Dimitrije Marković: Doseljavanje Albanaca na Kosovo i zločini nad Srbima

Q. in perpetuum hibernum

Stara legenda
Poruka
92.921
Povodom godišnjice martovskog pogroma, Dimitrije Marković je održao jedno predavanje na Matematičkom fakultetu o istorijatu dolaska Albanaca i počinjenim zločinima nad Srbima.

1000014759.jpg

Tekst sa predavanja se može pročitati na sledećem linku na Academia: https://www.academia.edu/117176834/Досељавање_Албанаца_и_геноцид_над_Србима

@Q. in perpetuum hibernum
Isa Boljetinac je izgleda jedini od šiptarsko-kosovskih revolucionara iz prošlosti koji je imao srpsko porijeklo po muškoj liniji. Utvrđeno je da je bio nosilac haplogrupe I2-Z17855 i po svemu sudeći njegov predak je bio Srbin iz Metohije koji je prešao na Islam početkom 18-og vjeka, porodica se kasnije preselila u Bajgoru. Pribratili su se Šaljanima pravim Arnautima doseljenim iz Šalje u skadarskoj Malesiji.

Kosovo je odvazda bilo lonac svih etnickih grupa i vjera, i Bugara, Srba, Albanaca, Crnogoraca, Hrvata i Makedonaca svi su tun zivjeli milenijumima unazad na tu kosovsku zemlju.
Ne, nije. Pre Slovena su tu bili Vlasi, Sloveni su ih proterali i asimilovali i od tad postaju gotovo jedino stanoništvo Kosova. Tek od Osmanlija, dolazi do mešanja stanovništva zbog islamizacije i naseljavanja Albanaca.

Ne, nije. Pre Slovena su tu bili Vlasi, Sloveni su ih proterali i asimilovali i od tad postaju gotovo jedino stanoništvo Kosova. Tek od Osmanlija, dolazi do mešanja stanovništva zbog islamizacije i naseljavanja Albanaca.

Sto to zboris coce? Drenica je stara albanska kolijevka. Leka Dukagjini je bio princ Kosova u 14. vijeku!

images-2.jpg

Imamo britanski izvjestaj sa Kosova 1865. godine, dje Albanski prvaci u Dečanima pricaju o opasnosti napada knezevine Srbije, i o Crnogorcima i Srbima:

"Mi smo se dugo ratovali sa Crnogorcima i znamo da su dobri junaci, ali oni nemaju evropsko oruzje i mi uvijek mozemo se izdrzati protiv njih. Ali prica se da Srbi imaju topove, i njihovi oficiri su uceni u Francuskim skolama. Ako oni pomazu Crnogorce, mi cemo moci da bijemo samo jednu bitku i bicemo pobijedjeni - onda cemo morati da se pomirimo!"
🇲🇪🇦🇱
Znali su stari Albanci da smo mi Crnogorci dobri ratnici i vazda fer i čojski pustamo u ratu 🙏

Screen Shot 2024-06-28 at 4.36.39 PM.png

Povodom godišnjice martovskog pogroma, Dimitrije Marković je održao jedno predavanje na Matematičkom fakultetu o istorijatu dolaska Albanaca i počinjenim zločinima nad Srbima.

Pogledajte prilog 1571601

Tekst sa predavanja se može pročitati na sledećem linku na Academia: https://www.academia.edu/117176834/Досељавање_Албанаца_и_геноцид_над_Србима
Srednjoškolac, a drži predavanje na fakultetu. Samo u Srbiji.

Čudi me, ali baš me čudi, da ti promovišeš ideje genocida koje širi ovaj bizarni lik. Mislim, ti si potvrdio da su metode etničkog čišćenja za koje se Marković javno zalaže u definiciji genocida datoj od UN pa me zaista čudi da ih baš ti ovde promovišeš.

Ja mislim da je albansko pitanje na Kosovu moguće rešiti samo onako kako je i nastalo - demografski, demografskim protivmerama. Kosovo će se vratiti u Srbiju tako što će jedna trećina Albanaca sponatano otići iz mučenog američkog protektorata na Zapad za boljim životom, jedna trećina ostati kao manjina među srpskom većinom, kao jedna desetina u odnosu na srpsku demografsku većinu unutar pokrajine KiM, a jedna trećina se izmešati sa ovim većinskim Srbima na KiM.

Evo, da i ja dam svoj mali doprinos na ovaj sveti dan:

Da, postoji starośedioci Hrvati na Kosovu, Janjevci.
Janjevci su mješavina grupe Dubrovčana koji su došli na Kosovo u 14-om vjeku, nekih Srba starosjedilaca koji su prešli na rimokatolicizam i katoličkih Albanaca doseljenih iz okoline Skadra, moguće da imaju i upliva od saksonskuh rudara. Govor Janjevaca je tipičan južnosrbijanski, nikakve veze sa dubrovačkim nema. Glasnovići jedan od najbrojnijih janjevačkih rodova koji tvrde da su starinom iz Dubrovnika su hapligrupa J2a.

Janjevci su mješavina grupe Dubrovčana koji su došli na Kosovo u 14-om vjeku, Srba starosjedilaca koji prešla na rimokatolicizam i katoličkih Albanaca doseljenih iz okoline Skadra, moguće da imaju i upliva od sajsonskuh rudara. Govor Janjevaca je tipičan južnosrbijanski, nikakve veze sa dubrovačkim nema. Glasnovići jedan od najbrojnijih janjevačkih rodova koji tvrde da su starinom iz Dubrovnika su hapligrupa J2a.

Da katolici iz Kotora i Dubrovnika su gradili Visoke Decane i Gracanicu. 🙏

Da katolici iz Kotora i Dubrovnika su gradili Visoke Decane i Gracanicu. 🙏
Janjevci su politički Hrvati. Sa Hrvatima nemaju veze ni kulturološki, ni genetski ni lingvistički. U Hrvatskoj ih često diskriminišu smatrajući ih neobrazovanima sa orijentalnom kultutom i klanovskim mentalitetom što veoma odudara od mejnstrim Hrvata.

Janjevci su politički Hrvati. Sa Hrvatima nemaju veze ni kulturološki, ni genetski ni lingvistički. U Hrvatskoj ih često diskriminišu smatrajući ih neobrazovanima sa orijentalnom kultutom i klanovskim mentalitetom što veoma odudara od hrvatskog.

To je zbog velikog vremenskog distanca i izolacije. Ali oni su graditelji kosovskih manastira 🙏

Back