Dilema

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
eto, bs tako...svi vicu:da se ne generalizuje...a Patak o balkanskom mentaliettu...yebote, SVI SMO MI LjUDI!!! i to je gledano sa ljudskog ugla...znas, mene bas briga ,balkanac,sve to...to je obicna odgovornost...i to da covek je covek a ne pichka...a koliko znam, uvreda je za balkanca kad mu kazes da je bas pichka...
lepo je izgovarati svoje gadne postupke time da se ima balkanski mentalitet

i jos nesto...iznervirao si mene...ako smo vec kod stereotipa i balkanizma...cula sam, citala sam da se balkanci jako, jako obraduju deci...ne bih ovde da ulazim dublje, da vredjam...ali nesto ipak ne stima

e,pa vidis...zamisli, vracas se iz inostranstva (!),dolazis rudna,lezis vcinom vremena jer ti je rudnoca ugrozena...reci, ko ce da zaposli osobu koja em,moze da radi najvise 3 meseca, em stalno treba kod lekara...

nisa, srpkinja,nisam iz scg..a moj muz mi je rekao danas-nikada nisam to - mislio dete-zeleo,a ako se vratis, sve se promeni i videces tek tada...ko da me uplasi...kako covek sazna u 6 mesecu trudnoce, da ne zeli dete???

Izvinjavam se ali ja stvarno moram da se umesam posle ovog besmislenog trabunjanja od 4 strane: da li bi se ti molim te vratila na pocetak i pazljivo procitala post kojim si otvorila temu?!

Pa da onda prodiskutujemo gde je u toj celoj prici tvoja pamet, ali ajde kazu da ljudi puste mozak na otavu kad su zaljubljeni (sta, zivota ti, volis kod njega, bi li me uputila?!), no odgovornost bar prema tom jadnom detetu koje ste napravili neodgovorno i bez trunke razmisljanja, pa onda odgovornost prema sebi samoj i sopstvenom zivotu - ko sto rece nisi ti neka polupismena jednica sa nekakve planine koja nikad medju ljude sisla nije, i jos da prodiskutujemo i to zasto pored zivih i zdravih roditelja koji zive u normalnoj zemlji u normalnim uslovima sedis u nekakvoj selendri pored skotine koja te - vise nego evidentno, a i jasno ti je nacrtao ako si bila dotle slepa i u svojoj zaljubljenosti glupa da shvatis - NE VOLI?!?!?! Je l' se to to trudis svim silama da potvrdis Patkovo 'pravilo balkanskog mentaliteta' (muskarac primitivan, bahat i siledzija, a zena slaba i glupa), ili se jos necemu nadas, ili u cemu je problem da se dozoves da ces za 3 meseca imati nekoga ko je VAZNIJI od tebe, njega, celog tvog sumanutog sistema postojanja i zivljenja, da ces imati DETE (da vec imas dete!) kome je NEOPHODAN bar jedan normalan roditelj (ako se zaista iko od vas dvoje tako moze nazvati posle svega ovde recenog i napisanog, on - samozivi skot, a ti - eto jadna, volis ga?!?! Boze me sakloni, svako danas moze da pravi decu!). Pa onda probaj malo da se prizoves sebi i zdravoj pameti i da razmisljas malo za promenu o nekom drugom (detetu) za razliku od onog sto si radila do sad (igranje bolesne simbiotske igre sa svojim suprugom u kojoj je on djubre a ti zrtva, ali vi se...sta? Valjda jos volite?!- no ta igra je samo za DVOJE, i samo za one koji nemaju obavezu prema jos necijem zivotu!)

Dakle, nisi trazila savet, pa ti ga i ne dajem, jer bi on zaista bio kratak i svodio bi se na tri reci: 'Vracaj se kuci!!!', no kako je tema otvorena i javna, a ja je pratim vec od pocetka sa zapanjenoscu i potpunom nevericom, onda shvati ovo samo kao rezigniranu reakciju nekoga ko, kad se sve svede i crta podvuce posle nekog vremena leci takvu decu - rodjenu iz takvih idiotiskih prica kao sto je ova koju nam ovde nudis kao neku DILEMU (dilemu oko cega???!).

