Devojka sa balkana ogorčena na život u Nemačkoj: Navela 7 razloga zašto ne treba da se preselite, mnogi potvrdili njenu teoriju!

Česi zovu policiju ako ukljucis veš mašinu posle 22h. Hoće čovek da spava i odmori a ne da sluša centrifugu kod komšije.
Nešto što u potpunosti podržavam.

A eto ovde svi pale mašinu noću i tuširaju se noću kad je struja jeftinija.

Inače ima dobrih stvari na tom Zapadu koje bi pozdravio i koje mi se svidjaju kao što su recimo jaka socijalna država i ekološka svest i briga o životnoj sredini, ali generalno ja teško da bi mogao da živim u takvom društvu, nit volim hladne i otudjene ljude koji ne pokazuju nikakve emocije, nit volim taj preterani red i život po nametnutim pravilima, ono osećao bi se skučeno i zarobljeno, kao u nekakvom kompjuterskom programu da ne kažem matriksu, jednostavno neophodna mi je u životu neka doza anarhije, neorganizovanosti, spontanosti, da ono ne znam da li ću večeras otići na teren da igram basket, ostati kod kuće da gledam neki film/seriju ili malo izblejati po gradu ili da ne znam hoće li mi neku banuti u goste predveče ili ću ja malo svratiti do nekog ili da li ću se tuširati i prati veš večeras ili ujutro ili hoće li me mrzeti da odem na posao danas ili da iznesem djubre ili ne znam da li će me neko čuti kako glasno pričam ili se glasno smejem u gradskom prevozu, jednostavno ta neka sloboda i te neke stvari su mi prosto bitne i prosto sam anti-talenat za taj transhumanizam i funkcionisanje u tom nekakvom korporativnom društvu.

TikTokerka je na svom profilu podelila čak sedam razloga zbog kojih ne treba da se preselite u Nemačku, a oni su sledeći:

1. Hrana
U Nemačkoj je loša i bezukusna hrana. Iako ima internacionalnu kuhinju, hrana u restoranima je skupa.

2. Nepoverenje
Nemci vole da prijave svoje komšije policiji za svaku sitnicu i bune se za svašta. Imaju neka svoja čudna životna pravila.

3. Uklapanje
Bez obzira koliko dugo živite u Nemačkoj i koliko dobro govorite njihov jezik, uvek ćete biti stranac.

4. Ekologija
Nemci previše gledaju na ekologiju, čak i na štetu sopstvenog stanovništva.

5. Porezi
U Nemačkoj su ogromni porezi na sve i velike su kontrole.

6. Jezik
Nemački jezik je teško da se nauči. Iako mnogi Nemci znaju engleski, ne žele da ga pričaju.

7. Mentalitet
Nemci su mnogo hladni ljudi i previše su materijalisti. Sve gledaju kroz novac, zaključila je Azra.

BiznisKurir/TikTok
Pogledajte prilog 1555181
I skoro pa sve nije u pravu to jest ili je delimično ili u potpunu krivu Hrana je jeftinija nego kod nas a izbor je OGROMAN! Po Restoranima sam jeo i hrana je zavisi kako gde. Cene su isto ok, jeftinije nego u Srbiji i restoranu se razvali za 10 evra ili manje! Da sad ne nabrajam dalje-znanje jezika se SVUDA ceni P i kod nas i preduslov je da normalno živiš negde. Svuda si stranac ako nisu rodjen tu. Nisu svi Nemci isto Bavarci su dosta prijatni. Ekologija? Nemojte biti smešno nemoguće je da nešto što je SAMO PLUS vidite kao minus?!? Čistoća na ulicama ma, ponašanje ljudi / kultura da ne pominjemo.

