Dijagnoza? Savet?

• Začetnik teme Začetnik teme menna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta znam, j.bi ga, mozda sam jadnica... ne znam, definisi mi to? Skorojevicka? Ne, to ne. Bedna? Moglo bi se i tako reci, sa odredjene tacke gledista, naravno. A sto se tice Njega, nazivala sam ga i ja raznim imenima, no nikad mu nisam nadenula etiketu "retard". Lud i dobar su braca, pa treba mudrosti da bi se to dvoje razgranicilo. Cenim, stoga, da ne bi trebalo da zakljucujes po tako uproscenoj analogiji - "devojka skot, podrazumeva decka retarda...?!" Malo je kompleksnije od toga...

ma ti se neshto branis od njega, testirash ga... da stvarno neces da se vidjas s njim jer je golja a ti bogatashica ne bi sebi valjda pravila problem time shto ga podbadash, da si tako proracunata.. branis se u smislu mozhda sto pominje udaju, tj da ti i neki drugi to kaze moguce da bi slicno reagovala samo na drugu temu, ili neces neshto ozbiljnije... a preskocila si kako on reaguje na te tvoje hm komentare.. kao da hoces da izazoves neku reakciju kod njega.. el ste vi samo drugari ili ste i momak i devojka je l se drzite za ruke i to.. el si imala nekad "ozbiljnog" dechka.. el si citala "formule ljubavi" zorana milivojevica ako imash para kupi il iz biblioteke mislim da je ok.. eto kad te svi biju da te kao branim ; )))

Bedna si zato sto nikad neces naci tipa koji je na tvom nivou, jer si nesposobna.

Ne znam odakle izvlacis zakljucak da sam nesposobna? Mozda sam nesposobna u tom smislu da ne mogu da volim nekoga koga bi, npr. moji roditelji odobravali, nekoga sa planinom kupljenih diploma, planinom ukradenih para... Dok to nisam shvatala, to "voleti" mi nije bilo preterano vazno. Sada mi se cini da jeste, zato sam i otvorila temu u kojoj pustam i da me pljuju, a sve u cilju da bih shvatila "zasto ja imam izopacen pogled na svet, i kako to da promenim..."

a preskocila si kako on reaguje na te tvoje hm komentare.. kao da hoces da izazoves neku reakciju kod njega.. el ste vi samo drugari ili ste i momak i devojka je l se drzite za ruke i to.. el si imala nekad "ozbiljnog" dechka...
; )))

Khm, konkretno, kad sam mu rekla da ce mi biti bastovan, iako je znao da je to bila moja otrovna strelica, on je okrenuo stvar na salu, i rekao da ce provesti ceo zivot pokusavajuci da odgaji cvet koji ce mu mirisati lepse nego ja... eto....tad sam shvatila da je to taj covek kog sam ja sposobna da volim. Inace, na moje bezobrazne komentare koji se ticu njegove porodice ume i da se naljuti, da ode i da se ne vraca....kad shvatim da je gusto, izvinjavam se i trcakaram oko njega do iznemoglosti, obecavam mu sve i svasta, i tako opet pocinje. Ne, ne drzimo se za ruke u javnosti, nikad nikom nije rekao "ovo je moja devojka", niti sam to uradila ja, iako svi znaju da mi je sve i da sam mu sve.
Ozbiljna veza i ja... Mozda ne bih trebala da pricam ovde o tome. No, kako sam vec ocrnjena na forumu, zasto ne bih kanula jos koju kap crnog po sebi. Da, bila sam nekih godinu dana u vezi sa jednim "ne znam kako bih ga nazvala", bilo je tu de lux vecera, izlazaka, putovanja, poklona, sjajno, sjajno, sjajno, dok ja nisam resila da je bilo dosta. Tako je krenula tortura od strane "ne znam kako bih ga nazvala" persone, i da nije bilo mog gorepomenutog "sirotog decaka", vrlo je verovatno da bih jos uvek bila na mestu gde novac ne sluzi samo da se kupi sjaj... a to mesto nije lepo.

