diflukan

Ko je preporucio?
Ni jedan ni drugi nemaju ama bas nikakvo dejstvo na hlamidiju, uopste se ne daju za to.Jedan leci gljivice a drugi trihomonas.
 
Da li je moguce...
A covek (tzv doktor) rekao nam je da u svetu je to najbolji nacin lecenja klamidije. Kao da je taj lek i napravljen za klamidiju. Na internetu sam naisla na informaciju da je to protiv kandide. Sta je to???

Prema vama ne bi trebalo koristiti ove lekove ?????
 
haha...kandida je vrsta gljivice a hlamidija je intracelularna bakterija...znaci nemaju veze jedan sa drugim...ali..mozda mu spektar dejstva pokriva i hlamidiju...to vec ne znam
 
Ma gde pokriva, nema veze sa tim, nikakve.
Jeli ti to receno u nekom neformalnom razgovoru, jesi li sigurna da je taj covek lekar.
Ove stvari zna student medicine koji je polozio farmakologiju.
 
hm..da..mozda student kome je znanje sveze...eto ja sam lekar pa ne znam za te lekove a sigurna sam i 90 % lekara koji nemaju prilike da svakog dana u cilju pomaganja drugima obnove po neke davno zaboravljene detalje.
znaci moguce je da je lekar.
samo pitanje je da li bi pravi lekar savetovao uzimanje leka za koji nije siguran za sta sluzi.
 
Vragolasta nemoj pogresno da me shvatis ali svaki lekar opste prakse koji je ikada imao registar lekova u rukama mora da zna osnovne antibiotike i antimikotike, i za sta se koji daje.
Stalno se busamo u grudi kako smo dobro potkovani, mogu da shvatim da se ne petljamo u sprecijalisticku terapiju tipa antiepileptika, ali antibiotici i antimikotici...to se mora znati.
Cim krenes na staz sreces se pacijentima i sa mikozama i amebijazama i bakterisjkim infekcijama.
To je pitanje licne zainteresovanosti.
Jednostavno, ne mogu reci da, ja sam lekar opste prakse , moje nije to da znam i sve slati specijalisti, skidati odgovornost sa sebe.
Zato nam je tako kako je jer se opsta praksa pretvorila u administraciju, davanja uputa i otaljavanje pacijenata.
 
razumem...ali eto ja sam se na svojoj praksi od antimikotika sretala,iskreno sa nistatinom,daktanolom i aj da ne nabrajam one kombinacije u vidu vaginaleta(geonistin,macmiror..) ili masti(didermal,triderm)...a te lekove koristim i ui radu.tako da za diflukan nisam cula niti ga preporucila.e sad...u opstoj praksi verovatno se mnogo vise barata sa razlicitim nazivima za isto genericko ime,daju se zamene ili jevtinije varijante.menij e dovoljno ponekad da napishem i genericko ime jer znam da ce kod lekara opste prakse on dati vec koji je najjevtiniji ili ga ima u apoteci.
 
limited:
Da li je moguce...
A covek (tzv doktor) rekao nam je da u svetu je to najbolji nacin lecenja klamidije. Kao da je taj lek i napravljen za klamidiju.
:shock: Nema sanse !!
diflukan ->( flukonazol ) -> za gljivicne infekcije ( Candida )
triagil -> ( tinidazol ) -> antimikrobni lek ( amebijaza, trihomonas, anaerobne infekcije )
 
ja u kombinaciji koristim diflukan i lomexin za kandidu...

koliko puta smem da ponovim lomexin? doktorka mi je rekla 3-4 dana, pa da ponovim ako nema efekta. Ali smem li da ponovim tri puta ili cetiri. opet lakse mi je to nego da koristim poliginaks ili macmiror po nekoliko dana...

nadam se da se ne ponavljam... bas bi mi znacio odgovor, jer sam prekopala po forumu i nisam nasla nista o tome...

please, smara da idem kod doktorke na svaka dva dana... ova kandida je bas uporna.
 
Jeli kandida utvrdjena mikoloskim brisom u mikrobioloskoj laboratoriji, ne mislim na vaginalni bris?
Ispisala ja mnogo toga, ali treba citati ...sto neke vidim mrzi.
 
ne... ja sam u sustini bila samo na razgovoru kod nje, jer mi je tada poceo ciklus... ali ona mi je rekla da nema nikakve potrebe za tim brisevim za sad, da je to kandida. a kad budem imala vise vremena da dodjem na sve one zeazilice sto se uobicajeno i rade... nije mi nista pominjala da sad posebno zbog kandide treba da radim ispitivanja.

ja sam se stvarno potrudila da nadjem sta ste pisali, ocigledno da je trebalo vise... :(
 
Boze sto volim kolege koji pogledom postavljaju dijagnoze :roll:
Draga moja, tema ginekologija, sve je napisano!
I o kandidi i svim ostalim mikroorganizmima i kako i gde utvrditi pravi uzrok problema.
Ne truj se dok ne utvrdis sta zapravo lecis.
 
quite something: pa i ići ćeš kod doktorke svaka dva dana kad ona po načinu na koji sediš određuje šta ti fali. Otkud ona zna da je to kandida? Zašto su onda izmišljali sve te 'zezalice' kad može i bez njih?

Kandida zavisi od dosta faktora, između ostalog ishrane i odeće, korišćenja antibiotika, sve ćeš to naći u odeljku Ginekologija ali poenta je da treba da ideš prvo da ti odrede barem grupu sekreta da se vidi da li je to uopšte kandida pre nego što počneš sa bilo kakvim lečenjem (razmisli pa će ti biti logično).

Nažalost ovakvih lekara ima koliko hoćeš tako da moraš sama da znaš bar neke osnove o svemu tome.
 

Back
Top