TikTokerka je na svom profilu podelila čak sedam razloga zbog kojih ne treba da se preselite u Nemačku, a oni su sledeći:

1. Hrana
U Nemačkoj je loša i bezukusna hrana. Iako ima internacionalnu kuhinju, hrana u restoranima je skupa.
Mozda njemacka kuhinja i nije nesto ali mamina tiktokerka bi mogla sama sebi da napravi sta voli. A restorani boze moj i treba da su skupi.
2. Nepoverenje
Nemci vole da prijave svoje komšije policiji za svaku sitnicu i bune se za svašta. Imaju neka svoja čudna životna pravila.
No sta no da prijave manijake
3. Uklapanje
Bez obzira koliko dugo živite u Nemačkoj i koliko dobro govorite njihov jezik, uvek ćete biti stranac.
Kao uostalom i kod nas
4. Ekologija
Nemci previše gledaju na ekologiju, čak i na štetu sopstvenog stanovništva.
Prwvise na ekologiju? Kako je to uopste i moguce
5. Porezi
U Nemačkoj su ogromni porezi na sve i velike su kontrole.
No sta no su veliki porezi. Hoces li drzavu blagostanja ili neces? Hoces onda plati.
6. Jezik
Nemački jezik je teško da se nauči. Iako mnogi Nemci znaju engleski, ne žele da ga pričaju
Kad su moji rodjaci nauciki svako moze
7. Mentalitet
Nemci su mnogo hladni ljudi i previše su materijalisti. Sve gledaju kroz novac, zaključila je Azra.
Manje nego ljudi sa balkana ali su realniji i izjasnjavaju se slobodno kad vide vezu novca sa necim

poslao sam ovu listu koju je napravila ta "devojka" nekim prijateljima koji se spremaju za Nemačku i slatko sam ih nasmejao. Život u inostaranstvu je težak, peosbno na početku, a još više kada si sam i nemaš nekog da ti pomogne (emotivni izazovi selidbe u inostranstvu). Ali ljusi su spremni da probaju, da istrpe i da barem pokušaju da uspeju. Kakva god bila nemačka, Amerika, Austrija itd, ipak nude veće šanse nego Balkan. Meni je najbolja na primer Slovenija, blizu je a ipak je sređeno. Ali, mora se priznati i to da nije svako za inostranstvo. Nekima je bolje tamo gde su rođeni makliko loše bilo. Tu je familija, društvo, poznato okruženje. Njima ne trebaju nikakve liste dobrih ili loših strana života tamo iliovde.

Inače ima dobrih stvari na tom Zapadu koje bi pozdravio i koje mi se svidjaju kao što su recimo jaka socijalna država i ekološka svest i briga o životnoj sredini, ali generalno ja teško da bi mogao da živim u takvom društvu, nit volim hladne i otudjene ljude koji ne pokazuju nikakve emocije, nit volim taj preterani red i život po nametnutim pravilima, ono osećao bi se skučeno i zarobljeno, kao u nekakvom kompjuterskom programu da ne kažem matriksu, jednostavno neophodna mi je u životu neka doza anarhije, neorganizovanosti, spontanosti, da ono ne znam da li ću večeras otići na teren da igram basket, ostati kod kuće da gledam neki film/seriju ili malo izblejati po gradu ili da ne znam hoće li mi neku banuti u goste predveče ili ću ja malo svratiti do nekog ili da li ću se tuširati i prati veš večeras ili ujutro ili hoće li me mrzeti da odem na posao danas ili da iznesem djubre ili ne znam da li će me neko čuti kako glasno pričam ili se glasno smejem u gradskom prevozu, jednostavno ta neka sloboda i te neke stvari su mi prosto bitne i prosto sam anti-talenat za taj transhumanizam i funkcionisanje u tom nekakvom korporativnom društvu.
E vidiš meni se ne sviđa to što kod nas nema nikakvog reda i što niko ne poštuje tuđe vrijeme i privatnost. Kod nas je normalno da ti ko padobranci familija i rođaci upadaju u kuću ili stan bez da se prethodno najave ili pitaju gdje si, šta radiš, mogu li, smijem li...To me strašno nervira kod našeg naroda!!!