Hvala scenarist(kinj)i i koscenarist(kinja)ma na cestitkama. Negra? Moze, moze. Crna da crnja ne mogu biti.
@biska Bastovan nije pozvan na tortu, svi bi ga gledali ispod oka i analizirali kad bi dosao. Tako da cemo slaviti sami, drugom prilikom, na drugom mestu.

Tuzno je kako sama sebi komplikujes zivot...zar je toliko bitno sta okolina kaze na tvoj izbor? Ko ce biti u vezi sa tim deckom? Ti, tvoji roditelji, okolina? :confused::?

Cemu pridajes vise znacenja u zivotu? Emocijama ili materialnoj strani? Ako su ti emocije jako bitne i zapostavis ih tj. ne izaberes tog decka kojeg navodno volis bices nesrecna...zasto nesrecna? Jer kad izgubis nekoga ko ti odgovara i na istoj ste talasnoj duzini po nacinu razmisljanja, nacinu na koji volite itd....tesko je naci opet nesto slicno...i ako nadjes nekog drugog onako na "silu", opet ces trcati za ovim...to postane opsesija..neces ni znati, ni osetiti kad se to desi..i onda ces zakomplikovati svima zivot..

I zasto uopste zelis da ugodis drugim ljudima? I to po cenu vlastite srece? Jer da si ti sigurna da je on toliko los za tebe, da ti bas toliko smeta njegov status ne bi ti bila sa njim...odavno bi prekinula...
Zasto negiras svoja osecanja? Zasto ubedjujes samu sebe da to nije to, zasto bezis?

Moj najiskreniji savet ti je da se nadjes sa njim, budes ono sto jesi, pokazes mu sve ono sto osecas ( u poz.smislu ) i dobro se iz*ebete...eto onako bas prosto, sa ljubavlju da puca od emocija...i obavite iskren razgovor...ako nakon toga ne budes odabrala jednu stranu...e onda ne znam sta da ti kazem...ne zelim da vredjam...

Najgore je biti nesrecan u ljubavi..ako joj uopste pridajes vaznost...bezveze je da se ovako lomis...nema smisla...;)

P.s. ti imas svoj stav i nacin razmisljanja...i ne mozes to tek tako promeniti...nije dovoljna samo namera i volja...mora nesto drasticno da se desi kako bi razmisljanje promenila za 360 stepeni...

EKSERI U OGRADI

Jednom bese jedan mali decak koji je imao losu
narav. Njegov otac mu je dao
kesu punu eksera i rekao mu je da svaki put kad
pobesni i izgubi kontrolu
nad sobom, da zakuca jedan ekser u ogradu.

Prvoga dana decak je zakucao 37 eksera na ogradu.
Tokom sledecih
nekoliko meseci on je naucio da kontrolise svoj bes
i broj ukucanih eksera
se smanjivao.Otkrio je da je lakse kontrolisati
svoju narav, nego zakucavati
eksere u ogradu.

I tako je dosao dan, da tokom celog dana nije
pobesneo. On je rekao to svom
ocu, a otac mu je rekao da svakoga dana koga bude
uspeo da kontrolise svoje
ponasanje,da iz ograde iscupa jedan ekser.

Dani su prolazili i jednoga dana decko je bio u
stanju da kaze svom ocu da
je pocupao sve eksere. Otac je uzeo sina za ruku i
odveo ga do ograde. Otac
je rekao:"Dobro si to uradio,
sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi. Ograda
vise nikad nece biti
ista. Kada u besu kazes neke stvari, one ostavljaju
oziljak, kao sto su ove
rupe u ogradi.
Mozes coveka ubosti nozem i izvuci noz i posle toga
nije vazno koliko puta
kazes da ti je zao, rane ostaju."

Verbalna rana je isto toliko bolna kao i fizicka.
Prijatelji su zaista vrlo
retki dragulji, oni cine da se smesis, ohrabruju te
da uspes u necemu, oni
su spremni da te saslusaju, da podele tvoj
bol, imaju lepe reci za tebe i uvek im je srce
otvoreno za tebe.

