Devojke iz unutrasnjosti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Luciferko

Primećen član
Banovan
Poruka
898
Da izostavimo pricu o musko zenskim odnosima. Reci cu vam nesto.

Na predavanjima i vezbama su uvek u prvim redovima, uvek se prve javljaju da odgovaraju. Uvek su naj aktivnije. Beogradjanke sa njima ne mogu da se mere. Nemaju komplekse, trude se i rade, ne izigravaju ribe, ne dizu nos. Sa njima mozete da pricate. Na pozdrav umeju da otpozdrave pristojno , umeju da se jave, da kazu zdravo, da se pozdrave. Radne su, vredne su. Po svim kvalitetima su daleko izpred Beogradjanki, koje u 99% slucajeva zauzivamu na predavanjima zadnje redove, posto im je ispod casti jer ipak su one nekakve ribe iz glavnog grada, po radnim navikama ih ne bi poredio. Po pitanju medjuljutskih odnosa da ih poredim bio bi gresan pred bogom to je ne uporedivo. Beogradjanke su nadmene i naduvane, na vase zdravo ili cao obicno odgovore u fazonu "ajde teraj se". Devojke iz unutrasnjosti su intelektualno superiornije, imaju bolje ocene, daju vise ispita. Imaju daleko razvijeniji recnik i bolje vaspitanje pocev od onog kucnog pa do onog socijalnog i komunikativnog.

Kao prvo, tema o provincijalkama i Beograđankama ima koliko hoćeš.

Kao drugo - da, i?
Kao treće - ja nisam ni Beograđanka niti iz unutrašnjosti; baš me zanima kakve su onda moje radne navike:lol: Mislim, ima li neka generalizacija za nas Novosađanke?
Kao četvrto, rekla sam da više neću ni ulaziti na tvoje teme; ne znam zašto sam sad to uradila:confused: :roll:

And last, but not the least - oženi devojku iz unutrašnjosti, ne moraš da dižeš puč da sve Beograđanke treba da se promene samo zato što im ti nisi dorastao:razz:

Luciferko:

Na predavanjima i vezbama su uvek u prvim redovima, uvek se prve javljaju da odgovaraju. Uvek su naj aktivnije. Beogradjanke sa njima ne mogu da se mere. Nemaju komplekse, trude se i rade, ne izigravaju ribe, ne dizu nos. Sa njima mozete da pricate. Na pozdrav umeju da otpozdrave pristojno , umeju da se jave, da kazu zdravo, da se pozdrave. Radne su, vredne su. Po svim kvalitetima su daleko izpred Beogradjanki, koje u 99% slucajeva zauzivamu na predavanjima zadnje redove, posto im je ispod casti jer ipak su one nekakve ribe iz glavnog grada, po radnim navikama ih ne bi poredio. Po pitanju medjuljutskih odnosa da ih poredim bio bi gresan pred bogom to je ne uporedivo. Beogradjanke su nadmene i naduvane, na vase zdravo ili cao obicno odgovore u fazonu "ajde teraj se". Devojke iz unutrasnjosti su intelektualno superiornije, imaju bolje ocene, daju vise ispita. Imaju daleko razvijeniji recnik i bolje vaspitanje pocev od onog kucnog pa do onog socijalnog i komunikativnog.

Mozda si i u pravu,ali da bolji recnik imaju od Beogradjanki nije istina. Beogradjanke i Novosadjanke su,ipak,najkulturnije. ;-)

mackica ns:
Kao prvo, tema o provincijalkama i Beograđankama ima koliko hoćeš.

Kao drugo - da, i?
Kao treće - ja nisam ni Beograđanka niti iz unutrašnjosti; baš me zanima kakve su onda moje radne navike:lol: Mislim, ima li neka generalizacija za nas Novosađanke?
Kao četvrto, rekla sam da više neću ni ulaziti na tvoje teme; ne znam zašto sam sad to uradila:confused: :roll:

And last, but not the least - oženi devojku iz unutrašnjosti, ne moraš da dižeš puč da sve Beograđanke treba da se promene samo zato što im ti nisi dorastao:razz:

Cemu da dorastem???
Neozbiljnosti, balavljuku??? Nisam ni ja strava student, ne mogu ni ja da se poredima sa momcima i devojkama iz unutrasnjosti. Definitivno su daleko superiornijio od nas, posebno po ocenama, po radu, po radnim navikama, po vaspitanju. Drug mog brate (inace iz unutrasjosti) se uvek mojoj baki obraca sa "Postovanje". To ces veoma retko videti od Beogradjanina ili Beogradjanke. Po tome kako se odnose prema drugim ljudima. Ali ja sam za razliku od vecine svega toga svestan, a svesna je i vecina. Kod mene na fakusu vecina mladih asistenata su "sa naglaskom" i onda se vecito spekulise i prica kako oni istiskuju Beogradjane i jadni ugrozeni Beogradjani, ali oni rade rade i rade. Dok Beogradjani izgravaju lazne japije a Beogradjanke neke nedostizne ribe, ovi sede rade i trude se.

