Dijagnostike???

Protektor

Aktivan član
Poruka
1.120
Možda je tema bajata, možda i smešna ali meni je potrebno jer sam slabo upućen u priču o računarima.Primetio sam da mi je komp usporio....da mu tgreba dotsa vremena od ulaska u Windows do podizanja nekog programa ali posle tog uglavnom je ok.Voleo bih da znam ima li kakvog prgrama za dijagnostikovanje mog kompa i njegove brzine i ima li načina da se menja brzina, nešto ugasi ili izbriše? HVALA onima koji će mi izaći u susret!!!:ok:

Najpopularniji je Tune up utilities, ali se placa, pa se snadji... Ima i besplatnog, ali uglavnom ne radi dobar posao.

Prvo skini sav nepotrebni softver, i privremene fajlove i restartuj... Iznenadices se :D

Možda je tema bajata, možda i smešna ali meni je potrebno jer sam slabo upućen u priču o računarima.Primetio sam da mi je komp usporio....da mu tgreba dotsa vremena od ulaska u Windows do podizanja nekog programa ali posle tog uglavnom je ok.Voleo bih da znam ima li kakvog prgrama za dijagnostikovanje mog kompa i njegove brzine i ima li načina da se menja brzina, nešto ugasi ili izbriše? HVALA onima koji će mi izaći u susret!!!:ok:

Start >> Run >> msconfig >> Startup >>> i sve kockice osim antivirusnog programa unčekiraj i restartuj računar....

Skini nepotrebne fajlove.
I svakako je dobro uraditi defragmentaciju diska.
Da ne objašnjavam detalje zašto uradi to.
Upozorenje: nestanak struje ili nasilno prekidanje defragmentacije
može dovesti do gubitka podataka.
Vrlo je poželjno imati UPS koji drži 30 minuta

Back