Дијаспора може да промени Србију

БелиВук

Ističe se
Poruka
2.979
– Имамо формалан однос према дијаспори. Од Џемала Биједића нико озбиљан није био у посети Аустралији. Срби из дијаспоре би улагали у Србију, многи међу њима су искрене патриоте, али држава овде није правна. Прво им траже паре да дају некоме на руке. А они то не желе јер посао могу да праве и у иностранству, а у Србију би улагали због патриотизма. Друго, локални тајкуни их увек надјачају јер играју мимо правила
https://www.politika.rs/scc/clanak/279888/Dijaspora-moze-da-promeni-Srbiju
Зато и већина из дијаспоре продају сву своју имовину што имају у Србији, неће ни више да им деца иду у школу у Србији. Вучић ни ДОС не интересује да Србија буде правна држава, неће да спречи криминал, корупцију. Има пуно богатих успешних српских предузетника у дијаспори, али неће да улажу у Србију да их Вучић и ДОС рекетирају.

Ma jok, sad cemo da ulazemo u drzavu koju vodi kriminalna sekta zvana SNS 😂😂😂

Ne ulazem ni evro u tu korupciju, jer bi od svakog evra bar pola otislo u ruke kriminalaca.
Исто је било кад је ДОС владао. Што тад ниси улагао, зато што су и тад рекетирали. Има брдо сведочанства из дијаспоре који су улагали у Србију и под досманлијама прошли као боси по трњу.

Смешан си, исто је било кад су досманлије владале.

Кад то беше било?

Пре 12 година?

Наравно да није било, јер је мафија преузела државу тек 2012. године, међутим, ти да би релативизовао зло које се надвило над Србијом, стално помињеш непостојећи ДОС.

Кад то беше било?

Пре 12 година?

Наравно да није било, јер је мафија преузела државу тек 2012. године, међутим, ти да би релативизовао зло које се надвило над Србијом, стално помињеш непостојећи ДОС.
Бламираш се. Пре Вучића је ДОС пљачкао дијаспору, има сведочанства из дијаспоре да их је ДОС пљачкао кад је владао.

Ma jok, sad cemo da ulazemo u drzavu koju vodi kriminalna sekta zvana SNS 😂😂😂

Ne ulazem ni evro u tu korupciju, jer bi od svakog evra bar pola otislo u ruke kriminalaca.

Meni je porazavajuce da su mi putni troškovi veći u Srbiji nego u 3 zemlje EU do Srbije.

Administracija je spora i zakomplikovana iznad svake mere, pravosudje se vuče kao gladna godina a svi te gledaju kao kravu muzaru.

Dok se to ne promeni jedino kao turista mogu da dodjem u Srbiju.
Ne isplati se ulagati u bilo šta iako je zemlja plodna a ljudi koji hoće da rade nisu problem.

Кад то беше било?

Пре 12 година?

Pa tek je zuta bagra bila mafija.

Meni je porazavajuce da su mi putni troškovi veći u Srbiji nego u 3 zemlje EU do Srbije.

Administracija je spora i zakomplikovana iznad svake mere, pravosudje se vuče kao gladna godina a svi te gledaju kao kravu muzaru.

Ne isplati se ulagati u bilo šta iako je zemlja plodna a ljudi koji hoće da rade nisu problem.
Gledaju te kao neprijatelja.

Jos gore, kao izdajnika jer sam otišao da živim gde mi je bolje.
Свесни сте и ви да има нас добрих у Србији, само се не видимо као погани изроди, ја живим у Крагујевцу и кад сретнем из дијаспоре драго ми је. Они који вас из дијаспоре пљачкају и нас добре у Србији пљачкају.

Свесни сте и ви да има нас добрих у Србији, само се не видимо као погани изроди, ја живим у Крагујевцу и кад сретнем из дијаспоре драго ми је. Они који вас из дијаспоре пљачкају и нас добре у Србији пљачкају.
Svakako ali mi se cini da su se u Beograd doselili najgori.

Svuda ima i dobrih i loših ali je strasno koliko se parazita namnozilo u Srbiji.

Дај да видимо та сведочанства од пре 15 или 20 година.

https://www.politika.rs/scc/clanak/279888/Dijaspora-moze-da-promeni-Srbiju
Зато и већина из дијаспоре продају сву своју имовину што имају у Србији, неће ни више да им деца иду у школу у Србији. Вучић ни ДОС не интересује да Србија буде правна држава, неће да спречи криминал, корупцију. Има пуно богатих успешних српских предузетника у дијаспори, али неће да улажу у Србију да их Вучић и ДОС рекетирају.
A kome da daju pare? Zuta bagra je sve pokrala. Sadasnja sns bagra je u procesu kradje i ko god bi dosao posle njih bi nastavio sa kradjom onoga sto je preostalo da se ukrade.

Дакле, мислиш да оставимо СНС багру, да не би неки други крали?
Vidi ovako ali razmisli dobro. Ovi kradu ali nesto i daju. Ko god drugi bude dosao krasce kao da ne postoji sutra. Ko jos moze tebe i mene da ubedi da nece krasti kada dodje na vlast. Da li bi smeo da stavis ruku u vatru za bilo koga iz opozicije da nece krasti?

Vidi ovako ali razmisli dobro. Ovi kradu ali nesto i daju. Ko god drugi bude dosao krasce kao da ne postoji sutra. Ko jos moze tebe i mene da ubedi da nece krasti kada dodje na vlast. Da li bi smeo da stavis ruku u vatru za bilo koga iz opozicije da nece krasti?

Види, сендвичару,

кад је неко лош, треба га мењати, а ако је и следећи лош, и следећег треба мењати. Што се тиче крађе, треба у држави да се успостави систем, па да процесуирање криминалаца (нпр. попут разних Бата) зависи од система а не од нечије појединачне воље.

Кад следећи дођу, направиће систем, тако да кад неко буде крао, биће ухапшен због крађе, а не да подмићује народ бедним паризером да би му народ дозволио да и даље краде.

Исто је било кад је ДОС владао. Што тад ниси улагао, зато што су и тад рекетирали. Има брдо сведочанства из дијаспоре који су улагали у Србију и под досманлијама прошли као боси по трњу.

Irelevantno je sta je bilo pre 15 godina.
Relevatno je samo ono sto je danas, a to je da je SNS stvorila kriminalnu drzavu u koju niko posten nije lud da ulozi ni dinar.

To je posebna prica i dokaz ogromne korumpiranosti.
Sudovi su u vlasnistvu SNS-a.
Nece nikad da se promeni :)

Ali bas ni u sta, jer tvoje je tvoje samo dok njima (SNS-u i njihovoj ekipi) ne zatreba.

Види, сендвичару,

кад је неко лош, треба га мењати, а ако је и следећи лош, и следећег треба мењати. Што се тиче крађе, треба у држави да се успостави систем, па да процесуирање криминалаца (нпр. попут разних Бата) зависи од система а не од нечије појединачне воље.

Кад следећи дођу, направиће систем, тако да кад неко буде крао, биће ухапшен због крађе, а не да подмићује народ бедним паризером да би му народ дозволио да и даље краде.
Vidi klosaru, daleko od toga sa sam sendvicar. To je pod prvo a drugo kako zamisljas da smenite Vucica kada ga vecina podrzava. Ista ona vecina koju je zuta bagra opljackala. Kod vas ce biti sistem sekte isto kao i kod ovih.

Back