Dijana Dragutinovic cita moje teme pa se nasla prozvanom

Тихи

Starosedelac
Poruka
176.158
Dragutinović: Porez nije harač
22. decembar 2010. | 17:00 | Izvor: Beta, Ekonomist
Beograd -- Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je da su u Srbiji poreske stope niže nego u ostalim zemljama, iako se o porezu govori kao o haraču.

B92 Biz Vesti Srbija

Dragutinović: Porez nije harač
22. decembar 2010. | 17:00 | Izvor: Beta, Ekonomist
Beograd -- Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je da su u Srbiji poreske stope niže nego u ostalim zemljama, iako se o porezu govori kao o haraču.

Sa druge strane, kako je ocenila, učešće izdataka za plate i penzije je značajno iznad proseka.

Naglašavajući da se zalaže za pravičan poreski system, Dragutinovićeva je navela da je "normalno da poreske stope budu u skladu sa uslugama koje dobijamo od države".

"Pojedinci i kompanije treba da plaćaju poreze srazmerno svojoj ekonomskoj snazi - oni koji zarađuju isto, bez obzira iz kog izvora - moraju da plaćaju isto - bogatiji moraju da plaćaju više, siromašniji manje", rekla je Dragutinović.

Govoreći o priprema budžeta za 2011. godinu, ministarka finansija je rekla da su na startu rashodi i deficit budžeta bili za 170 milijardi dinara veći nego u usvojenom predlogu, pri čemu nije moglo mnogo da se uštedi na pravima, odnosno, platama, penzijama, socijalnoj zaštiti.

"Ovaj budžet je vodio računa da svi dobiju nešto više nego u 2010, o zahtevima i potrebama lokalnih samouprava, o obavezama i mogućnostima kada je Vojvodina u pitanju. Više nije bilo moguće izdvojiti bez dodatnih poreza, ili dodatnih ušteda", rekla je Dragutinović.

Dodala da ne bi bilo dobro da se ne usvoji budžet za 2011. i da se ide na privremeno finansiranje jer to "nije dobar signal ni za koga, ni za stanovništvo, ni za preduzeća, ni za investitore".

Budžet za 2011, prema njenim rečima, nije bitno drugačiji od budžeta za ovu godinu, osim što počinje odmrzavanje plata i penzija.

"Predviđenim povećanjem plata i penzija za dva odsto niko nije zadovoljan, ali to je pozitivan signal. Pri tome, za povećanje zarada i penzija za jedan odsto, potrebno je obezbediti dodatnih sedam milijardi dinara. Subvencije za poljoprivredu povećane su sa 18 na 20 milijardi, a uključivanjem i ostalih izvora finansiranja, u poljoprivredu će biti uloženo skoro 29 milijardi", rekla je Dragutinović.

Ona je navela da se ne plaši što je sledeća godina predizborna zato što može da se troši samo onoliko koliko je budžetom predviđeno.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=22&nav_id=481121

Dijana Dijana dzabe ti lazi CIFRE TE DEMANTUJU

Mozda porezi u Srbiji jesu nizi nego u Nemackoj u APSOLUTNIM IZNOSIMA ali u PROCENTIMA NISU

A sve se svuda uvek oporezuje PROCENTUALNO

Al dobro je sto citas moje teme u kojima tvoje ekonomske poteze nazivam pravim recima - HARAC . Mozda nesto i naucis z:D

Tu diplomu mozes komotno da pocepas jer sa ekonomijom nemas pojma. Da imas znala bi da se u momentima krize porezi SNIZAVAJU a ne dizu kao sto ti radis

Iskreno tvoj ,

Tihi :mrgreen:

evo napisao covek dobar post dijani

U pravu ste gospodjo ministarka potpuno - "porez nije harač" - još je gori od harača!!! Jos smesnija izjava je "normalno da poreske stope budu u skladu sa uslugama koje dobijamo od države". Ja bi voleo da mi neko samo objasni sta to mi (svako od nas gradjana ponaosob koji ne radimo u drzavnoj administraciji) od drzave dobijamo, a da to i preko toga jos dodatno ne platimo? Porodjaj besplatan - aha al u "Diznilendu" 500-1200 eur, epidural isto besplatan - aha anesteziolog 150-200 eur, citostatika nema - kupi sam ili crkni, skolstvo besplatno - ahhhaa skolski dinar, udzbenici, ostale gluposti, ulice i putevi puni udarnih rupa i tako u nedogled moze da se nabraja... pre bi rekao da prema tome koliko drzava "usluzuje" svoje gradjane, ne bi trebalo da iko ista plati ovim drzavnim trutovima ni dinar poreza u narednih 30 godina!
(bole, 22. decembar 2010 15:09)

Ta Dijana se samo izvlaci, i ako je casna osoba, sama treba da podnese ostavku jer pojma nema kako zive ljudi.