Kada sam prodavao plac prije nekoliko godina, zovne te čovjek i kaže eto ja bi to da pogledam sad za jedno 15 minuta blizu sam...ja kažem da ne mogu tako brzo da sam em zauzet momentalno, em sam 20 kilometara dalje, možemo se dogovoriti fino kad nam obojici paše - uvrijedi se kao da sam mu mater pomenuo :ljutko:Izvini seljačino što ne cirkam pivo pred lokalnom zadrugom po cijeli dan pa sam dostupan u svakoj minuti :udriglavu: Jedan se isto tako smrtno uvrijedio kad sam mu rekao da ne mogu doletiti za 10 minuta jer mi to nije pred kućom (van grada je debelo)...kao svašta, kako to, ja sam iz Austrije nemam ja vremena toliko da se dogovaram blablabla :huh: Meni se digne živac i odbrusim mu kako u Austriji mu nije problem ići na termin za sve? Tamo gledaš stan zakaže ti termin za 7 dana u toliko i toliko sati, a kamo li šta ozbiljnije da ganjaš? Ma MRŠ!

Što se tiče famozne "hladnoće" ljudi sa zapada, mi smo npr Brazilcima djelujemo kao jako tužan i depresivan narod, ali kažu da je gostoprimstvo nevjerovatno...veli brat nabio kila kako je među Srbima samo mi nose jesti i brinu jesam li gladan :hahaha:

Ima.

Ima.

Ima.

Moze.
Pa švabe su onda druželjubiva nacija ?

Samo, čujem da ih se trenutno 90.000 nacista sprema za Ruski front ?

Ostavljaju kažu prasiće sa ražnja i roštiljsku kobaju i jure da brane "europske - KOLONIJALNE vrednosti gore u Ukrajini.

Neko od upućenijih gore reče da se sprema MOBILIZACIJA BALKANIŠEN ARBAJTERA, za drugi talas TOPOVSKOG MESA ?

POČINJE RAT U EVROPI,

I OPET ŠVABE PRVE NAPADAJU RUSE.

PO TREĆI PUT. :think:

Pa švabe su onda druželjubiva nacija ?

Samo, čujem da ih se trenutno 90.000 nacista sprema za Ruski front ?

Ostavljaju kažu prasiće sa ražnja i roštiljsku kobaju i jure da brane "europske - KOLONIJALNE vrednosti gore u Ukrajini.

Neko od upućenijih gore reče da se sprema MOBILIZACIJA BALKANIŠEN ARBAJTERA, za drugi talas TOPOVSKOG MESA ?

POČINJE RAT U EVROPI,

I OPET ŠVABE PRVE NAPADAJU RUSE.

PO TREĆI PUT. :think:

Jeste. Sve tako kako kazes 🤣🤣🤣

A sad bi mogao da se probudis 🤣🤣🤣

Kafana i restorani su luksuz na zapadu. Ja nisam primjetio da je hrana u DE bezukusna, a nigdje većeg sumnjivog đubreta od hrane nego kod nas.

Ti si došao kod njega u njegovu zemlju i to treba da ti bude jasno. Bune se kada prljaš, ne poštuješ propise, bahatiš se i glumiš tipičnu balkansku seljačinu.

To se može reći za sve narode svijeta, pa i za naše. Koliko god se neki zapadnjak pokušavao uklopiti i asimilirati među Srbe uvijek će biti neka sitnica koja ga odaje (imam primjera u porodici).

Da ima pretjerivanja, ima i to poprilično, ali Njemcu je neshvatljivo da bacaš stare gume, frižider i šporet u potok iza kuće kao i kesu sa smećem na cestu kroz prozor auta.

Neka ode u Skandinaviju pa će vidjeti kako deru porezi...Zahvaljujući porezima i kontroli imaš vrhunsku infrastrukturu, zdravstvo, školstvo, socijalnu zaštitu, vladavinu prava itd. Probaj tamo da se "dogovoriš" sa policajcem pa se javi kako si prošla :per:

Da je težak da se nauči dobro, to je tačno, pogotovo što ima 13 dijalekata. Njemac iz okoline Magdeburga i Njemac iz okoline Minhena se gotovo uopšte ne razumiju...kao da za sto staviš Makedonca iz Đevđelije i Slovenca iz Loga pod Mangrtom! A to za engleski se ne slažem...ja sam se mogao sa njim sporazumjeti bez problema, jako su ljubazni i susretljivi prema turistima. Druga je stvar ako tamo želiš da živiš i radiš - ti si u njegovoj zemlji i to trebaš da shvatiš.

