Dilema oko napajnja

storm_track

Zainteresovan član
Poruka
156
E ovako imam sledecu konfiguraciju :
-AMD 7850 BE na 3.3
-GA-MA770-ES3
-2x hard disk
-2 slota ddr2
-Nvidiju 9500GT
-DVD
-muzicku
-4 kulera u kucistu
i desava se da mi ponekad zablokira sistem ono zamrsne na par sekundi i onda se povrati najcesce kada otvorim vise prozora i tabova na Modzili , e sad sumnjam da mi nesto "Flash" nije u redu jer koristim Sedmicu 64b pa mozda se nesto istripovalo kako to obicno biva kod ovih distribucija.Mada mozda mi i napajanje od 420W nije dovoljno , gledao sam na par sajtova gdje imaju neke kalkulatore prema knfiguraciji ali negdje izbacuje 400 negdje 550 pa nebi da bacam pare bezveze pa reko da neko predlozi mozda je imao slican problem.... :zima2: :zima:

Poslednja izmena:
Brzinu sam dizao preko Over Drive i nebi trebalo da ima problema ipak je procesor BE , dok sam ga drzao na 3,0 to mi se desavalo evo spusticu i brzinuna 3.1 pa cu da vidim ,posto mi je napajanje Termal Master to sam dobio uz kuciste nesto ne mislim da daj konstantnu snagu , mozda je oslabilo

sada sam proverio doskove sa HDD Regeeratorom napravio sam instalaciju na usb i program je zavrsio proveru oba diska bez greske , znaci ostaje samo napajanje , procitao sam malo detaljnije o Termal Master napajanju sto sam dobio uz kuciste to je u stvari do 420W snage sigurno daje manje pa je mogu ce da racunar nema dovoljno struje .Sve temerature su u redu kuciste je hladno

Thermal Master napajanje od 420w je obično uCoolerMaster Elite kućištu. Nije neka sreća odmah da ti kažem. Uzmi LC Power 600w. To što ti komp ponekad smrzne pa krene je verovatno neki bad block na hardu.

Vrlo lako potežeš pitanje kupi ovo te kupi ono. To bi bilo bacanje para a njegova konfiguracija sasvim lijepo radi na trenutnom napoju. Ono što mu ti preporučuješ nije ispod 50€.

E ovako blokira mi svaki Browser jedino Safari jos nisam probao, I sistem ukoci kad se skrinserver gasi.Testirao sam bukvalno sve.I komponente su sve ispravne nikako da nadjem uzrok.Ljudi imaju I jace komponente na 420w ali vidjecu jos mozda na kraju I oborim sistem.

Ubuntu 10 radi ko zmaj probao sam live dugo sam ga i koristio , ali eto ipak drzim ovaj Windows zbog igrica :D oborio sam sistem i vratio Sedmicu 32b Ultimate zasad radi ko zmaj, mada mi se ne svidja ni ovaj Dual Bios na Gigabyte ploci nemogu da prezalim sto sam zamenio MSI sa ovim i ovaj procesor oce da povuce 120W prema monitoru "Easy Energy Savera" ma kako stvari stoje precu ja opet na Ubuntu ako nastavi komp da zakucava :-)

Poslednja izmena:
Ti zaslužuješ da izgoriš. Računar od 800€. Svako ko ima toliko keša za računaljku neće ovdje tražiti savjet šta da kupi. I tad nije bitno napajanje, bitan je UPS ispred računara.

To što je napajanje teško znači da je u njemu obični klasični transformator, namotaji bakrene žice. Kod laganih napajanja se koriste neki čokovi ili čoperi, stvarno ne znam kako se zove. Mislim da su pouzdaniji od transformatora.

Jedino ako ti izgoris pre mene!!!!
A da si iole ukljucio mozak dosao bi do zakljucka da nije potrebno da racunar kosta 800eura, moze i 400eura. Ako ces da kupis kinesko g o v n o za 20eura koje navodno ima 400W a ustvri jedva moze da izvuce 350W jer si stipsa i stisnuo si d u p e jer za 1000-1500din vise nisi hteo da kupis bolje napajanje onda zaista nema razloga da kupujes racunar, vec mozes i digitron!!!
Kakav sada UPS? Moze li racunar da radi bez napajanja? Ne!!! Neka poslusa tebe i kupi Kinesko sranje...

Ja imam kinesko sr*nje već jače od 2 godine, samo mu je propeler počeo drndat pa sam ga moro đorat men. A onaj koima računaljku od 800€ i nema UPS onda stvarno treba da mu izgori jedan modul memorije, samo da se vlasnik dozove pameti.

Back