Da ti se smuci zivot!

opet ne bas do kraja neko nesto razume...odgovornost podrazumeva i to da dete ima pravo da ima dvoje roditelja...vidis,ne bih zelela da se nadjem u situaciji da oduzimam detetu mogucnost barem upoznanja svog oca,a kad se ne vratim-on nece imati to pravo...pokusavala sam prekinuti sve kontakte-kraj, ne volis, pa zbogom,cao,nema vise, zaboravi...polomila sam sim kartice i...vraca se...kaze-ne znam sta osecam i slicne gluposti...lako reci ako normalna zemlja, normalno je...vidis,kod nas zena pre nego sto pocne da radi-mora doneti papir da trudna nije i potpisati papir da nece da ztrudni x godina...ja am takav papir na posklu potpisala na 3 godine...dete ne jede vazduh...nita nije jednosatvno

A da za promenu malo on misli o tome da to dete treba i oca... i da ako odeš neće videti svoje dete...
Jesi li ti ono baš sigurna da je njemu stalo do tebe i do deteta?

WithdrawnWater:
Izvinjavam se ali ja stvarno moram da se umesam posle ovog besmislenog trabunjanja od 4 strane: da li bi se ti molim te vratila na pocetak i pazljivo procitala post kojim si otvorila temu?!

Pa da onda prodiskutujemo gde je u toj celoj prici tvoja pamet, ali ajde kazu da ljudi puste mozak na otavu kad su zaljubljeni (sta, zivota ti, volis kod njega, bi li me uputila?!), no odgovornost bar prema tom jadnom detetu koje ste napravili neodgovorno i bez trunke razmisljanja, pa onda odgovornost prema sebi samoj i sopstvenom zivotu - ko sto rece nisi ti neka polupismena jednica sa nekakve planine koja nikad medju ljude sisla nije, i jos da prodiskutujemo i to zasto pored zivih i zdravih roditelja koji zive u normalnoj zemlji u normalnim uslovima sedis u nekakvoj selendri pored skotine koja te - vise nego evidentno, a i jasno ti je nacrtao ako si bila dotle slepa i u svojoj zaljubljenosti glupa da shvatis - NE VOLI?!?!?! Je l' se to to trudis svim silama da potvrdis Patkovo 'pravilo balkanskog mentaliteta' (muskarac primitivan, bahat i siledzija, a zena slaba i glupa), ili se jos necemu nadas, ili u cemu je problem da se dozoves da ces za 3 meseca imati nekoga ko je VAZNIJI od tebe, njega, celog tvog sumanutog sistema postojanja i zivljenja, da ces imati DETE (da vec imas dete!) kome je NEOPHODAN bar jedan normalan roditelj (ako se zaista iko od vas dvoje tako moze nazvati posle svega ovde recenog i napisanog, on - samozivi skot, a ti - eto jadna, volis ga?!?! Boze me sakloni, svako danas moze da pravi decu!). Pa onda probaj malo da se prizoves sebi i zdravoj pameti i da razmisljas malo za promenu o nekom drugom (detetu) za razliku od onog sto si radila do sad (igranje bolesne simbiotske igre sa svojim suprugom u kojoj je on djubre a ti zrtva, ali vi se...sta? Valjda jos volite?!- no ta igra je samo za DVOJE, i samo za one koji nemaju obavezu prema jos necijem zivotu!)

Dakle, nisi trazila savet, pa ti ga i ne dajem, jer bi on zaista bio kratak i svodio bi se na tri reci: 'Vracaj se kuci!!!', no kako je tema otvorena i javna, a ja je pratim vec od pocetka sa zapanjenoscu i potpunom nevericom, onda shvati ovo samo kao rezigniranu reakciju nekoga ko, kad se sve svede i crta podvuce posle nekog vremena leci takvu decu - rodjenu iz takvih idiotiskih prica kao sto je ova koju nam ovde nudis kao neku DILEMU (dilemu oko cega???!).

Da ti se smuci zivot!