@alya

kako je meni simpatichnoo ovo shto si napisala...bash me potsecash na mene nekad...i tako ja razmatrah sve o ljubavi i osecanjima, sve do jednog dana dok mi jedna zenska od 20 i neshto godina u nekom razgovoru ne reche, da ''pricham gluposti''...koje nisu razumljive i onda pocheh da kapiram kojih to trendova ima na svetu...i da ima ljudi kojima je ljubav neshto tipa:
-...ekonomija je najvaznija stvar na svetu...a shto se tiche ljubavi...hm...pa ja volim sebe i to je dovoljno...neka on voli mene i to je super...pa ne moram ja njega da volim, to je veliko cimanje...ovako je lakshe...kad pogledash ljubav ''cveta'', kultura i kurtoazija, poklonchici ti meni, ja tebi, plati ovo, ono ti si dzentlmen...hm, ako naleti neshto bolje, odoh ja shta cesh , sudbina...a to shto ga drzim na uzici, zivkam, kontrolishem (razum je put do cilja) znam da on misli da je to ljubav , ali necu mu dozvolitii (sve shto bi sebi dozvolila), moram malo da ga dresiram...a nedostaje mi kad ga nema (mozda ga volim???)
. i tako dodjoh do zakljuchka, da ima ljudi kojima hladna glava pomaze da zrtvu drze kao pauk muvu, dok mu ne isisaju zadnji atom snage, a zrtva nishta od toga ne vidi, mozda chak i ceo zivot, moze jedino da oboli od hronichnog titritisa (bolest titranja m.)

ja ovo chisto onako napisah, pa cu ispasti opet pesimistichni bljak, ma nije to, vec samo pricham kako sam saznavala da smo mi ljudi mnogo razlichiti...i da jedna rech ima previshe smislova za moj klobuk...i da ja ne razumem i drugi mene zaista ne razumeju ...mozemo samo da se saslushamo

a inache tema se razvija...shta ce biti, shta ce biti...
bice to jedna velika ljubav...pa makar i neostvarena :smile:
bar ce biti zapamcena...i shto da kvarimo...hahaha, pa kako nam jesen u meni opisa brak, na kraju bude katastrofa i tako i tako...joj, ovo sve neke igre chudnovate , bash igre opasne...

Ja sad ne razumem Menna Negra, jel si ti taj dečak ili smo mi što smo ti grubim rečima naneli rupe u ogradi umesto da "cinimo da se smesis, ohrabrujemo te
da uspes u necemu,
smo spremni da te saslusamo, da podelimo tvoj
bol, imamo lepe reci za tebe i uvek nam je srce
otvoreno za tebe."?

ma ja sam ukapira;a da su to rupe u ZIVOJ OGRADI koje treba bashtovan da sredi, da ne prolaze kerovi i machke iz susjedstva...
ma mi smo je povredili i hoce da nam pokaze da ima dushu...isto kao shto hoce da objasni sebi da li je i zashto njega povredila...isto kao shto hoce da objasni da li je on nju povredio...isto kao shto...
bash smo mi ljudi jadnichci, vazda nas neshto boli...a nema leka da se kupi u apoteci
jedino nam je bes uvek dostupan za dz....

La Negrita, glavu gore...
Kad jesenji vetar pocne jace da duva,
i ti bosonoga* prepesacis kilometre,
i u eri plinskih i ostalih upaljaca
(trend nepusenja da ne pominjemo - fuj!)
prodas svega nekoliko kutija žigica...
Iz daljine ce dopreti zvuci gitare....

Ne, to nije El Mariaci,
cak ni Horhe u plastu Zora (zoroa !),
ni sincic tvoje bivse kuvarice
(kojem si u nastupu dobrote**
darovala sve svoje krpene maskote)

Ne, to kroz rupice tvoje duse
(povadila si sve eksere)
muzika tvog (toplog, iskrenog itd...***) srca
nezno i opojno
izvire,
izvire
...

