Dilema

a zamisli da devojcica u osami pati sto joj do sad nista jos nisi predlozio..izlazak i tako...place i pati i ne sme to da pokaze pred tobom..pa onda izmislja neke kao druge problemcice koji je muce kako bi bila bliza tebi...:( gde ce ti dusa :P

Meni je najgore sto je jedva naucila 3 akorda za ovh godinu dana...:(

Ma smorile ga vrsnjakine u godinama za udaju, nece covek da se zeni oce jos malo da svira... i usput daje casove zapupelim devojcicama srnecih ociju i vlasnih usana :) Nista zabrinjavajuce, klasika :)

Naravno da imam problem. Rodio sam se, umrecu, u medjuvremenu cu ziveti, uvek postoji razlog za kukanje. Verovatno ni sa jednom devojkom do sad ne bih imao toliko problema da smo sami na pustom ostrvu, al mi smo drustvena bica i drustvo itekako nivelise i tebe i tvoju ljubljenu osobu i vasu vezu. Kada se izolujes onda si autsajder, utopista, p.ichka i sl. Mozda sam se malo vise raspisao u uvodnom postu pitanje je koliko je ko dosledan i u stanju da razgrne te sive oblake traceva, fingerpointing-a....

Problem je u tome što tebe više zanima šta će pričati ljudi oko tebe nego šta ti zapravo osećaš. Kao da dolaziš iz neke žešće provincije. Ma šta te boli uvo, ako ti je lepo uživaj u tome što imaš i ne kvari to glupim dilemama.

Postoji toliko fraza tipa : "Ljubav nema granice", "Ljubav nezna za godine" itd. itd...okej zadnjih dana je primetna napetost na ovom forumu, veciti musko-zenski rat, polovnjaci, polovnjace, oni sa keshom, oni bez kesha, baje, ne-baje, teme, pa odmah zatim kontra teme, ukratko trka za apsolutnom svetskom dominacijom. Za svo to vreme prolece sve vise ulazi u pore svakog organizma na ovom nasem delu Zemljine kugle i oni koji su uspeli da ne budu ostrasceni i uplaseni suprotnih polova se zaljubljuju. Meni licno vec dugo izostaje taj osecaj al cini mi se da me strefilo ovih dana. Znaci govorim o punom spektru dopadanja i osecanja. A dilema je sledeca: radi se o zenskoj osobi koja je mladja od mene. Moram da napomenem da nikad nisam imao afinitete prema klinkama al sa doticnom mogu da razgovaram bez pritiska, bez ostrascenosti za razliku od vrsnjakinja sa kojima hronicno imam anksiozni osecaj(nije problem samo u meni, cak i kad sam skroz dobrnameran osipaju paljbu i kategorisu me, etiketiraju i sl) Jedna stvar mi je jasna, ako se upustim u tu pricu tu je drustvo koje ce me u startu kategorisati u fazonu "nema herca da bude sa ribom svojih godina", naprotiv uvek sa bio u vezama sa svojom generacijom al moja generacija je nadrkana, pesimisticna i cesto mi deluju da traze zrtvu za lecenje svojih frustracija, daleko je to od ljubavne price. Ja licno nedam da me zivot i razocarenja koja on nosi slome, da li imam prava da se jos jednom prepustim i osetim zivim? Ne, nisam lik koji trazi blagoslov vecine za svoje odluke samo me zanima kako vi vidite tu kombinaciju dvoje ljudi koji su iznad apaticnog vremena u kome zive svoje snove a dzangrizavi voajeri im podmecu nogu na svakom koraku jer vec za svaku vrstu odnosa postoji etiketa i sled dogadjaja
zaljubjenost isto funkcionishe bez obzira kakva bila razlika u godinama-za 4 godine od danas ova tvoja dilema ce ti zgledati ako ne glupo onda barr jako jako smeshno.
Tako da...svejedno ti je.

Meni je najgore sto je jedva naucila 3 akorda za ovh godinu dana...:(
UUUU... neka retardirana? :lol:

Inace i ja imam vrlo cesto tu moralnu dilemu - da li sa dosta mladjom. Jer se i meni nekako uvek te mladje svide na prvu loptu. Nemam pojma zasto je to tako ali mislim da nije do mene nego do njih, lepo i cisto razmisljaju, lepe fizicki i mirisu bre. :-) Odma ti krv nekako projuri, al onda pocne i mozak te dileme. 8-) Da li je to u redu, sta ce reci njeni roditelji kad saznaju, oce napraviti frku, da li ce mene neko nazvati pedofilom i slicna pitanja. Mada sam vremenom postavio neka pravila - nikad ispod 18 i uvek da je pre starta pitam sta ona misli o "druzenju" sa starijim. Pa ako ona kaze da je to ok, onda mi nekako padne kamen sa srca i onda idem dalje. Kad sam ja npr imao 17god i kad sam video da se neka iz moje skole petlja sa tako nekim 10 god starijim to mi je bilo fuj i odvratno ali eto kako se vremenom promene stvari i gledista.