Ja se zaista izvinjavam, ali da li neko ko tako "rezignirano reaguje", kome se "smuči život", ko priče drugih smatra idiotskim, može da bude iznad nekog i leči decu?... Samo glasno razmišljam: da li neko ko nije doživeo takve dileme može olako da ih okarakteriše takvim pridevima... Obično se ne mešam, ali sam slučajno i ja jedna od tih osoba koje leče takvu decu... bez predrasuda...

fatamorgana:
WithdrawnWater:

Da ti se smuci zivot!

Ja se zaista izvinjavam, ali da li neko ko tako "rezignirano reaguje", kome se "smuči život", ko priče drugih smatra idiotskim, može da bude iznad nekog i leči decu?... Samo glasno razmišljam: da li neko ko nije doživeo takve dileme može olako da ih okarakteriše takvim pridevima... Obično se ne mešam, ali sam slučajno i ja jedna od tih osoba koje leče takvu decu... bez predrasuda...

Ja uopste nemam potrebu da budem 'iznad nekog', mozda Vi imate, pa ste zato u ovom poslu? Moj posao nije da lecim dileme nezrelih i nerazumnih mama i tata, mada i to radim jer moram i jer je to jedini nacin da se pomogne njihovoj nesrecnoj deci - da, rodjenoj iz IDIOTSKIH i samozivih prica kao sto je ova. A za razliku od Vas mozda, ja ovde nisam u ordinaciji, ne lecim nikoga, i ne moram da reagujem niti profesionalno niti smireno, reagujem rezignirano i ljudski na potpunu infantilnu pricu u kojoj dva nezrela lika igraju svoje male igrice zrtve i agresora, gde je ona - ah! - zrtva (ali Boze - pa vooooli ga, a i on nju verovatno vooooli, samo je laze?!) a on, je li, bitanga i agresor koji je maltretira - i on nju, ah, naravno - vooooli, samo se pravi, sta li?!
A Vi tako fino uravnotezeni i bez burnih reakcija, pa da - kako rekoste - olakih karakterizacija, mozda da razmislite koje su Vase price i kako Vi lecite bilo koga, sa tim Isusovskim mirom i neogranicenom empatijom u svakom trenutku kako u profesionalnom zivotu tako i u privatnom pa cak i ovom virtuelnom - Boze me sakloni, koju ja eto nemam, sta cu! Covek sam, pa reagujem, ljute me gluposti, rezigniraju me ovakvi vidovi ljudske neodgovornosti i zloupotrebe dece u cilju sopstvenih malih manipulacija izmedju roditelja. Sta cete, ima nas koji nismo tako bozanstveno adekvatni, savrseni i uravnotezeni 24/7 kao Vi na primer. Ako je to moj greh, eto zivecu rado sa tim: da budem ljudsko bice i da se usudjujem da reagujem, i da ne mislim da sam toliko beskrajno 'iznad nekoga', a da ipak mogu da odem na posao i da budem dovoljan profesionalac u svom radnom vremenu da sva svoja licna razmisljanja i emocije ostavim ispred vrata, i imam strpljenja, empatije i tolerancije za ovakve IDIOTSKE price iz kojih dolaze deca koju lecim. To kada zatvorm vrata svoje ordinacije MORAM, i profesionalno i ljudski, ali zaista ne osecam prisilu naivne omnipotencije da sve mogu i moram, a posebno ne u virtuelnom prostoru foruma otvorenog i za 'rezignirane reakcije' i za to da imam ljudsko pravo da mi se smuci zivot od takvih - da, idiotizama! :roll:

Vidi WDW... Mislim da je poenta u sledecem:
Naravno da imas pravo da iznosis svoje misljenje... I taj tvoj ostar stil je cesto vrlo recit i ispravan. Ono sto smeta je pominjanje profesije prilikom tvog nastupa kao "civila"... Ako nastupas na takav nacin, lepse bi bilo da ne pominjes kako lecis decu... Makar u datom postu. Znas da je tvoje zanimanje specificno i jako vezano za kodekse ponasanja, pa bilo zgodno da ne "oblacis mantil" kad govoris iz srca.
Nadam se da si razumela sta sam hteo da kazem...

