Dijagnoza? Savet?

• Začetnik teme Začetnik teme menna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hmm, strucnjak? Evo, mama mi je strucnjak bas te vrste, i ona kaze da sam jednostavno razmazena i hiperaktivna i po prirodi smusena i neprilagodljiva. I da mi nista ne fali. I njene prijateljice strucnjaci uz kafu tako caskaju s njom, i dodju do zakljucka da je u pravu. I kaze mi da idem u kupovinu, ili van grada ili u p.m.

Poslušaj mamu.:lol: :whistling:

Pricali smo, satima, o svemu... On se i dalje drzi toga da, navodno, nece da me sputava ni u cemu, pa ni u tome da odem na drugi kraj sveta, ubedjuje me da to nikako nije merilo njegove ljubavi prema meni, kaze da me voli i da to nista i niko ne moze da promeni, ni ja, ni on sam. I da bi trebalo da sam dovoljno odrasla da shvatim da voleti nekoga znaci podrzati ga, dati mu slobodu, smejati se ako se njemu smeje, biti srecan kad taj neko je... I rekla sam mu da bih ostala ako bi on to trazio, a on je rekao da jednostavno nece to da mi trazi, da moram sama da donesem odluku, i da ce je on prihvatiti kakva god da je, i da mi nece nista prebaciti i zameriti. I da cu mu nedostajati kad odem, neizmerno, i da mu zivot bez mene nikad vise nece biti tako sladak, i blesav, i blistav, i skandalozan, i lud kao noc...
I htela sam da se svadjam i da ga udaram, da ga udaram dok me sve ne zaboli...a kako da se svadjam sa nekim ko me zagrli cvrsto, i ljuljuska izgovarajuci ono tiho, brzo i isprekidano slovo "sh", isto kao sto se ljulja dete, da ne place...kad ga boli.

Pa lepo ti je rekao...Vrhunac ljubavi je nesebicnost...(I medjuljudskih odnosa, uopste)...Nikoga ne mozes naterati nishta na silu...Ali i u nesebicnosti treba imati meru - da ne predje u mazohizam

nego kad si vec toliko samokriticna, moram da te otvoreno pitam: sta je on to video u tebi? izvini ja sam uhvatila delove kad si ga kao maltretirala i kad si se ponasala strasno nezrelo i sl, pa stvarno ne znam... a kopka me:lol:

Istina je da sam ga maltretirala, uradila sam dosta teskih stvari, o nekim sam pisala ovde, o nekim i nisam. Ali nikad nisam spomenula niti jednu dobru stvar koju sam uradila za njega, a bilo ih je, za ovih 16 godina koliko se poznajemo, mnogo. Mozda te dobre stvari nisu toliko tetralne kao ove lose, ili ja ne umem tako da ih predstavim, ali on ih pamti, i zna gde bi bio sad da nije bilo mene u odredjenim situacijama. Mozda ja jesam "tempirana bomba", on nikad nije "na cisto" samnom, nikad ne zna kad ce me uhvatiti "bubice", kad ce mi sinuti da odem na drugu stranu planete, ali zna da cu se, ako to njemu treba, sa iste vratiti, samo da mu pruzim ruku, za sta god, kao i nebrojeno puta do sad.
Osim toga, sex nam je fantastican. :lol:

Nesto bas ne razumem... napisala si da tvoja porodica ceni OBRAZOVANJE, uspeh, novac.. a ti imas srednju skolu i ne pada ti na pamet da radis. Slikaj se ti lepo za Plejboj ili CKM, sta drugo :) Navataces nekog sponzora provereno.

Žao mi je tog dečka.
A o samoj sebi si sve sama rekla. :twisted:

Kod mene je ista situacija: muž ima SSS, ja fax, moja porodica bogata, njegova radnička i sirotinjska.

By the way, jednom nedeljno mu peglam radnička odela!

Poslednja izmena:
Njeni roditelji su totalno zakazali na polju roditeljstva. Propustili su da odgoje vrednu, postenu, samosvesnu osobu, zrelu i samostalnu, sa svojim JA. To njeno JA se ispoljava samo kad odlucuje izmedju chanel i dior garderobe, za sve ostale odluke je potpuno nesposobna. Ne znam kojem bi normalnom ocu godilo da mu cerka vise ceni materijalno nego duhovno?

Menna, ti i treba da odes u Ameriku da se sklonis od tog "bastovana" i da ga pustis da dise i sadi cvece u necijoj tudjoj basti. Idi sopinguj i leci depresiju na taj nacin. Naravno prethodno se konsultuj sa ocem da li je bolje da kupis mercedes ili porse, ipak su to muke..
Dzaba ti znanje 4 jezika kad ne umes da ih upotrebis. Dzaba ti i ta diploma fakulteta koju ces jednog dana da dobijes (verovatno je neki privatni fax u pitanju, jer sto bi se mesala sa seljacima). Ti si osoba bez ikakvih ambicija u zivotu ( u Ameriku ides jer ti je "dunulo" a ne da studiras ili radis). Nikad ti neces biti zadovoljna upravo zbog toga sto ti je sve dostupno i sve ti brzo dosadi. Nikada neces ustati da se boris, uvek ces ici linijom manjeg otpora. Ljudi kao sto si ti misle da sve mogu da KUPE a ja se grozim takvih!