Netačno. Ljudi koji imaju ogromna primanja i veliko bogatstvo idu na posao biciklom..naši direktori da mogu helikopterom bi na radno mjesto. Naši čim dođu do keša odmah ludilo makina, markirana garderoba, bahaćenje u izlasku kod kuće...Njemcima je to degutantno i primitivno, jer su relativno bogata nacija i ne pucaju ih kompleksi ko ima kakav auto i slično...Ukoliko se trudiš da se asimliraš u njihovo društvo i ne ponašaš se ko balkanski papak, prihvatiće te u svoje društvo, ali ne očekuj da će biti kao naši ljudi jer su germanski narodi dosta "hladniji" od slovenskih.
Čestitam za post, svaka ti je kao u Njegoša.

Prilika za nove gastarbajtere​

Nemačka još bliža radnicima iz Srbije: Od 1. juna stupa na snagu treća faza zakona​

Nemačka vlada usvojila je prošle godine zakon o imigraciji stručnih radnika (FEG), čije odredbe stupaju na snagu postepeno
Od subote, 1. juna stupa na snagu treća faza nemačkog zakona čiji je cilj privlačenje strane stručne radne snage, koja donosi brojne pogodnosti i za građane Zapadnog Balkana – pre svega duplo veću kvotu radnika iz regiona koji će moći lakše da se zaposle u Nemačkoj.
Nemačka vlada uvojila je prošle godine zakon o imigraciji stručnih radnika (FEG) čije odredbe stupaju na snagu postepeno.
Reč je o produženju zakona iz 2016. godine koji je državljanima Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Severne Makedonije i Srbije omogućio olakšice za ulazak na nemačko tržište rada, donekle i nezavisno od formalnih kvalifikacija, prenosi Beta.
Zakon je prošle godine produžen i izmenjen i stupa na snagu u fazama. Izmene se ne odnose na poslove čije je obavljanje zakonom vezano uz nostrifikaciju diplome, na primer akademskih zanimanja poput medicinskih ili poslova nege nemoćnih.
Po zakonu, svako ko ima neku stručnu kvalifikaciju, moći će da obavlja taj posao i u Nemačkoj, a isto važi, bez dokazivanja, i za osobe koje su u svojim zemljama najmanje dve godine radile na nekom poslu koji zahteva državno priznatu strukovnu diplomu.
https://vreme.com/ekonomija/gradjani-srbije-od-1-juna-jos-lakse-na-rad-u-nemacku/

Eto, Nemci nas zovu. :)
Spremaju se za RAT SA RUSIJOM, gde planiraju da u vatru bace GASTERBAJTERE, Balkance prevashodno, jer znaju da smo ratničke krvi.

Opremaju 300 000 vojnika čujem, od kojih će 90% biti stranci kojima je OBEĆANO NEMAČKO DRŽAVLJANSTVO.

Dobiju državljanstvo za ubijanje Rusa?

Samo ne znam DRŽAVLJANSTVO ČEGA ?

Jer će Švabija nakon rata postati SPALJENA ZEMLJA ?

Ali, ko će da razmišlja tako daleko ?

I ko će uopšte da razmišlja, nakon što te safataju na ulici, u zubarskoj i frizerskoj stolici, za šankom, u taksiju, ili u švalerkinom krevetu?

Obuku te, dobro nadrogiraju i tutnu oružje u ruke. Probudiš se na prvoj borbenoj liniji , dadnu ti municiju i FORVERC !

Bežanja ti nema, žena i deca ostala u švabiji, GESTAPO ih "pokriva", a napred braća Rusi , pale sve pred sobom, ne znaju da ti nisi nacista već Srbin.

Poslednja izmena od moderatora:

Back