Dijanu Hrku pregledao lekar, bez hrane 13. dan: Maskirana lica skinula transparente kod šatora Jaćimovića

Koji teroristi i olosi su skidali transparente?
Ćaci pod komandom Andreja Vučića. Inače pričali su mi stari radikali da još u vreme kada je opštinski odbor SRS-a za Novi Beograd bio u jednoj kancelariji u "Fontani", znači to je sredina devedesetih, Andrej Vučić se ponekad, to jest kada bi njegov brat tada mlađani gensek SRS-a dolazio da kao obiđe odbor na svojoj opštini, tu pojavljivao okružen grupom nekih klinaca, danas bi kazali ćacadi. On onako dugačak štrči među pet-šest klinaca koji nešto kao namršteni glume neke mangupe. Kažu mi stari radikali da niko nije znao zbog čega je to radio i pitali su se između sebe šta glume ovi.

Majka Hrabrost će pobedi fašizam iz Ćacilenda.

https://nova.rs/vesti/drustvo/blog-...a-skinula-transparente-kod-satora-jacimovica/

Dijanu Hrku pregledao lekar, bez hrane 13. dan: Maskirana lica skinula transparente kod šatora Jaćimovića​

ZAŠTO SU BLOKADERI OKRENULI LEĐA DIJANI HRKI? Mihajlović: Manjina je pokušala da sprovede anarhiju! Žele KRV I RAT na ulicama Srbije​

Blokaderi počinju da se distanciraju od delovanja Dijane Hrke. Oni je ne osuđuju zbog bola i gubitka, već, kako sagovornici navode, zbog političkih ambicija i manipulacije tog bola.
Dakle, svi se slažu u jednom. Dijana Hrka jeste izmanipulisana, ali je pitanje od koga?

Na ovu temu, za Kurir, odgovore su dali Zorana Mihajlović, bivša potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike i profesor doktor Ilija Kajtez, sociolog i stručnjak za bezbednost.

Mihajlović: Manjina je pokušala da sprovede anarhiju​

Mihajlović ističe da Srbija godinu dana svakodnevno doživljava teror:

- Ovaj teror sada kulminira manipulacijom Dijane Hrke, koja je vrlo svesna šta se dešava i odlučila je da se bori za blokadere. Tužna sam kada vidim da se neko tako ponaša, ali ona je krenula u štrajk glađu. Studenti, manjina koja je pokušala da sprovede anarhiju i blokirala je fakultete, a strašne su i svađe unutar studentskog pokreta - kaže Mihajlović.

Ona ističe da ne postoji spontanost ni u podršci, ni u ograđivanju od Dijane Hrke, pa je i Hrkino javljanje predsedniku organizovano.

- Šta god bilo, važnije je koliko država uspeva da ostane stabilna i da radi. Mi moramo nekako da prebrodimo krizu u koju smo ušli - kaže Mihajlović, dodajući da već sada stvari deluju drugačije nego pre par meseci, te se kriza već obuzdava.

Kajtez: Dobitna kombinacija za njih je krv na ulicama Srbije​

Kajtez kaže da su strani centri moći sa regionalnim podizvođačima pripremili poslednjih godinu dana blokada, a imaju svoje pomoćnike sa teritorije Srbije:
- Ne može biti dijaloga kada oni ne žele dijalog, a ni pomirenja. Većinska Srbija je protiv razdvajanja Srbije. Mi znamo koje istorijske sile žele pretkumanovsku Srbiju. Oni koji su stali na njihovu stranu, tu nema pregovora. Pobediće ono što je demokratska, slobodarska, većinska Srbija - kaže Kajtez.

On dodaje da se blokaderi rasipaju i preostaje im samo nasilje u ovoj borbi.

- Sve moguće kombinacije iz raznih udžbenika koriste i traže dobitnu kombinaciju, a to je da padne krv na ulicama Srbije, da bude mrtvih sa obe strane i da izazovu građanski rat. Žele rat među Srbima - navodi Kajtez.

Alo.rs/Kurir.rs

Sa veteranima koji su izdali i predali Jacimovica policiji onomad?
Te veterane zaista treba oterati sa protesta studenata i građana. To jest, mogu da dođu, ali bez obeležja paravojski i Miloševićeve zločinačke soldateske iz devedesetih. Ima među građanima puno onih koji su bili na ratištu, a ne nose vojna, policijska i paravojna obeležja na skupovima i žešće se nerviraju kada vide defile veterana sa svakojakim zločinačkim obeležjima.