ma gde casna. da je casna ne bi bila tu gde jeste

evo ovaj joj sve sasuo u lice i napusio je u nevidjeno :mrgreen:

Nije harac ? Zeno oporezivanje imovine u kojoj se zivi je harac! U normalno uredjenim drzavama to se ne placa! Pod dva mi smo dno svih dna po proseku plata! JEdva ljudi kraj sa krajem sastavljaju a ti bi o,4 posto od trzisne vrenosti svake godine ! Prosecno min 240 evra po stanu ili kuci ! Zar ne mislis da je to previse ? Mozda si se toliko nakrala pardon zaradila da je tebi 240 ili 600 evra nista na godisnjem nivou! Cisto da te podsetim da je to od 20 do 55 evra mesecno po objektu Sto opet znaci da su nase kuce vlasnistvo drzave a mi zakupci! Sram te bilo! Strucnost ti je nula! UDaras tamo usta se ne dira!
Srami se svog predavanja koje si odrzala preko i rekla da nisi sigurna kako se neke stvari rade pa ides po principu eksperimenta! *******
(Dole Mengele, 22. decembar 2010 15:14)

a u pravu je ovo sto kaze. porez na nekretnine znaci da mi nismo vlasnici nasih nekretnina vec samo zakupci

ma gde casna. da je casna ne bi bila tu gde jeste

evo ovaj joj sve sasuo u lice i napusio je u nevidjeno :mrgreen:

a u pravu je ovo sto kaze. porez na nekretnine znaci da mi nismo vlasnici nasih nekretnina vec samo zakupci

Tacno! Dobro joj je rekao, pomalo nekulturno, ali nekome treba da "opalis samar" da se osvesti.

Nego sa kog sajta su ti komentari?

al svi je redom napusavaju

OVAJ JOJ JEDAN REKO DA MU LICI VISE NA MUSU KESEDZIJU NEGO NA VILU RAVIJOJLU :hahaha:

Porez nije harac u koliko je podnosljiv za one koji ga placaju.U koliko je % oporezivanja kao kod nas previsok u odnosu na plate,onda je to harach,a i Vi mi pre lichite na Musu Kesedziju nego na vilu Raviojlu.
(Babin_zub, 22. decembar 2010 15:36)

:hahaha:

nemoj samo dijanica da nam brizne u plac :sad2: zna ona to :sad2: :rida:

Evo sada i cigare poskupljuju, pa kako oni misle da ce ljudi da placaju te stvari i da napune budzet?

Losa im je ta racunica.

cigare poskupljuju jer DS je uveo foru da se akciza uskladjuje na pocetku svake godine sa inflacijom tj za % inflacije poskupi i akciza

zato ce sad pocetkom godine da poskupe cigarete goriva alkoholna pica i sva druga akcizna roba

e a to sto plate stoje u mesto to njih ne zanima

oni bi samo da otmu

cigare poskupljuju jer DS je uveo foru da se akciza uskladjuje na pocetku svake godine sa inflacijom tj za % inflacije poskupi i akciza

zato ce sad pocetkom godine da poskupe cigarete goriva alkoholna pica i sva druga akcizna roba

oni bi samo da otmu

Ali zeznuce se. Ja sam odavno govorila da ovo nije toliko zlonamerna (kako ti mislis i jos mnogi), koliko nestrucna i nesposobna Vlada.

Pa niko vise nece da kupuje cigare, da placa struju (koja takodje poskupljuje od Nove godine), da placa porez na stan.

Jedino ako misle da nas sve izbace na ulicu jer po zatvorima nema mesta.

Znaci, preracunali su se, nesposobni su, neupuceni, nestrucni.

oni bi samo da otmu

Ali zeznuce se. Ja sam odavno govorila da ovo nije toliko zlonamerna (kako ti mislis i jos mnogi), koliko nestrucna i nesposobna Vlada.

Pa niko vise nece da kupuje cigare, da placa struju (koja takodje poskupljuje od Nove godine), da placa porez na stan.

Jedino ako misle da nas sve izbace na ulicu jer po zatvorima nema mesta.

Znaci, preracunali su se, nesposobni su, neupuceni, nestrucni.

То је то.
Само их занима да отму.

А плате су замрзли...
:zima2:

Но, све то знамо већ дуже време...
:ztorba:

Овај део је заиста дно :

... "Predviđenim povećanjem plata i penzija za dva odsto niko nije zadovoljan, ali to je pozitivan signal....

Причам са комшиницом,
баком од 78 година ....
Користи породичну пеМзију ...
Бахатих 10 200 динара у два дела ...

Каже :
- Супер, моћи ћу да купим још 2 литра млека месечно
све док не поскупе лекови за 40 % ...

Back