gost 101840
Legenda
- Poruka
- 55.650
neko je za benzince, neko je za dizelaše. Tu su i bio goriva.
Šta preferirate?
Šta preferirate?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Benzinac sa plinom.
Sa plinom se motor upravo manje haba jer u sagorevanju ne ostavlja talog u kompresionom prostoru, ne ostavlja sumpor u ulju i film na karikama, hladni start je kod benzinaca najkriticniji kao i voznja pod sauhom jer benzin ulazi u hladne cilindre u velikoj kolicini spirajuci uljni film sto kod plina tih stvari nema. Ulje je takodje u mnogo boljem stanju kako rekoh kod plina i duze traje jer se mnogo manje prlja.
Prije bih rekao da "to" voli onaj ko nema para za razbacivanje i zeli jeftinije da prodje.Plin... ma daj ljudi. To voli onaj ko nikad nije sedeo u Common Rail dizelu... kakav bre plin.
A ono iz prvog komentara - udobniji benzinac, ne drzi vodu uopste. Tisi jeste benzinac, ali dizeli su uvek dosta tezi od benzinaca sto samim ti daje bolje lezanje i vecu udobnost.
[Venom];5384636:Da li to uporedjujes sa bezolovnim ili standardnim bezninom u srbiji?
Ja sam samo "informisan" da je plin redji tj. ima manji viskozitet od benzina tako da slabije podmazuje nego benzin koji je gusci. Ne zivim u Srbiji gde je plin sasvim normalna pojava tako da se ne razumem dovoljno, a i to sto sam malo pre reko cuo sam od nekog ko je to isto cuo od nekog treceg.
Benzin + sekvencijalni gasni uredjaj
. Motori koji rade na plin u proseku traju duze oko 30 % a dobro ugradjen plinski uredjaj ( posebno na modernim vozilima sa ajnspricom ) nece ostaviti auto bez snage, razlika je mnogo manje nego ranijih godina na starijim modelima a cak je rad motora mirniji nego na benzinu
[Venom];5390392:Hvala King !
Upravo tako.Ja vozim Nivu ajnspric sa sekvencijalnim gasnim uredjajem i motor je startan kao i na benzin.Razlika je vrlo mala,skoro neprimetna
Ako imas sekventni plin razlika izmedju benzina i plina je jedva primetna.
osim sto je daleko jeftiniji.