- Poruka
- 16.475
Kako da namestim da mi komp drzi stalan program kao difolt, npr. WMP umesto Winampa, a da ga ne vraca opet na neki njegov (stari) izbor svaki put kad komp ponovo upalim...?
Slobodno reci da ne znaš, pa neće ti staviti šargarepu u pasuljDefault za otvaranje neke ekstenzije fajlova, ili za neki protokol?
Nisam siguran na šta misliš tačno.
I koji ti je operativni sistem, pošto je kod svakog slično ali malo drugačije.
Default za otvaranje neke ekstenzije fajlova, ili za neki protokol?
Mada....🤷Slobodno reci da ne znaš, pa neće ti staviti šargarepu u pasulj![]()
Nista spec, Sizif, Win7.Default za otvaranje neke ekstenzije fajlova, ili za neki protokol?
E, vidis, sleeper, bas o tome je rec..kliknes na fajl, desni mis ides na open with, choose another app, izaberes i pri dnu imas kvadratic da ga chekiras - always use this app to open pisat ce ti koji to fajl uvijek sa tom app da otvoris..
https://support.microsoft.com/en-us...-default-62fd162f-8c82-0436-806f-c60d69dcf495Nista spec, Sizif, Win7.
E, vidis, sleeper, bas o tome je rec..Pazi sad ovo: znam za tu operaciju i upravo nju sam i koristio.
Medjutim, sutradan - sve po starom: opet ne moj izbor, vec izbor racunara! ...Pa kako to?!! Da li postoji neka druga operacija kojom se to moze srediti? Temeljna... (da nije estetska hirurgija
![]()
) ?
Ako ti je WinAmp u task baru,idi desni klik na njega i klikni na Unpin,tako ce ti raditi sve na drugom instaliranom plejeru.Ja tako radim na 7-ici vec godinama,a koristim VLC i on mi se pali kad god pokrenem bilo koji video.Kako da namestim da mi komp drzi stalan program kao difolt, npr. WMP umesto Winampa, a da ga ne vraca opet na neki njegov (stari) izbor svaki put kad komp ponovo upalim...?
Uradio, javljam da li je to ultimativno.probaj start button, default programs, set your default programs..
Hvala, sacuvacu to za poslednji izbor...Ako ti je WinAmp u task baru,idi desni klik na njega i klikni na Unpin,tako ce ti raditi sve na drugom instaliranom plejeru.Ja tako radim na 7-ici vec godinama,a koristim VLC i on mi se pali kad god pokrenem bilo koji video.
Nisam ni ja skoro gledao,ali sigurno ima u podesavanjima da se iskljuci obavestenje o aldejtu.Ne koristim ga nikako,ali ne moze da se deaktivira,jer je deo OS-a,ali u podesavanjima sigurno moze mnogo toga da se neutralise.Uradio, javljam da li je to ultimativno.![]()
Hvala, sacuvacu to za poslednji izbor...E, kad smo vec kod Winampa, jel postoji mogucnost kad ga ukljucim da se ne otvara s onim dosadnim obavestenjem da li zelim da ga apgrejdujem, to cak vise nije ni opcija jer se ne proizvode nove verzije odavno...?
Da, sad ne znam dal bih time sprecio svu net interakciju koju bi program imao, ili je opciono, no svakako to zapravo treba uciniti, ne pade mi na pamet.Nisam ni ja skoro gledao,ali sigurno ima u podesavanjima da se iskljuci obavestenje o aldejtu.
Problem resen, to je bio pouzdan nacin.probaj start button, default programs, set your default programs..
E, evo sad sam odstiklirao da me nudi apgrejdom po pokretanju, a ostavio vezu sa netom, i upalilo je.Nisam ni ja skoro gledao,ali sigurno ima u podesavanjima da se iskljuci obavestenje o aldejtu.Ne koristim ga nikako,ali ne moze da se deaktivira,jer je deo OS-a,ali u podesavanjima sigurno moze mnogo toga da se neutralise.
Cika Bili zezaHa, vidje vraga, opet isto!... Opet izvodi staro, vratio na njegov izbor!PA koji mu je SAD?!!...
Odradio sam manuelno format po format preferenciju, 3.pokusaj, da vidimo gde ce sad da curi...Cika Bili zeza![]()
Moz se ufati za usi da igra, eve ga, sljaka sad..Cika Bili zeza![]()