Dimitrije Marković: Doseljavanje Albanaca na Kosovo i zločini nad Srbima

To je zbog velikog vremenskog distanca i izolacije. Ali oni su graditelji kosovskih manastira 🙏
Manastire na Kosovu su gradili Nemanjići. Dubrovčani se nisu bavili građevinarstvom. Oni su se bavili trgovinom i osnivali su svoje kolonije u blizini rudarskih centara. Izvoz zlata i srebra iz rudarskih centara u unutrašnjosti Balkana ka Jadranu i dalje u Evropu je išao preko Dubrovčana. Janjevo nije daleko od Novog Brda najzačajnijeg rudarskog centra srednjevjekovne Srbije.

Manastire na Kosovu su gradili Nemanjići. Dubrovčani se nisu bavili građevinarstvom. Oni su se bavili trgovinom i osnivali su svoje kolonije u blizini rudarskih centara. Izvoz zlata i srebra iz rudarskih centara u unutrašnjosti Balkana ka Jadranu i dalje u Evropu je išao preko Dubrovčana. Janjevo nije daleko od Novog Brda najzačajnijeg rudarskog centra srednjevjekovne Srbije.

Bukvalno Visoke Decane su gradilli katolici iz Dubrovnika i Kotora. To tvrdi i SPC. Nemanjici nijesu imali vajare i gradjevince, pravoslavci nemaju visoku umjetnicku skolu poput primorja.

Aha, znači dobro sam te, ipak, namirisao. :lol:

Suština je u tvojoj opsesiji i celoj tendenciju da svaku temu pretvoriš u temu o meni.
Ne. Pitanje kojim se bavim je jasno:
Čudi me, ali baš me čudi, da ti promovišeš ideje genocida koje širi ovaj bizarni lik. Mislim, ti si potvrdio da su metode etničkog čišćenja za koje se Marković javno zalaže u definiciji genocida datoj od UN pa me zaista čudi da ih baš ti ovde promovišeš.

Šta?

Šta to, opet sad, izmišljaš?
:D
Zašto si (na Vidovdan) otvorio temu u kojoj se svršeni srednjoškolac iz Bajine Bašte i polu-Slovak Dimitrije Marković javno zalaže za etničko čišćenje tj. prisilnu deportaciju koja predstavlja zločin protiv čovečnosti?

"Сматрам да је једино исправно и трајно решење војни начин реинтеграције Косова и Метохије и депортација Албанаца у матичну земљу, на хуман начин, на исти начин на који су Чеси решили проблем Судетске области иселивши 2 170 598 Немаца."

Димитрије Марковић

Janjevci su mješavina grupe Dubrovčana koji su došli na Kosovo u 14-om vjeku, nekih Srba starosjedilaca koji su prešli na rimokatolicizam i katoličkih Albanaca doseljenih iz okoline Skadra, moguće da imaju i upliva od saksonskuh rudara. Govor Janjevaca je tipičan južnosrbijanski, nikakve veze sa dubrovačkim nema. Glasnovići jedan od najbrojnijih janjevačkih rodova koji tvrde da su starinom iz Dubrovnika su hapligrupa J2a.
Kao da si mi uzeo iz usta, slažem se 100%, mada vidim da bolje poznaješ priču o Janjevcima. Imao sam kolegu u vojsci kao Hrvat iz Janjeva, a jezik južnosrbijanski...

Čudi me, ali baš me čudi, da ti promovišeš ideje genocida koje širi ovaj bizarni lik. Mislim, ti si potvrdio da su metode etničkog čišćenja za koje se Marković javno zalaže u definiciji genocida datoj od UN pa me zaista čudi da ih baš ti ovde promovišeš.

Ja mislim da je albansko pitanje na Kosovu moguće rešiti samo onako kako je i nastalo - demografski, demografskim protivmerama. Kosovo će se vratiti u Srbiju tako što će jedna trećina Albanaca sponatano otići iz mučenog američkog protektorata na Zapad za boljim životom, jedna trećina ostati kao manjina među srpskom većinom, kao jedna desetina u odnosu na srpsku demografsku većinu unutar pokrajine KiM, a jedna trećina se izmešati sa ovim većinskim Srbima na KiM.

Evo, da i ja dam svoj mali doprinos na ovaj sveti dan:

Rešenje će biti dekolonizacija, idu kao što su i došli, tj ko ne bude zaglavio prilikom pružanja otpora. S obzirom na stečenu naviku pretrčavanja preko Prokletija biće neophodno je da im se nađe smeštaj negde malo podalje, Bliski istok, severna Afrika, upravo tamo gde spadaju.

Ne, nije. Pre Slovena su tu bili Vlasi, Sloveni su ih proterali i asimilovali i od tad postaju gotovo jedino stanoništvo Kosova. Tek od Osmanlija, dolazi do mešanja stanovništva zbog islamizacije i naseljavanja Albanaca.
Smišljeno ih je kolonizovala Osmanlijska carevina, kao i Čerkeze nešto kasnije - ceo granični pojas oko Kneževine Srbje je bio smišljeno naseljen Čerkezima i Šiptarima, koji su posle po kratkom postupku najureni 1878.

Back