Dijagnoza? Savet?

• Začetnik teme Začetnik teme menna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zato što te voli i poštuje i poštuje tvoje želje.
Problem je što ti stalno hoćeš još i još i još novih dokaza da te voli.

Nije on problem nego tvoja nesigurnost.
ZNAŠ da te voli ali to NE OSEĆAŠ jer se ne osećaš vrednom ljubavi i mora stalno da hrani tvoju sujetu. Stavljaš ga na nemoguće probe da bi videla šta je sve spreman da trpi. Tome očigledno nema kraja. Pozabavi sa malo sobom jer će mu se smučiti vrlo brzo čitav ovaj maltretman. Onda će doći na red neko drugi i sve ispočetka.

Čitala sam i druge tvoje teme i postove i znam o čemu ti pričam. Ovo ti kažem sasvim dobronamerno.
Veliki pozdrav.

Kako sam besna, toliko sam besna da bih tukla svakog ko prodje pored mene na ulici. Razbila bih celo o bandere, i valjala bih se po trotoaru od muke, sva bih pluca iscepala od vristanja, i kosu sama sebi pocupala, jer laz je to, sva ta njegova smirenost i nesebicnost je laz, i on je laz, jer jednostavno ne moze biti istina. Svu dobrotu ovog sveta da skupim na jedno mesto, pa opet mu ne bi bilo ni prici... i ne mogu to da podensem, neka me neko umota u ludacku kosulju i neka mi dusu istovare na nekom smetlistu, ja ne znam sta da radim sa sobom!

Kako sam besna, toliko sam besna da bih tukla svakog ko prodje pored mene na ulici. Razbila bih celo o bandere, i valjala bih se po trotoaru od muke, sva bih pluca iscepala od vristanja, i kosu sama sebi pocupala, jer laz je to, sva ta njegova smirenost i nesebicnost je laz, i on je laz, jer jednostavno ne moze biti istina. Svu dobrotu ovog sveta da skupim na jedno mesto, pa opet mu ne bi bilo ni prici... i ne mogu to da podensem, neka me neko umota u ludacku kosulju i neka mi dusu istovare na nekom smetlistu, ja ne znam sta da radim sa sobom!
da se zaposlis za pocetak?:whistling:

u j.b.t. sta se ovde zbiva?

Kako da ode kad nema kome da kaže - ko te jb što cviliš

Nego menna, vidi citiram te - ja znam da on zeli da bude samnom, znam da me voli, i ja njega volim, i znam da ne zeli da odem. I zasto mi onda jednostavno ne trazi da ostanem? Samo treba da mi kaze, i ne bi mi palo na pamet da idem.
Zašto si ti onda isto tako slagala pa rekla da želiš da ideš i kao spremaš se da ideš, i sve to isto kad ni ti ne želiš da odeš, i ti želiš da ostaneš sa njim... Ili samo želiš da te on moli, pa da bi ti mogla da odeš po svojim pravilima?

Možda momak zna da nećeš otići ako te on pusti, ali bi otišla ako on počne da kuka; pa je to način da te zadrži:mrgreen:

Kad bi neko koga ja volim zeleo da ode na drugi kraj sveta, ja bih pomerila nebo samo da ga u tome sprecim, da ga zadrzim pored sebe. I ne bih nikad mogla da kazem - "idi i javi da si srecan i da ti je lepo, i nece mi biti nikad zao sto nisam prstom maknula da ostanes". Samo mi nije jasno kako neko moze da kaze "ako si ti srecna i ja sam, i zasto bih zalio", pa makni se covece, progovori, probudi se, reci da si neko i nesto, i da si bitan, jer jesi bitan i imas pravo da trazis i da zahtevas od mene...
I kakva sam, i kako uvek zelim da budem na nekom drugom mestu, ja znam da cu sutra shvatiti da je sreca s one strane okeana, na kojoj god se strani ja nalazila. I zasto ga je onda briga hocu li za 10 godina reci da mi je za nesto kriv, pa ja cu u svakom slucaju reci da je kriv.

aman, menno, duso, pa ti kao da moras na trgu da se obnazis,
pa da te malcice kamenujemo, da ti lakse bude...
Ali, i to je bolje nego da se, ne daj Boze :( , seckas - doslovno :( - negde u zatisju svoje sobe...
Iako ova toja tema ima u naslovu "dijagnoza" ne bih se usudila...
Mislim, neko moze sasvim lepo da zivi sa svojim (umerenim) nastranostima...
Npr, lepo se bicuje, pripaljuje i bode za vreme vikenda, ili sta vec voli, ali radnim danom je vredna i odgovorna osoba, samo tako! I tako to vozi....
Ali ako ne moze(s) da izdrzi(s) sa sobom, mozda je izlaz strucnjak, a ne forum?
Pod uslovom da se IZLAZ zaista trazi.

pa npr da kanalises negde tu energiju
pa je l si zavrsila neku skolu?
cuj u koju svrhu,sad kao hoces da kazes kako si prebogata da bi radila :roll: pa draga moja i paris hilton radi believe it or not

Pa zavrsila sam neku srednju, i sad cu da zavrsim faks, znam cetiri jezika, ali sta da radim s tim? Nisam rekla da sam prebogata da bih radila, ali mi stvarno ne trebaju pare, nista mi ne treba. Da bi covek nesto radio mora da ima motiv valjda? Ja nemam ni zivaca da budem 5 dana u istom gradu, a kamo li da radim negde nesto, svaki dan, u kontinuitetu... Ja moram da odem na drugi kontinent da bih se smirila, kad bih mogla ja bih otisla na drugu planetu.

Ali ako ne moze(s) da izdrzi(s) sa sobom, mozda je izlaz strucnjak, a ne forum?

Hmm, strucnjak? Evo, mama mi je strucnjak bas te vrste, i ona kaze da sam jednostavno razmazena i hiperaktivna i po prirodi smusena i neprilagodljiva. I da mi nista ne fali. I njene prijateljice strucnjaci uz kafu tako caskaju s njom, i dodju do zakljucka da je u pravu. I kaze mi da idem u kupovinu, ili van grada ili u p.m.

Hmm, strucnjak? Evo, mama mi je strucnjak bas te vrste, i ona kaze da sam jednostavno razmazena i hiperaktivna i po prirodi smusena i neprilagodljiva. I da mi nista ne fali. I njene prijateljice strucnjaci uz kafu tako caskaju s njom, i dodju do zakljucka da je u pravu. I kaze mi da idem u kupovinu, ili van grada ili u p.m.

e, baš je stručnjak...ja joj ne bih povjerila ni dvije ovce na papiru...:dash:

tebi su tvoji roditelji onemogućili da budeš obična, normalna, zrela, samostalna, emotivno stabilna, srećna i zadovoljna žena...njima se obrati....
ako je rješenje svih problema otići u kupovinu, na putovanje ili u p.m :?: ebeš ovaj život!!!!!
meni je, fakat, žao kad čujem ovakve priče...bjesna sam, ali mi je i žao
:confused:

:dash:
tebi su tvoji roditelji onemogućili da budeš obična, normalna, zrela, samostalna, emotivno stabilna, srećna i zadovoljna žena...njima se obrati....

Kako se to biva obicna i normalna? I zrela i samostalna i stabilna i srecna i zadovoljna?
Sta da im se obratim, povodom cega, sta da kazem kad krenem sa izlaganjem? Moj problem je u......i sta dalje? Ma ....

Kako se to biva obicna i normalna? I zrela i samostalna i stabilna i srecna i zadovoljna?
Sta da im se obratim, povodom cega, sta da kazem kad krenem sa izlaganjem? Moj problem je u......i sta dalje? Ma ....

ne znam koliko imaš godina, ali ti najbolje znaš čemu su te učili....kasno je sad da to promijeniš...
ako ti nas pitaš zašto, zaboga, da radiš, kad imaš sve - nemam ti ja šta ovdje pričati...
to nisi ti izmislila, to su te oni naučili...da se radi samo kad nemaš hljeba da jedeš...valjda :?:
a dok imaš mamu i tatu, da se ide u šoping, na putovanja, da se gluvari i kradu Bogu dani...strašno, ali...strašno!!!

Poslednja izmena:
E citam ovu temu od pocetka i pitam se ...mennaaaa...koliko godina imas ...onda se setim , mozda pise u profilu i pise stvarno ...

Dakle mena draga...jesi i razmazena i bezobrazna i mlada i na sve to si vaga u horoskopu...nije da verujem u ta cudesa , al u nekim tvojim recima vidim sebe...

I znas sta mena ...igra koju igras je igra macke i misa ....nema smisla nikakvog...
Nece te on zadrzati, dovoljno si ga gurala od sebe , dugo i predano...i sad nema ljutis ...odgurala si ga...sad se lepo distancirao i vidi te takvu kakva jesi...ili si ga ubedila da jesi...šatro bolju od njega , šatro spremniju....

Ako tako durenjem i omalovazavanjem trazis paznju, evo odma da ti kazem da ti ustedim vreme ( jer prodjoh to) neces je dobiti....niko ne voli drske , bezobrazne , samozive ....

Zato draga mena ...dok je još vreme ...menjaj se !
Radi na sebi....

Život je jedan, nemoj da ti prodje u ljutnji na nekog ko nije nešto....
Jer nisu drugi krivi za sve - ti si !

Kad bi neko koga ja volim zeleo da ode na drugi kraj sveta, ja bih pomerila nebo samo da ga u tome sprecim, da ga zadrzim pored sebe. I ne bih nikad mogla da kazem - "idi i javi da si srecan i da ti je lepo, i nece mi biti nikad zao sto nisam prstom maknula da ostanes". Samo mi nije jasno kako neko moze da kaze "ako si ti srecna i ja sam, i zasto bih zalio", pa makni se covece, progovori, probudi se, reci da si neko i nesto, i da si bitan, jer jesi bitan i imas pravo da trazis i da zahtevas od mene...
.

Zato sto si sebicna, zato ne razumes. A decko ocigledno nije a mozda mu je i svega dosta i voleo bi da se malo sklonis iz njegovog zivota. I zasto bi te uopste hteo pored sebe? Da ga kinjis, nipodastavas, vredjas? Zasto bi neko uopste hteo osobu poput tebe?

Ne mogu da verujem da se ovakve price i dalje desavaju. Klasno drustvo, razmazene bogatasice koje histerisu od dosade. Tebi je dosadno jer si prazna!
Bogati ljudi sa pravim vrednostima ce znati kako da iskoriste te pare, nije tu problem u kolicini para nego u sistemu vrednosti.
Nemam savet ili prosto ne zelim da ti ga dam jer mislim da ne zasluzujes nikakvu pomoc.

Drugari.... rekla sam mu da idem u SAD i da se ne vracam u dogledno vreme. Ocekivala sam da besni, da me moli, da place, da bar cuti, ali ni u snu nisam mogla da zamislim da ce da reaguje onako kako je reagovao. Rekao mi je da treba da idem, gde god mislim da cu biti srecna, i da se potrudim da stvarno to i budem. Da ostavim sve iza sebe, sve sto me je davilo i sputavalo, i da uradim, napravim sama nesto od svog zivota, ne nesto, sve. I da mi ni nebo ne bude granica. Da uzmem sve sto mi je zivot pruzio, da iskoristim do maksimuma, da se ne okrecem nazad, da volim sebe, da sve sto radim, radim zbog sebe....
I tako, jos svasta nesto je bulazio, a ja sam samo htela da kaze da On ne zeli da odem, da ostanem zato sto on tako hoce. I ja vise ne bih pomisljala da odem. Ostala bih. I rekla sam mu to, a on je imao da izjavi kako on nema pravo da rezira moj zivot, da menja moju putanju, da trazi niti da zahteva bilo sta. Da ne zeli da ga jednog dana lupim pikslom u glavu i kazem da je za nesto kriv. I pricao je, pricao, pricao, razumno i tiho, sa najvecom smirenoscu na svetu... Pa odakle mu toliki mir, zasto se uvek povlaci i ostavlja mi potpunu slobodu izbora? Ja necu u njemu savetnika, ni psihologa, oca ni brata, ni andjela...ja hocu Njega koji ce da mi kaze da zeli da ostanem s Njim!
I nista, sa obe pesnice sam ga najsnaznije sto sam mogla udarila u grudi, i vrisnula, i ostavila ga. I neka ostane tu mali, i jadan i bedan, kad vec takav hoce da bude, kad je jedna p.i.cka od coveka, kad nema ni rec, ni "ja"! Neka ga tu, nek uziva u toj svojoj smirenosti, i flegmaticnosti, i nesebicnosti, sam!

On te VOLI! I želi ti ono što je najbolje za tebe! Samo se ne razume u ženske emotivne potrebe. Oprosti mu, i pitaj ga zašto je tako lako pristao na rastanak, pa ćeš videti. Ja samo nisam spremna da čekam više od 2-3 godine, a sve manje od toga, za mene je prihvatljivo, naravno ako postoji poverenje u oba smera. Možda je i on takav? Ili misli da ti njega ne voliš dovoljno, kada si došla na ideju da ideš? Ko pita ne skita! Pitaj, da budeš sigurna da se posle nećeš kajati.

Jeste menna,m ti si razmažena, samoživa i sebična. I zato ti njemu ne bi rekla srećan put kad bi imao priliku. A on je sve drugo.

I samo da znaš, jesi čula nekad da gde god bežala, od sebe ne možeš da pobegneš?

Back