Ðukanoviić: Srbija na začelju jer su je vodili Crnogorci

cizmice

Buduća legenda
Poruka
35.831
Ðukanoviić: Srbija na začelju jer su je vodili Crnogorci

Predsednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je Srbija na začelju upravo zbog toga što su je u prošlosti vodili Crnogorci i oni koji su Beogradu pokušavali da se predstave "većim katolicima od pape".


news_95724.jpg

Predsednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da ga raduje što je, izborom Tomislava Nikolića za predsednika, na čelo Srbije konačno došao autentični Srbijanac.

U intervjuu za najnoviji broj nedeljnika "Vreme", Djukanović je ocenio da je Srbija kojoj, sudeći po potencijalima, pripada mesto lokomotive evropskih integracija Balkana, danas na začelju upravo zbog toga što su je u prošlosti vodili Crnogorci i oni koji su Beogradu pokušavali da se predstave "većim katolicima od pape".

Bivši crnogorski premijer je ocenio da će, po izboru Nikolića za predsednika, odnosi Srbije i Crne Gore "neminovno ići uzlaznom putanjom, čemu će predsednik Nikolić dati i lični pečat".

"U vreme predizborne kampanje, imao sam priliku da razgovaram sa predsednikom Nikolićem i mogu da kažem da mi je delovao veoma uverljivo kada je rekao da je za njega pitanje crnogorske nezavisnosti završeno - ono predstavlja izraz demokratske volje gradjana Crne Gore koju, kako je kazao, veoma poštuje", rekao je DJukanović.

On je naveo da ga u tom stavu nije pokolebao ni nedavni nastup Nikolića na crnogorskoj televiziji kada je predsednik Srbije rekao da Srbe i Crnogorce doživljava kao jedan narod.

"Ono što mi se čini suštinski važnim je da, za razliku od ostalih, nakon izjave predsednika Nikolića, niko u Crnoj Gori ne očekuje ni verbalne, ni političke, ni bilo kakve vrste pritisaka u smislu ugrožavanja crnogorskog nacionalnog identiteta i državne nezavisnosti. Drugim rečima, sigurni smo da više neće biti inicijativa ili akcija koje bi imale za cilj potvrdjivanje takvog stava na drugi način i drugim sredstvima", kazao je DJukanović.

(Beta)
Foto: dps.me

++++++++++++++++++++++++++++

MILO SRBINE ! ! !
 

Back
Top