Te veterane zaista treba oterati sa protesta studenata i građana. To jest, mogu da dođu, ali bez obeležja paravojski i Miloševićeve zločinačke soldateske iz devedesetih. Ima među građanima puno onih koji su bili na ratištu, a ne nose vojna, policijska i paravojna obeležja na skupovima i žešće se nerviraju kada vide defile veterana sa svakojakim zločinačkim obeležjima.
Cast izuzecima i postenim ljudima ali ovi sto se guze rade za rezim, to se jasno videlo u vise navrata.

Cast izuzecima i postenim ljudima ali ovi sto se guze rade za rezim, to se jasno videlo u vise navrata.
Studenti su rođeni godinama posle ratova devedesetih, oni sa tim vremenom nemaju ništa i nema razloga da veterani sa delovima uniformi defiluju tuda. No, ćemo ih vidimo sada kako će brane Generalštab.

Dijana Hrka: Ne treba da razgovaram sa Vučićem, neka ostane sa njegovim batinašima i kriminalcima u Ćacilendu

Dijana Hrka obratila se novinarima ispred njenog šatora kod Skupštine Srbije, nakon što je prethodno u bolnici primila infuziju. Ona je ocenila kako institucije i dalje ne rade svoj posao, te je navela i kako ona ne treba ništa da priča sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Ja sam ovde prvenstveno zbog nadstrešnice. Ja neću svoje dete da izneverim, zaklela sam se da ću ovo juriti, meni treba pravda i istina za njega i sve druge. Mislim da je tužilaštvo slepo i gluvo na sve nas, njih uopšte ne interesuje šta se ovde dešava - rekla je Dijana Hrka koja već 13 dana štrajkuje glađu.

Dijana Hrka je izjavila kako su u Ćacilendu dobili i agregat za grejanje, a da ona i ljudi koji je podržavaju na uglu Takovske i Bulevara kralja Aleksandra nemaju ni vodu. Ona je ocenila kako su to "dve Srbije" na tom mestu.

- Čak kad su i toi toi tražili za mene, nisu dozvolili kad su čuli da je za mene, sad mi i ne treba. Vidite da nemamo ni struju, nemamo ništa, a oni imaju sve. Mi smo dve Srbije. I meni neko da kaže da treba sa predsednikom da razgovaram, ne treba ja sa njim ništa da razgovaram, neka on ostane sa onim njegovim dole batinašima i kriminalcima, a ja ću ostati ovde gde jesam - poručila je Hrka.

Govoreći o nastavku štrajka glađu, Hrka je rekla da ona "zaista može i da umre, a da institucije neće krenuti da rade svoj posao". Te upitala kako je moguće da nijedna institucija ne reaguje.

- Niko ne reaguje na to da me vojna bezbednost prisluškuje, ja sam civil. Da li je moguće da nijedna institucija u Srbiji ne radi svoj posao, a znate da ih svi plaćamo - istakla je ona.

Ona je upitala da li je moguće da nijedna institucija ne reaguje na topovski udar koji je nedavno bačen u njenom pravcu i na pozive njenom drugom sinu sa lažnog broja.

Dijana Hrka FOTO: Direktno.rs

- Nijedna institucija što se tiče mene, nije počela da radi svoj posao. Ja mogu zaista da umrem, a institucije neće krenuti da rade svoj posao - rekla je Hrka u obraćanju medijima.

- Vidite da vlast ne reaguje na sve ovo, ja pored njih mogu zaista da umrem, institucije neće krenuti da rade svoj posao... Vi znate da sam ovde da bih isterala pravdu za svoje dete i za sve druge ljude, moramo nekako da se udružimo kako bi institucije krenule da rade svoj posao. Ovo nije samo moj život, danas je moj, sutra će biti vaš, jer oni neće reagovati ni na koga od nas jer njima mi nismo bitni, njima su bitne njihove stolice - dodala je ona.

Govoreći o pomoći koja joj je ranije danas ukazana u bolnici, Hrka je navela da je primila infuziju, kao i malo kiseonika. Dodala je da je mnogo malaksala i da joj ne radi cirkulacija.

Ona je rekla i kako su lekari bili korektni i pohvalila je bolnicu.

- Pokušali su da me zadrže u bolnici, ali ne mogu da ostavim ove ljude ovde. Znam zašto sam tu i meni je mesto tu dok se nešto ne reši, ne znam koliko ću izdržati - izjavila je ona.

прегледана у ПРИВАТНОЈ БОЛНИЦИ ?

јел у истој у којој био и биа гофанце баћулов ?

јел и њу лечи лажни доктор ЦВЕТКОВИЋ који је требо тобож баћулову набавити отров да се самоотрује ?

чим он грли и љуби баћулова, значи да се продала.

„Podrška Jaćimoviću“: Novi transparent vijori se prekoputa Pokrajinske vlade

Nakon što su transparent i poruke podrške skinuti sa ograde ispred zgrade Pokrajinske vlade, gde autoprevoznik Milomir Jaćimović već pet dana štrajkuje glađu, građani su okačili novi.

Ovog puta, transparent se pojavio na zgradi prekoputa Banovine.

Poruka „Podrška Jaćimoviću“ okačena je na krov četvorospratnog stambenog objekta.

1763159603795.png

Podsetimo, poruke podrške ispisane na šarenim papirima u obliku srca ostavili su studenti i srednjoškolci tokom protesta podrške Jaćimoviću koji je štrajk glađu započeo sa svojim maloletnim sinom.

Njih su u četvrtak ujutru skinule čistačice koje rade u Banovini.

Poruke su posebno bile važne upravo njegovom sinu jer su ih ispisali njegovi prijatelji iz razreda.

Na jednoj od poruka je pisalo „Šta nije u redu sa tobom, svete, kada štrajkuju glađu mama, tata i dete!“.

Na metalnoj ogradi koja je postavljena oko Banovine učenici su okačili transparent-šetalicu „Srednjoškolci uz Jaćimoviće“. Taj transparent rano jutros su skinuli maskirani muškarci, najverovatnije obezbeđenje Pokrajinske vlade.

Milomir Jaćimović započeo je štrajk glađu u ponedeljak, 10. novembra, a sa njim je štrjakovao i njegov maloletni sin (16). Milan Jaćimović je prekinuo štrajk glađu u četvrtak, 13. novembra, nakon nekoliko razgovora sa ocem i advokatom, ali je ostao uz oca u šatoru ispred Banovine.

Jaćimović traži da mu se vrate svi oduzeti autobusi i da budu poništene kazne koje su mu ispisane poslednjih nedelja, a koje su, kako tvrdi, protivzakonite.

Građani Subotice 13. veče zaredom protestuju u centru grada: Pročitani zahtevi Dijane Hrke

Više desetina građana Subotice 13. veče zaredom su se okupili u centru grada, kod hotela „Patria“, gde su u protestu podrške Dijani Hrki i prevozniku Milomiru Jaćimoviću blokirali raskrsnicu na sat vremena.

1763160282739.png

Građani su u 18.52 časova održali 16 minuta tišine, u znak sećanja na 16 ljudi poginulih u padu nadstrešnice na novosadskoj železničkoj stanici u novembru prošle godine.

Subotičani deveti dan organizovali protest podrške Dijani Hrki i prevozniku Jaćimoviću (FOTO)

Okupljeni su pročitali zahteve koje je Dijana Hrka navela kao uslove za prekid njenog štrajka, između ostalog, puštanje svih pritvorenih studenata i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Oni su nosili transparente na kojima je pisalo „Izgovori nastaju kad nestaju argumenti i zavlada lenjost“, „Mi smo svakoj vatri žar, vi koji sedite kući samo dim“ i uzvikivali „Dijana, nisi sama“.

Ćaci pod komandom Andreja Vučića. Inače pričali su mi stari radikali da još u vreme kada je opštinski odbor SRS-a za Novi Beograd bio u jednoj kancelariji u "Fontani", znači to je sredina devedesetih, Andrej Vučić se ponekad, to jest kada bi njegov brat tada mlađani gensek SRS-a dolazio da kao obiđe odbor na svojoj opštini, tu pojavljivao okružen grupom nekih klinaca, danas bi kazali ćacadi. On onako dugačak štrči među pet-šest klinaca koji nešto kao namršteni glume neke mangupe. Kažu mi stari radikali da niko nije znao zbog čega je to radio i pitali su se između sebe šta glume ovi.
Ja ne verujem

Back