Ko sto rekoh ja sam bar svestan svojih kvaliteta/ne kvaliteta i radim na tome da ne kvalitete menjam. Ali takvih je ovom gradu veoma malo.

e nek si mu rekla...:lol: :lol: :lol: :lol:

jebt, samo u krug...

ajd sad da ja razlozim...sta uopste znaci termin-iz unutrasnjosti?misim, jesu iste devojke iz nisha, iz cacka, iz gornjeg mokrog luka i sa neke cuke? jesu iste devojke iz vojvodine i iz crne gore?sve je to unutrasnjost, jel...nije beograd..jel ti se ne svidjaju beogradjanke?pa nemoj s njima da se druzis covece..verovatno se ne svidjas ni ti njima...:mrgreen:
idi negde plesi, ishhh

ps.ni ja nisam beogradjanka:mrgreen:

o chemu ti prichash molim te ?
pa ti ako nisi svestan da ljudi koji nisu iz beograda svojim trudom radom i zalaganjem pokushavaju da reshe svoje egzistencijalne probleme u shto kracem vremenskom periodu, jer neko drugi ili oni sami treba da plati njihovo shkolovanje, iznajmljivanje stana , i ishranu van okrilja tople mamine kuhinje, onda stvarno neshto nije u redu sa tobom

sa jedne strane imash nekog ko je rodjen sa srebrnom kashikom u dupetu i boli ga racku da bilo shta radi u zhivotu jer u principu nije mu frka

i sa druge strane nekog ko pokushava sam sebi da obezbedi egzistenciju

i ti si sad u dilemi, kako i zashto... mislim daj molim te ...ukljuchi mozak ponekad... nije na odmet :roll:

Има једна ствар, која је веома битна за објашњење разлике у приступу студијама, учењу, социјализацији девојака које из унутрашњости долазе у Београд да студирају.
Први су финансијски разлози, њих студије значајно више коштају него неког из Београда. То је добар мотивациони фактор у свим условима, а посебно за време економске кризе.
Друго, ако нема породице и стандардне поставе пријатеља и слично, оне имају више времена да уче него неко из Београда.
Треће, особе које напусте родитеље, пређу у сасвим нову средину, нису неке кућне мазе, него особе које су спремне да самостално иступе у животу... то објашњава делимично њихово гурање у прве редове... они се доказују и боре.

Комуникативност... оне имају недостатак пријатеља у Београду, више слободног времена... оне желе да упознају људе. Ко зна колико често иду кући, па су им друштвене потребе углавном незадовољене. А ту је и она фора да хоће да се удоме у Београду... не све, али вероватно има и таквих.

Ima tu jos nesto. Jedne su suvise nebu pod oblacima, napaljene i nadmene, suvise iznad granice realnosti , nisu svesne svog polozaja, zapravo svesne su da je nesto tu lose ali ne zele da rade na sebi jer kako to da takva riba, nedostizna, dignutog nosa nije savrsena. I onda tonu sve dublje i dublje. Ne kazem da ima izuzetaka ali vecina je takva. Ovde druge su vecinom svesne sebe, svesne gde su im granice, gde su im mogucnosti. Svesne svih svojih vrlina i mana. One rade na sebi, trude se da otklone svoje mane. Priznaju svoje mane. Ne izigravaju i ne glume ono sto nisu.

Izigravanje i glumljenje onoga sto niste je odraz nesigurnosti,. glumatanje nedostizne ribe je odraz nezrelosti i psihickih tegoba, odraz licne nesrece. Arogancija i kod muskaraca i kod zena je odraz njihove licne nesrece i osecaja manje vrednosti to su obicno osobe koje nikad nisu zadovoljne sobom, koje nemaju pojam o realnosti. Takve osobe imaju potrebu da se preko arogancije ili spustanja drugih izdizu da bi sebi dokazale kako su bitne. Takve osobe odbijaju da rade na sebi, jer vrte laznu sliku o sebi kao o savrsenima ali cim odu iz tok kafica disko kluba , restorana, sa zurke kuci oni se transformisu u svoj pravi oblik depresivne osobe nikad zadovoljne sobom.

Luciferko:

Има истине у томе...

Larra:
Lisica i grozdje...

Mrzim generalizacije!!!

