To sto je on odlican na medicini znaci da je bio odlican i tokom dosadasnjeg skolovanja. Za takvu decu (a i moje je jedno od tih, pa zato znam o cemu se radi) je veoma opasno da postanu perfekcionisti. Svaki izbor nosi i dobre i lose stvari. Savrsenstva nema i bilo bi dobro da sto pre shvati da mora nesto i da se trpi.
On ima dovoljno godina i treba da nuci da prihvati odgovornost koju podrazumeva donosenje odluka. Mozda je on to samo uzgred prokomentarisao, a ti to shvatas preozbiljno (i sama sam sklona tome pa zato pretpostavljam da je tako). Ja ne bih obracala paznju na takve komentare niti bih sa njim detaljno razmatrala. Jednostavno bih mu rekla da je to njegov izbor i da je sada njegova obaveza da obavi svoj posao kako treba. Dobro je pocelo i samo neka nastavi.
Kazes da zeli da se bavi raznim stvarima, ali mu je neophodno ukazati da u zivotu moraju postojati prioriteti. Posle zdravlja, posao i zarada za zivot je druga po znacaju u zivotu coveka i to ne moze da se stavlja u isti rang sa hobijima. Naravno da ga necete tesiti zato sto zivot nije zabavni park. Da sam mu majka ne bih uopste poklanjala paznju toj temi, a ako insistira da razgovara o tome razgovarala bih kao sasvim uzgred.
Mnogo mu je vaznije od inteligencije, vrednoce i uspeha da zna sta je u zivotu bitno, a sta nije.
Izvinjavam se ako izgleda kao da solim pamet, nije mi bila namera

Pozdrav!
Pustila bi ga ja na miru ,al on mene ne pusta...
Sta ovo tacno znaci.