ako je pitanje da li imas prava da se zaljubis naravno da imas
razlika u godinama nije strasna i ne vidim zasto bi iko imao nesto protiv toga
samo napred
ali...budi svestan cinjenice da ukoliko uleces u neku ozbiljnu vezu ona je ta koja ce se najverovatnije promeniti,tj sigurno za godinu dve i pozeleti da proba nesto novo na sta itekako ima pravo.
pozz

sine, ti imaš problemčinu sa sobom samim i još kakvu..
džaba nama pričaš da nemaš.
prvo to reši pa se onda odluči, klinke ili vršnjakinje
oba su ti ok, a postaće ti apsolutno nebitno kad se rešiš svojih nesigurnosti (kako će vršnjakinja da te etiketira, kako će društvo da te kategoriše)
hoću da kažem, izabraćeš devojku(e) na osnovu nihovih kvaliteta a ne godina... jbote..

i udari neki novi red, za moju dušu.

Problem je u tome što tebe više zanima šta će pričati ljudi oko tebe nego šta ti zapravo osećaš. Kao da dolaziš iz neke žešće provincije.QUOTE]

Neki ljudi jednostavno previse subjektivizuju stvari i sebe postavljaju za centar univerzuma. Zbog cega nosimo garderobu? Zbog cega se ogledamo u ogledalu, brijemo, ulepsavamo, sminkamo itd itd? Svako ko kaze da to radi samo zbog sebe laze, po toj logici mu onda i ne trebaju drugi ljudi i interakcija sa njima i njihovo misljenje. Svako ko drugog etiketira kao provincijalca, dusevno obolelog, nesigurnog i sta ti ja znam jos, ustvari prikriva svoje anomalije. I sta je to urbano? Koji smo to kolektivni nivo svesti dostigli?

Problem je u tome što tebe više zanima šta će pričati ljudi oko tebe nego šta ti zapravo osećaš. Kao da dolaziš iz neke žešće provincije.QUOTE]

Neki ljudi jednostavno previse subjektivizuju stvari i sebe postavljaju za centar univerzuma. Zbog cega nosimo garderobu? Zbog cega se ogledamo u ogledalu, brijemo, ulepsavamo, sminkamo itd itd? Svako ko kaze da to radi samo zbog sebe laze, po toj logici mu onda i ne trebaju drugi ljudi i interakcija sa njima i njihovo misljenje. Svako ko drugog etiketira kao provincijalca, dusevno obolelog, nesigurnog i sta ti ja znam jos, ustvari prikriva svoje anomalije. I sta je to urbano? Koji smo to kolektivni nivo svesti dostigli?

nemo` mnlogo da pricas nego vodi to tvoje dete na kolace ;)

...a sto se tice deteta, odustajem. Pripisacu to prolecnim feromonima u vazduhu. Ipak mi treba ekvivalent...ustvari neka s'kojom cu da se "rvem" po krevetu bez ustezanja...a kolace da pravimo sami u pauzama

Neki ljudi jednostavno previse subjektivizuju stvari i sebe postavljaju za centar univerzuma.
Svako ko drugog etiketira kao provincijalca, dusevno obolelog, nesigurnog i sta ti ja znam jos, ustvari prikriva svoje anomalije. I sta je to urbano? Koji smo to kolektivni nivo svesti dostigli?
Jeste, u pravu si.
I zašto nas je onda briga za njihovo mišljenje?
Postoje ljudi do čijeg mi je mišljenja stalo, za ostale ne dajem ni pet para.
Ne pada mi na pamet da zabadam nos u tuđe veze i da ih komentarišem, da izigravam nekog dušebrižnika...
Svako bira sebi partnera koji im odgovara, prema tome, ako je njima dobro, meni je još bolje. :-)
kako vi vidite tu kombinaciju dvoje ljudi koji su iznad apaticnog vremena u kome zive svoje snove a dzangrizavi voajeri im podmecu nogu na svakom koraku jer vec za svaku vrstu odnosa postoji etiketa i sled dogadjaja?"

...a sto se tice deteta, odustajem. Pripisacu to prolecnim feromonima u vazduhu. Ipak mi treba ekvivalent...ustvari neka s'kojom cu da se "rvem" po krevetu bez ustezanja...a kolace da pravimo sami u pauzama

Pametno. Djevojčice u tim godinama se zaljubljuju i odljubljuju dok udariš dlanom o dlan. Čim se pojavi neki njen vršnjak...otpadoše časovi gitare...a kako si rekao njena porodica te gotivi baš, baš...Šta misliš kako bi reagovali da čuju da im na časovima "dirkaš" dete?

Back