Devojka/Decko vas trgne usred sna radi seksa

Ne, navikao je on na to, nego će poludjeti i ispraviti svaki pogrešan put u tebi...
Ништа погрешно нисам написао. То што зилот пише о тој теми је погрешно. Нажалост, бојим се да је од утицајем неких древних осуђених јереси те зато тако говори.

Pazi cudna ti je priroda. Imas zene posle tamo 50ih kada ih ponovo prorade hormoni. A njemu prestao da se dize - niti su imali nekakav seksualni zivot, tj frustracije cekajuci godoa. I onda je njoj do seksa a on bude u fazonu- draga presulia cesma od drkanya. Sta tada da se radi?
Сад ти наводиш неке екстремне случајеве. У таквим случајевима, ако мужу не може да се диже, има лекова који лече импотенцију. Постоје разни начини да се тај проблем реши.

На крају, дођу људи и у неке године кад се остари, па више не може да раде те ствари и да хоће.
Али док год су млади и кад су им прави, треба то да раде без икаквих ограничења.

Наравно, брак није само полни однос, већ је пре свега духовна, љубавна веза мужа и жене са циљем рађања деце и множења народа.
Зато брак наставља да постоји и кад супружници полно занемоћају, кад остаре. Јер он је више од тога.

Али,док год су млади и у снази, треба да се сексају, што више, кад год могу и зажеле. Тако је Бог заповедио!

Slutio sam da je tako. A jel ima otpust od seksa?
Наравно, брак није само полни однос, већ је пре свега духовна, љубавна веза мужа и жене са циљем рађања деце и множења народа.
Зато брак наставља да постоји и кад супружници полно занемоћају, кад остаре. Јер он је више од тога.

Али,док год су млади и у снази, треба да се сексају, што више, кад год могу и зажеле. Тако је Бог заповедио!
Ima nekih ograničenja? Kad je post ili određenim danima?

Slutio sam da je tako. A jel ima otpust od seksa?
Како то мислиш?
Ima nekih ograničenja? Kad je post ili neki određeni dani?
Све по договору. Наравно да је пожељно да се,током поста или молитве,супружници уздржавају. Уздржавање није лоше јер оно и појачава полну жељу и вољу (зажеле се један другога) али не треба да се силом уздржавају. По договору, ако им је дошло, само напред, нема сметњи. :)

Како то мислиш?
Ako postoje neki (opravdani?) razlozi?
Све по договору. Наравно да је пожељно да се,током поста или молитве,супружници уздржавају. Уздржавање није лоше јер оно и појачава полну жељу и вољу (зажеле се један другога) али не треба да се силом уздржавају. По договору, ако им је дошло, само напред, нема сметњи. :)
Zavisi i da li oboje poste, da li su iste vere itd.

Ako postoje neki (opravdani?) razlozi?
То сам рекао, ако постоји оправдани разлози, онда да. То може бити медицински неки разлог, трудноћа (мада, у раној фази дозвољени су и могући односи) итд.
Али, ако нема оправданих разлога, онда није у реду не удовољити своме мужу/жени.
Zavisi i da li oboje poste, da li su iste vere itd.
Ја говорим о православним супружницима.
Па и ако само један пости, а овај други не, опет је, у складу са речима ,,по договору", дозвољено да имају однос уколико је једном од супружника баш дошло.

Не дешавају се често такви случавеји, а и ово није тема о томе.
Тема је да и сваком моменту, здрава жена и здрав човек морају да задовољавају један другоме уколико им дође, и уколико нема никаквих сметњи, без обзира колико је сати или шта већ друго.
Kako nema, imas toga dosta. To je opste poznata stvar u seksologiji. Takodje ovo ti je sasvim zdrava stvar. Menopauza nije bolest.

Сад ти наводиш неке екстремне случајеве. У таквим случајевима, ако мужу не може да се диже, има лекова који лече импотенцију. Постоје разни начини да се тај проблем реши.

На крају, дођу људи и у неке године кад се остари, па више не може да раде те ствари и да хоће.
Али док год су млади и кад су им прави, треба то да раде без икаквих ограничења.
Vidi tu se zapravo crkva podudara sa dansnjom seksologijom. Jer mnogi seksolozi kazu da treba u braku ne odbijati. Ne samo to, nego na pr da partner ne masturbira sam, nego drugi partner da masturbira ovog. Dakle ako imas zenu, kad god ti se digne - ili u nekom realnom okviru, zovnes je, ona dodje i kaze: mmm mili dragi daj to vamo bla bla. Znas koliko toga imas u praksi?
hahaha

Vidi tu se zapravo crkva podudara sa dansnjom seksologijom. Jer mnogi seksolozi kazu da treba u braku ne odbijati. Ne samo to, nego na pr da partner ne masturbira sam, nego drugi partner da masturbira ovog. Dakle ako imas zenu, kad god ti se digne - ili u nekom realnom okviru, zovnes je, ona dodje i kaze: mmm mili dragi daj to vamo bla bla. Znas koliko toga imas u praksi?
hahaha
Наравно, савремена сексологија би требало да учи од Цркве. А не да измишља ту неке новотарије.