"Nije sreca para puna vreca, to znaju oni sto je imaju". Toliko.

Njeni roditelji su totalno zakazali na polju roditeljstva. Propustili su da odgoje vrednu, postenu, samosvesnu osobu, zrelu i samostalnu, sa svojim JA. To njeno JA se ispoljava samo kad odlucuje izmedju chanel i dior garderobe, za sve ostale odluke je potpuno nesposobna. Ne znam kojem bi normalnom ocu godilo da mu cerka vise ceni materijalno nego duhovno?

Menna, ti i treba da odes u Ameriku da se sklonis od tog "bastovana" i da ga pustis da dise i sadi cvece u necijoj tudjoj basti. Idi sopinguj i leci depresiju na taj nacin. Naravno prethodno se konsultuj sa ocem da li je bolje da kupis mercedes ili porse, ipak su to muke..
Dzaba ti znanje 4 jezika kad ne umes da ih upotrebis. Dzaba ti i ta diploma fakulteta koju ces jednog dana da dobijes (verovatno je neki privatni fax u pitanju, jer sto bi se mesala sa seljacima). Ti si osoba bez ikakvih ambicija u zivotu ( u Ameriku ides jer ti je "dunulo" a ne da studiras ili radis). Nikad ti neces biti zadovoljna upravo zbog toga sto ti je sve dostupno i sve ti brzo dosadi. Nikada neces ustati da se boris, uvek ces ici linijom manjeg otpora. Ljudi kao sto si ti misle da sve mogu da KUPE a ja se grozim takvih!

Alal vera!!!! :D

Nije istina da nemam ambicija, imam ih, samo sto trenutno ne znam sta da radim. Sto se tice obrazovanja, pohadjam dva fakulteta, od toga jedan drzavni, na kom idem uporedo dva smera. Privatni po maminoj volji, a za drzavni sam se sama izborila, jer sam smatrala da je bolji. I ni na jednom nisam nikad pala ni jedan ispit, da napomenem, svojom zaslugom. Ne kazem ovo da bih se hvalila, vec da bih odgovorila na prozivku da sam neambiciozna i lenja. Eto, nisam.
Da, sreca je daleko od vrece pune para.

Hm...ovako....
Sa jednim deckom sam vec par godina, mada to nikad nije bilo nista ozbiljno, bar ne s moje strane, nekako sam ga uvek hvatala u prolazu, krpila se za njega po par nedelja, pa onda nestajala na par meseci, pa opet ispocetka... Medjutim, poslednjih 5-6 meseci smo non-stop bili zajedno, nismo se odvajali, izgladili smo sve prethodne nesporazume i nejednakosti, i mogu reci da se u zivotu nisam osecala lepse. Inace, pre svega nas veze jedno veliko prijateljstvo, poznajemo se od obdanista, odrasli smo zajedno...ni prema kome ne osecam ono sto osecam prema njemu, i divim mu se, i obozavam ga i volim ga na sve moguce nacine. Ali, razlog zbog kog nikad zvanicno i ozbiljno nisam bila s njim je taj sto je on, tj. njegova porodica nizeg drustvenog statusa od moje. Ranije sam to mogla pravdati nezreloscu i zeljom da se izivim i provodim, ali cime da se opravdam sad? Sve je u redu dok se zabavljamo, izlazimo, provodimo, ali nedavno mi je rekao da bi voleo da se jednom udam za njega, na sta sam mu ja odgovorila da bi u mom zivotu jedino mogao da bude bastovan u mom dvoristu. Znam da je jako ruzno to sto sam rekla, ali znam da bih se jako tesko odrekla stvari koje imam trenutno, iako ga stvarno mnogo volim. Jos jedna tacka spoticanja je i ta sto ja studiram i jednom cu biti fakultetski obrazovana, a on je zbog nedostatka sredstava morao da pocne da radi i prekine skolovanje, a ja sam neko ko robuje stereotipima i predrasudama, i ne mogu da zamislim taj spoj. Da li me to cini losom osobom, sponzorusom, snobom? Sta biste vi uradile na mom mestu? Da li da pokusam da se izborim sa samom sobom ili da batalim i pronadjem nekoga koga cu zasigurno manje voleti, ali cu ga valjda smatrati ravnom sebi...?

Sad kad sam sve ovo napisala, shvatam koliko je moj pogled na svet, ljude i osecanja, u najmanju ruku, ruzan...ali hajde da cujem vase misljenje...?

Ostavi ga, on zaslužuje bolju osobu od tebe.

Back