Digitalni izlaz

srebro

Primećen član
Banovan
Poruka
681
Da li bi neko bio ljubazan da meni neznalici objasni zasto je digitalni izlaz na monitoru toliko bitan (kad su oni koji ga imaju toliko skuplji od onih koji to nemaju) ? Zar postoje graficke kartice koje imaju samo ovakav izlaz?

Koliko znam, grafičke sa samo DVI izlazom nepostoje.
Da li je DVI precenjen, ne znam. Probao sam dosta monitora koji imaju/nemaju DVI, i rezultati su, najblaže rečeno, čudni.

Neki monitori imaju drastično bolju sliku kada se zakače na DVI, dok neki jedva da pokazuju neke razlike. Najbolje je pitati nekog ko trenutno radi prodaju, pa ti iz prve ruke može preneti iskustva sa puno različitih modela. Pitaj Rastamanna.

STORM je potpuno u pravu, osim za to da ne postoje karte samo sa DVI izlazom...matrox, npr....

Elem, rezultati jesu chudni...Na nekim monitorima se jasno vidi pobojshanje slike, a na nekima ne...takodje, nije svaki DVI kabel dobar....

Kad_LupimLupim:
Btw. i ASUS pravi kartice sa dva DVI-a, evo kod mene je FX5600 ViVo, ima dva DVI-a i dva adaptera za analogiju.

Ma da ja mislim da je ce to postati standard jer ce postojanje analognog adaptera u neku ruku pretstavljati zastarelu karticu a da nije brojnih novinara koji kritikuju sve i svasta mislim da bi retko koja od novijih kartica imala analogni adapter.
Kada neko da 300 evra za karticu mislim da ima i malo vise od toga da da za dobar TFT monitor!

Back