Julian_Duranona:
Vidi WDW... Mislim da je poenta u sledecem:
Naravno da imas pravo da iznosis svoje misljenje... I taj tvoj ostar stil je cesto vrlo recit i ispravan. Ono sto smeta je pominjanje profesije prilikom tvog nastupa kao "civila"... Ako nastupas na takav nacin, lepse bi bilo da ne pominjes kako lecis decu... Makar u datom postu. Znas da je tvoje zanimanje specificno i jako vezano za kodekse ponasanja, pa bilo zgodno da ne "oblacis mantil" kad govoris iz srca.
Nadam se da si razumela sta sam hteo da kazem...

Kritika prihvacena, Julian, mozda si u pravu: dakle valjalo je reci, 'rezignacija nekoga koga jako pogadja potreba za lecenjem dece iz ovakvih prica....'
Tako bi bila do kraja civil u ovoj reakciji, u pravu si i razumela sam. Ali - da li bi to zaista promenilo sustinu reakcije? Ne znam, nisam bas sigurna. Mislim, voda je voda, i ako je u casi i ako je u solji, zar ne? Ili se razlicitoscu posude voda pretvara u nesto drugo, postaje pitkija ili manje pitka.....? Ko zna, mozda forma jeste vazna; meni je uvek sadrzaj bio daleko bitniji.
Ali da - razumela sam. Hvala na dobronamernoj opomeni.

:oops: Pa sta - dobronamernu kritiku bez licnih surevnjivosti i zelje da mi se malo 'spusti', onako iz rekreacije da bi se ispalo jaaaaaako pametan i vispren, ja uvek prihvatam, tu nema sta da se kaze! :wink:

Ljudski je gresiti, pa i ja gresim, ponekad reagujem burno, prenagljujem, zalecem se, ljutim se, vicem, nemam strpljenja - u stanju sam to i da priznam. Julianov komentar ima rezona, shvatam sta je hteo da kaze, to je sve.

Pazi babu, sta sve zna :lol:
lekić...lekić...
Prvo baba, da uzmeš lekić, pa da lalaš, a ne da odmah izmiliš iz kanalizacije čim pada kiša...

Ba~~Ba, mentol sa nickom PovuciVodu :lol: ( I prima se ko babuN) :D

WithdrawnWater:
:oops: Pa sta - onako iz rekreacije da bi siseispalo pa mi se vuče po podu. Jedom su zakjučali šaht, nisam mogla da izađem cele noći da vidim šta ima u kontejnerima na pijaci. Posle sam se presamitila od sisanja, kada su mi dali novu samicu na klinici. Puštaju me samo na forum, i to na Zdravlje, a ja volim da idem na pijac, bre! Pa šta? :oops:

hahahahahahahahahahahahhahahaha!!!!! :D :D :D

Kako ste zabavni, bozeeeeee!!! Svasta Vas uce u zabavistu, vidim! (Drag mali!) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol

Simpaticna ali jadna promocija sopstvene gluposti, no to prilici Vasim godinama i koeficijentu inteligencije, pa sta da radite - nije lako biti obdaren smislom za humor, i dovoljnom zreloscu da sa nekim moze da se prepucava bez zapadanja u besuvisla stanja plitkosti, povrsnosti i nemoci....

Ali, vrlo ste zabavni, za knjiski primer impotencije (oh, da me ne bi slucajno bukvalno shvatili, jer ste tome skloni - ne mislim na seksualnu impotenciju...mada kad bolje razmislim.....hm... dovoljno potentan muskarac koji zadovoljenje nalazi u kacenju sa zenama na mestu koje se zove 'Zenski kutak' - mozda morate da pomognete svoju potenciju manuelno dok drugom rukom kuckate budalastine?! Cudne stvari uzbudjuju ljude poput Vas, ko sam ja da sudim o tome, samo napred ako Vam se na to dize! Pazite samo da ne isflekate pantalone, posle ce svi znati sta ste RADILIIIIII !!!!!:lol: :lol: :lol: )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back