То сам рекао, ако постоји оправдани разлози, онда да. То може бити медицински неки разлог, трудноћа (мада, у раној фази дозвољени су и могући односи) итд.
Али, ако нема оправданих разлога, онда није у реду не удовољити своме мужу/жени.
Opravdan razlog može da bude da njoj ili njemu nije dan ili samo trenutak.
Ја говорим о православним супружницима.
Па и ако само један пости, а овај други не, опет је, у складу са речима ,,по договору", дозвољено да имају однос уколико је једном од супружника баш дошло.
Tema je o partnerima, ne moraju da budu supružnici, ali i da jesu ne moraju da budu pravoslavni.

Cekaj, imam jos pitanja. Tu se dobrim delom radi i o slicnosti seksualnih potreba supruznika. Koliko cesto, kako i td. Kako onda naci suprugu sa kojom ces prvo taj bazni deo ljubavi, dakle seksualni da ispunis, ako je tabu u opste pricati ili probati seksualni zivot pre braka?
Није то никакав табу.
Не ваља блуд и промискуитет, али мудри свештеници кажу да ако момак и девојка живе заједно, а још нису венчани у Цркви, али планирају брак, могу да имају односе.

Кроз брак ће Црква и то благословити.

Није то никакав табу.
Не ваља блуд и промискуитет, али мудри свештеници кажу да ако момак и девојка живе заједно, а још нису венчани у Цркви, али планирају брак, могу да имају односе.

Кроз брак ће Црква и то благословити.
Otkad se to updejtovalo brate? Koliko znam, nista pre braka je bilo do sada.

Opravdan razlog može da bude da njoj ili njemu nije dan ili samo trenutak.
То није оправдан разлог.
Tema je o partnerima, ne moraju da budu supružnici, ali i da jesu ne moraju da budu pravoslavni.
Добро, ја говорим из православне перспективе.
Али и из световне, ако муж или жена, не мора да су верници, или партнери, стално одбијају један другог и не удовољавају, то је већ проблематично. И може лоше да се заврши.

Али, како рекох, најважнија је духовна повезаност мушкарца и жене. Кад постоји духовна, која је најача веза, све остало је још боље и добро, па и сам полни чин, тј секс.

То није оправдан разлог.

Али и из световне, ако муж или жена, не мора да су верници, или партнери, стално одбијају један другог и не удовољавају, то је већ проблематично. И може лоше да се заврши.

Али, како рекох, најважнија је духовна повезаност мушкарца и жене. Кад постоји духовна, која је најача веза, све остало је још боље и добро, па и сам полни чин, тј секс.
I kako se ostvaruje ta duhovna veza? Preko agenta (provodadzije)?

Otkad se to updejtovalo brate? Koliko znam, nista pre braka je bilo do sada.
Да,али то је било у здравијим, нормалнијим временима када су се људи млади узимали и рађали, множили, волели итд.
Тада се није много чекало на брак и секс.

Данас пак, се чека, одуговлачи се (што је грешка, по мени) али опет ако се двоје искрено воле и још нису ступили у брачну заједницу, али намеравају, нема разлога да се не дохвате, народски речено.
То се зове снисхођење.

I kako se ostvaruje ta duhovna veza? Preko agenta (provodadzije)?
Из заједничког живота. Тако се рађа права љубав.
Да, може се и преко проводаџија, што да не. Важно је да је девојка лепа, да је паметна, да је добра , да је здрава, да је из добре куће, и да ћете се усрећити заједно.
А духовна веза је љубав која се рађа из заједничког живота и расте током целог земног живота.

То није оправдан разлог.

To je u redu, ali možda je čovek dobio otkaz i razmišlja kako da kaže partnerki, e sad ona bi, a njemu nije ni do čega.

To je u redu, ali ovo prvo možda je čovek dobio otkaz i razmišlja kako da kaže partnerki, e sad ona bi, a njemu nije ni do čega.
Наћи ће се други посао. И треба да јој каже. Е сад, она може и треба да има разумевања за њега, па да га не сили у том тренутку, ако му баш није стало.
Али,можда му буде и боље ако се изволи са својом женицом.

А посо се увек нађе, ко хоће да ради. ;)

Back