E, sad da objasnim (kao koscenarist(kinj)a):
* ovo zvog religioznijih gledalaca, koji ce bosonogost sjvatiti kao pokutu, okajanje junakinje. Ona tezi da kvalitativno unapredi svoje shvatanje sveta, i sebe u njemu. Mogla bi La negrita da pozajmi, mazne, zaradi na laksi nacin par cipela, al' nece! Radije je bosa! Bosa -al' postena!

** Ova rima je sbog sentimentalnijih, melodramatski a poetski nadahnutih gledateljki. Istovremeno zakljucujemo da junakinja nije u predjasnjem zivotu bila konstantno sebicna i losa (ili, kako narod kaze, "jadnica i bednica"), nego ponekad i dobra.

*** Iako se u potpunosti slazem sa onim sto je Gljiva napisala u 10 (sati) i 37 (minuta) dozvolicemo da plemenito, uzviseno, idealisticko poimanje coveka egzistira u nasoj (TV) stvarnosti.

Da li ce strune ovog (Negrinog)srca zadrhatti zbog Horhea, i kako ce on reahovati...videcemo kasnije (Je l' moze sad, Menna Negra, da doturiš malo materijala : Sta je bilo na rodjendanu? Aj'budi srce, pisi... )

Hm...ovako....
Sa jednim deckom sam vec par godina, mada to nikad nije bilo nista ozbiljno, bar ne s moje strane, nekako sam ga uvek hvatala u prolazu, krpila se za njega po par nedelja, pa onda nestajala na par meseci, pa opet ispocetka... Medjutim, poslednjih 5-6 meseci smo non-stop bili zajedno, nismo se odvajali, izgladili smo sve prethodne nesporazume i nejednakosti, i mogu reci da se u zivotu nisam osecala lepse. Inace, pre svega nas veze jedno veliko prijateljstvo, poznajemo se od obdanista, odrasli smo zajedno...ni prema kome ne osecam ono sto osecam prema njemu, i divim mu se, i obozavam ga i volim ga na sve moguce nacine. Ali, razlog zbog kog nikad zvanicno i ozbiljno nisam bila s njim je taj sto je on, tj. njegova porodica nizeg drustvenog statusa od moje. Ranije sam to mogla pravdati nezreloscu i zeljom da se izivim i provodim, ali cime da se opravdam sad? Sve je u redu dok se zabavljamo, izlazimo, provodimo, ali nedavno mi je rekao da bi voleo da se jednom udam za njega, na sta sam mu ja odgovorila da bi u mom zivotu jedino mogao da bude bastovan u mom dvoristu. Znam da je jako ruzno to sto sam rekla, ali znam da bih se jako tesko odrekla stvari koje imam trenutno, iako ga stvarno mnogo volim. Jos jedna tacka spoticanja je i ta sto ja studiram i jednom cu biti fakultetski obrazovana, a on je zbog nedostatka sredstava morao da pocne da radi i prekine skolovanje, a ja sam neko ko robuje stereotipima i predrasudama, i ne mogu da zamislim taj spoj. Da li me to cini losom osobom, sponzorusom, snobom? Sta biste vi uradile na mom mestu? Da li da pokusam da se izborim sa samom sobom ili da batalim i pronadjem nekoga koga cu zasigurno manje voleti, ali cu ga valjda smatrati ravnom sebi...?

Sad kad sam sve ovo napisala, shvatam koliko je moj pogled na svet, ljude i osecanja, u najmanju ruku, ruzan...ali hajde da cujem vase misljenje...?

:lol::lol::lol::lol::lol:
Neke stvari se ne uce na fakultetu. Ostani rob kakav jesi, zasluzujes.:???:

(Je l' moze sad, Menna Negra, da doturiš malo materijala : Sta je bilo na rodjendanu? Aj'budi srce, pisi... )

Nista nije bilo... Nije dosao, pa nisam ni mislila da hoce, poslao mi je tortu, zvao da cestita, kasnije poslao par sladunjavih porukica, pozeleo mi dobar provod u mom stilu... Juce ujutru me cekao ispred kuce i odveo me na dorucak, poklonio mi kompas (???) za rodjendan i otisao da "sljaka"... To je u sustini to...

Back