Verovatno sam ja lisica a Beogradjanke su grozdje koje ja ne mogu da uberem.
Apsolutno meni je ljudska glupost i arogancija ne dostizna tu si u pravu apsolutno ne dostizna, posto ja obicno ne idem lestvicama na dole kroz zivot , pa tako da i ne mogu nikako da ih dostignem tj spustim se na njihov nivo.

.

Larra:
Lisica i grozdje...

Mrzim generalizacije!!!
Lisice su mi simpa. Grozdje ne obozavam.
Generalizacije volim... ali nisu za svakog.

@topic
mislim da je etotakoc dosta dobro sve sumirala. S tim shto (bar tako izgleda iz post-a) ona smatra da razlike postoje samo izmedju studentkinja iz unutrashnjosti i studentkinja Beogradjanki, ali neke razlike izmedju onih u visokourbanim sredinama i onih iz "provincije" sigurno postoje, bilo da su studenti ili ne.

Medjutim, ne znam zashto si se ti, Luciferko, uhvatio bash samo za zenski pol u ovom fenomenu.
Ustvari, znam... poshto imash josh shurnaest tema u istom tripu.

I, ne reče nam, Luciferko - odakle si ti?

Sve ono što si ispisao je, generalno, donekle, tačno. Osim, naravno, dela o inteligenciji.

Ali, da pogledamo drugu stranu novčića:
Devojke iz unutrašnjosti, onako vredne i pedantne su, po pravilu, beskrajno zavidne, lukave i previše emocionalno upletene u sam proces studiranja, ako govorimo o studentkinjama. Svaki poraz katastrofalno teško prihvataju (barem dobar deo njih), zaista insistiraju na svom akcentu, i još traže ljude iz "svog kraja", da ne bi bile nostalgične...
Zatim, Beograđanke su, za njih, naduvene glupače, i nisam malo puta prisustvovala grupnom ogovaranju "napuvanih Beograđana"...
Dom je ceo njihov svet i svako ko ne zna određena pravila, ili nije obavešten o događajima je retard.
Što se tiče troškova, nije istina da moraju biti veći njima nego Beograđanima. Koliko se sećam, neki od domova je koštao 800 dinara mesečno, što je smešno u poređenju sa nečijim izdacima za prevoz.

Evo zgodne prilike da ispričam kako se gledaju prioriteti na fakultetima:

Naime, jedared nas je priupitao profesor kad hoćemo da se održava njegova nastava – odmah posle prva četiri časa, ili sa pauzom od – četiri sata.
Pošto su u ogromnoj većini, „domci“ se složiše da je bolje da imamo tu pauzu, jer im je ručak u vreme pauze. Ja se okrenem prema „koleginici“: „Izvini, a šta ja da radim četiri sata? Da hvatam zjale po fakultetu?“
A ona meni, onako saosećajno i, mrtva ozbiljna: „Jao, pa šta da ti radim? Što ne nađeš negde klupu da spavaš!?“

Vi, takođe, zaboravljate činjenicu da su svi ti ljudi „iz unutrašnjosti“ u novoj sredini, da su TU DA OSTANU, tako da nemaju nameru da padnu godinu, jer bi morali godinu dana da budu kući. (Ovo je, maltene, citat).
Vi, takođe, zaboravljate činjenicu da su ti ljudi verovatno isto toliko nadmeni u svom rodnom gradu, koliko su Beograđani u svom. Nadmeni i – opušteni.

Ah, naravno, tu je i pitanje ambicije, koju si ti naveo kao pozitivnu. Ali, ona često prevazilazi granice fer pleja. Njihovo guranje u prve redove nije samo da bi bolje videli, već i da bi bili bolje viđeni. Zatim, jao - konsultacije!
Na konsultacije se odlazi (a to, po pravilu, rade ljudi iz domova, koji za tako nešto imaju i vremena i živaca) da bi se upalo u oko, što nijedan profesor ne drži kao tajnu, jer su i profesori, uglavnom, nekada bili „deca iz unutrašnjosti“.
Samo još da zalepe na oglasne table kako je poželjno odlaziti na konsultacije, i da tada na usmenom praktično ne morate ni da otvarate usta :roll:
Najzad, u svemu ovome i nema ničega za osudu. Njima je lepo po tim domovima, mnogo lepše nego da po ceo dan, po najgorem suncu, beru maline, ili brinu o plaćanju struje.
Ali to ne znači da se premor ljudi iz Beograda (i okoline), njihova depresija ili nezainteresovanost, nemanje vremena jer, ipak – kući su :roll: , ponašanje koje su poneli iz srednjih škola (zadnje klupe), kašnjenje zbog prevoza, padanje ispita zbog izbegavanja konsultacija, da njihova – MANJINA, danas, treba da predstavlja toliki trn u oku, ili da se tumači kao uobraženost. Ljudi su na svom terenu, može im se da budu opušteni. To je jedino što im se može.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back