LePiaf
Domaćin
- Poruka
- 4.858
Za tebe, od sutra, vishe nema domacih filmova.Betty:a sve bi dali da joj uđete pod suknju,
pa da vam dok svršavate ciči TOOOO SRBINEEEEE
A?
Bitange jedne.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za tebe, od sutra, vishe nema domacih filmova.Betty:a sve bi dali da joj uđete pod suknju,
pa da vam dok svršavate ciči TOOOO SRBINEEEEE
A?
Bitange jedne.
LePiaf:Za tebe, od sutra, vishe nema domacih filmova.
LePiaf:Postoji i gora stvar od promene prezimena - promena prezimena i veroispovesti. Evo jedan moj poznanik se nedavno ozenio. Zena je iz katolichke preshla u pravoslavnu veru.
Mozak izvesnih ljudi.DukeofSerbia:Шта је ту лоше?
Ma koliko da sam protiv religije, mogu da je prihvatim ako je neko zaista iskren u tome. Ali koliko ljudi shvata religiju kao filozofski sistem u koji se intimno i duboko veruje, a koliko kao obichaj koji treba poshtovati zato "jer tako treba" ili zato shto je to "tako srBski"?Betty:pozdrav tarabici (hihihihi, odavno ne videh tako blesavo ime ovde!)
stvarno, sta nije u redu sas tom iznutricom?
Mislim, jel stvarno toliki greh promeniti ime ili veru (sta tako je covek ateista?)...da je tako, kaznjavalo bi, zar ne?
Evo, ako odes u opstinu i podneses tamo neku dokumentaciju, platis izvesnu sumu novca i malo sacekas - mozes da promenis i ime i prezime. Sto se verospovesti tice, koliko ja znam, ne postoji drugo krstenje, a u svaku crkvu (hriscansku) ulaz je i ovako i onako slobodan. Ne razumem, kakve veze imaju kvaliteti iznutrica?
Pa upravo o tome i pricham.Betty:pa mozda su tu Madjaricu ubedili da treba? Prosto. A mozda je i sama pozelela, a mozda joj je svejedno jer ionakone drzi mnogo do toga,a muzicu bi bilo drago, pa eto....M?
'Ajmo Betty penzija.Betty:jbg, stigle me godine, za sve imam razumevanja...
Pa dobro sta je u tome lose?
Kapiram da, kad bi neka SrBkinja poduzela ovaj korak, a ja postavila isto pitanje, imala bih mnogo vise sagovornika
ma sta te briga, sta koga zabole ko se kojem popu ili raspopu ispoveda....zar nije vera i promena iste bas onako licna stvar?
Pa ako neshto mene LICHNO ne udara po glavi, novchaniku ili bubrezima, ne znachi da nije za barem prevrnuti ochima.Betty:pa ako te nije briga sto osudjujes?
mauzol:ja ne znam sta se to desava u zadnje vreme,znam da to crnogorci i zemunci ne bi dozvolili,ali to je verovatno jedna vrsta demokratije :shock:
Ajde, jadna, prigri' tu vodu da mi opereš noge! Pa ću poslije da te lemam što ćeš mi skinut prezime kad odapnemTasha_BG:Iz mog ugla to izgleda ovako....
Ranije su se zene udavale "u neku porodicu", Kazu "udala se u Petrovice, u Markovice" i zivela na imanju te porodice za koju se udala, najcesce nije radila(osim poslova u kuci, na imanju....) a i razvodi su bili retki....
Danas su stvari drugacije.... najcesce zena ne dolzi u kucu svoga muza u kome zivi jos nekoliko generacija vec postoje razlicite varijante....ona zivi u njegovom stanu, on u njenom, iznajmljuju neki stan i sl.....zatim, zena radi, cesto je i pre braka nesto postigla pod svojim prezimenom i svi je kao takvu znaju, manje je zbunjujuce ako ona doda muzevo prezime na svoje, nego ako svoje promeni....
...i na kraju, ako im bas u braku nije bi islo, razvedu se, a ona po volji samo "skine" muzevo prezime, umesto da ga sad ponovo menja u svoje...eto to su neki cisto prakticni razlozi!
Muskarci ne bi trebalo da se zbog toga osete ugroznim jer i dalje zena dodaje njihovo prezime, a ne oni njeno! Nisu oni zbog toga manje muskarci.... oni pre mogu biti manje muskarci zbog nekih drugi stvari, ali to kakav je ko je potpuno individualna stvar.... za neku drugu temu!
Halile,Halile jesi ga zalilo??mauzol:ja ne znam sta se to desava u zadnje vreme,znam da to crnogorci i zemunci ne bi dozvolili,ali to je verovatno jedna vrsta demokratije :shock:
Haha, Pjaf, vidim da ti je hladno, nisam uspela da nađem muške, ali mislim da to tvojoj ptičici nije mnogo bitnoLePiaf:Korigujem svoj post: jedino shto je gore od promene prezimena je promena prezimena, veroispovesti i nacionalnosti.
®:Ajde, jadna, prigri' tu vodu da mi opereš noge! Pa ću poslije da te lemam što ćeš mi skinut prezime kad odapnem
Fala.Lexa:Haha, Pjaf, vidim da ti je hladno, nisam uspela da nađem muške, ali mislim da to tvojoj ptičici nije mnogo bitno
Izvoli: