Devojčica u SAD rodila nakon silovanja jer joj nije bilo dozvoljeno da abortira

Kad tebi budu mogli da naprave dete, bez tvoje volje i saglasnosti,
onda ćeš imati pravo i da se izjasniš po tom pitanju.

Ne znam kakve veze država ima sa tim uopšte. To ko da su logori
a ne države.
Recimo da su mi napravili, tako da sam se kvalifikovao da se izjasnim, po tom tvom bzvz uslovu.

Dužan sam, recimo, da plaćam do kraja školovanja, visokog.

Ona, sirotica,srećom nije.
Pozove službe i sa tim detetom više nikada u životu ne mora da bude u bilo kakvoj vezi.

I da nije tako, imam svako pravo da se izjasnim po bilo kom pitanju.

U drugom delu ponavljaš ono što sam ja rekao u postu koji si citirala, tako da ok... :okok:

Poslednja izmena:
Recimo da su mi napravili, tako da sam se kvalifikovao da se izjasnim, po tom tvom bzvz uslovu.

Dužan sam, recimo, da plaćam do kraja školovanja, visokog.

Ona, sirotica,srećom nije.
Pozove službe i sa tim detetom više nikada u životu ne mora da bude u bilo kakvoj vezi.

I da nije tako, imam svako pravo da se izjasnim po bilo kom pitanju.

U drugom delu ponavljaš ono što sam ja rekao u postu koji si citirala, tako da ok... :okok:
Pa dobro, kad su plaćanja nekakva postala najbitnija u životu. Ko plaća
taj ima pravo da odlučuje.

Niko ne želi da bude stvoren silovanjem i neželjen od oba roditelja.
Ako ni žena ne nađe snage da poželi to dete, čemu je siliti da rađa?
Već je dovoljno ponižavajuće za čoveka da nastane slučajno kao
proizvod seksualnog odnosa, a kamo li ovo.. Šta se sa dušom tu
dešava, to oni koji plaćaju, ne znaju.

Pa dobro, kad su plaćanja nekakva postala najbitnija u životu. Ko plaća
taj ima pravo da odlučuje.

Niko ne želi da bude stvoren silovanjem i neželjen od oba roditelja.
Ako ni žena ne nađe snage da poželi to dete, čemu je siliti da rađa?
Već je dovoljno ponižavajuće za čoveka da nastane slučajno kao
proizvod seksualnog odnosa, a kamo li ovo.. Šta se sa dušom tu
dešava, to oni koji plaćaju, ne znaju.
Životu treba dati šansu.
Gledao sam ispovest devojke koju je silovana majka rodila i odbacila.
Sad ću pokušati da pronađem .

Neka hvala.

Ja se samo drugima u takve odluke ne bih mešala, a smatram da ni država
nema pravo da se meša.
drzava ne treba da se mesa ali u ovakvim ekstremnm situacijama mora da pomogne i omoguci besplatan ili ne mnogo skup abortuszasto bi trinaestogodisnja devojcica koja je silovana i dozivela traumu i zatrudnela rodila dete silovatelja jer joj majka nema novac da plati abortus

drzava ne treba da se mesa ali u ovakvim ekstremnm situacijama mora da pomogne i omoguci besplatan ili ne mnogo skup abortuszasto bi trinaestogodisnja devojcica koja je silovana i dozivela traumu i zatrudnela rodila dete silovatelja jer joj majka nema novac da plati abortus
Htela sam da kažem da nema prava u odluku da se meša.

Pogledajte prilog 1394761

Trinaestogodišnja devojčica u američkoj državi Misisipi rodila je dečaka nakon što ju je silovao stranac jer nije mogla da abortira, objavio je Tajm.
Majka devojčice tražila je abortus za svoju ćerku, ali joj je rečeno da je Čikago najbliže mesto u kojem je moguće izvršiti abortus, a koji se nalazi više od devet sati vožnje od njihove kuće u Klarksdejlu u Misisipiju.
Majka devojčice rekla je da je cena abortusa u Čikagu prevelika, kada se uzme u obzir cena putovanja, odsustva sa posla i da ona nije imala sredstava sve to da plati.
To je samo poslednji u nizu sličnih slučajeva koji su se pojavili nakon što je američki Vrhovni sud poništio prava na pristup abortusu u SAD, preneo je "Gardijan".
Od te odluke Vrhovnog suda abortus je ograničen u 14 američkih saveznih država, prema podacima Centra za reproduktivna prava.
Bilo je i slučajeva da su žene zamalo umrle jer su lekari morali da čekaju dok njihovi životi ne budu u opasnosti da bi izvršili abortus.

Procenjuje se da 25 miliona žena starosti od 15 do 33 godine živi u američkim državama u kojima je ograničeno pravo na abortus.
Država zahteva da se silovanje prijavi policiji da bi mogao da se izvrši legalan abortus. Dva od tri slučaja silovanja u SAD nisu prijavljena policiji,
prema podacima američke neprofitne organizacije protiv seksualnih napada.
link

Sta mislite o ovom..Da li drzava ( svaka) treba da bude u obavezi da kod ovakvih slucajeva izvrsi besplatan i obavezan abortus ?
Mislim da sada kad se beba rodila treba pitati majku i baku da li bi ubili bebu.

Hebo im pas mater primitivnu hebu se ko stoka a nisu culi za kontracepciju vec ubijaju bebe.

Mislim da sada kad se beba rodila treba pitati majku i baku da li bi ubili bebu.

Hebo im pas mater primitivnu hebu se ko stoka a nisu culi za kontracepciju vec ubijaju bebe.
Ма, нашо се ко ће некоме да пребацује због примитивности, трагикомично.

Back