Дете пришло да нахрани рођаковог вучјака, животиња изуједала и распорила трбух девојчици (4) у Сремчици: Хитно оперисана у Тиршовој

Гамбино

Veoma poznat
Poruka
12.996
ДЕТЕ ПРИШЛО ДА НАХРАНИ РОЂАКОВОГ ВУЧЈАКА Животиња изуједала и распорила трбух девојчици (4) у Сремчици: Хитно оперисана у Тиршовој

У београдском насељу Сремчица синоћ је у раним вечерњим сатима дошло до бруталног напада пса на девојчицу од 4 године којој је животиња зубима распорила стомак.

Инцидент се догодио када је девојчица, заједно а родитељима, дошла да нахрани пса који је у власништву њиховог рођака.

УЖАС У СРЕМЧИЦИ Пас распорио детету стомак, родитељи га хитно превезли у Тиршову
- У једном тренутку пас је пришао девојчици и почео да је уједа по рукама, ногама и стомаку. Отац и мајка су тада скочили, одвојили ћерку од помахнитале животиње и тако јој спасли живот - каже добро обавештен извор Информер.

Родитељи девојчице, одмах су ставили дете у кола и одвезли се до Универзитетске дечије клинике у Тиршовој где су је лекари, убрзо по пријему, оперисали.

Др Александар Стијачић из Хитне помоћи рекао је јутрос за РТС да се напад догодио јуче око 19 часова и да су родитељи дете хитно превезли у Универзитетску дечју клинику у Тиршовој.

- Врло брутално се десио напад на четворогодишње дете, зубима му је малтене распорио трбушни зид и део 12-палачног црева му је био извучен ван тела - рекао је др Стијачић.

Отац је одмах ставио у кола дете са мајком, звали су Хитну помоћ и педијатар је детаљно мајци објашњавала шта да ради – да све што има скине са себе, гурне у рану, како би се зауставило крварење.

Ад
- Алармирана је дечја клиника у Тиршовој, да се спреми хируршка сала. Није било разлога да их санитет пресретне, губило би се време, дете је тамо одмах ушло у процедуру у операциону салу - рекао је он.

Др Стијачић је апеловао да се води рачуна јер се напади дешавају, али ретко баш овако брутално.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/d...a-ga-nahrani-pa-je-pas-brutalno-napao/7vz2cs3

Ставити у притвор родитеље, дете ако преживи да им се одузме, а такође им одузети и имовину и надохнадити душевну бол коју су претрпели пас и његов власник.
Држава да стимулише све љубитеље паса да што више повећавају популацију паса луталица, кад год им досади да се брину о животињама.
Пас да се опоравља у некој швајцарској болници за животиње о трошку државе.

U životu ne bih pustila dete da se igra sa psom osim ukoliko nije zlatni retriver. Od kad znam za sebe, jedino deca čiji su roditelji imali zlatne retrivere nisu bila ni jednom povređena. Ni ogrebana kamoli ujedena.
A iskreno ne bih pustila dete da bude samo sa psom kad ima samo 4 godine, čak ni ako je zlatni retriver.

Jadno malo.

ДЕТЕ ПРИШЛО ДА НАХРАНИ РОЂАКОВОГ ВУЧЈАКА Животиња изуједала и распорила трбух девојчици (4) у Сремчици: Хитно оперисана у Тиршовој

У београдском насељу Сремчица синоћ је у раним вечерњим сатима дошло до бруталног напада пса на девојчицу од 4 године којој је животиња зубима распорила стомак.

Инцидент се догодио када је девојчица, заједно а родитељима, дошла да нахрани пса који је у власништву њиховог рођака.

УЖАС У СРЕМЧИЦИ Пас распорио детету стомак, родитељи га хитно превезли у Тиршову
- У једном тренутку пас је пришао девојчици и почео да је уједа по рукама, ногама и стомаку. Отац и мајка су тада скочили, одвојили ћерку од помахнитале животиње и тако јој спасли живот - каже добро обавештен извор Информер.

Родитељи девојчице, одмах су ставили дете у кола и одвезли се до Универзитетске дечије клинике у Тиршовој где су је лекари, убрзо по пријему, оперисали.

Др Александар Стијачић из Хитне помоћи рекао је јутрос за РТС да се напад догодио јуче око 19 часова и да су родитељи дете хитно превезли у Универзитетску дечју клинику у Тиршовој.

- Врло брутално се десио напад на четворогодишње дете, зубима му је малтене распорио трбушни зид и део 12-палачног црева му је био извучен ван тела - рекао је др Стијачић.

Отац је одмах ставио у кола дете са мајком, звали су Хитну помоћ и педијатар је детаљно мајци објашњавала шта да ради – да све што има скине са себе, гурне у рану, како би се зауставило крварење.

Ад
- Алармирана је дечја клиника у Тиршовој, да се спреми хируршка сала. Није било разлога да их санитет пресретне, губило би се време, дете је тамо одмах ушло у процедуру у операциону салу - рекао је он.

Др Стијачић је апеловао да се води рачуна јер се напади дешавају, али ретко баш овако брутално.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/d...a-ga-nahrani-pa-je-pas-brutalno-napao/7vz2cs3

Ставити у притвор родитеље, дете ако преживи да им се одузме, а такође им одузети и имовину и надохнадити душевну бол коју су претрпели пас и његов власник.
Држава да стимулише све љубитеље паса да што више повећавају популацију паса луталица, кад год им досади да се брину о животињама.
Šta bre da se oporavlja pas? Metak u čelo i zakopati ga u zemlju. Kraj priče.

Nema tu oporavljanja kera.
Ja sam odgajena uz lovačkog psa koji je bio sav u mišićima, hteo je da raspori svakog ko bi prišao meni i mojima. A mene je štitio i od roditelja kad su me grdili i od vrabaca što su sletali kod njegove činije za hranu napolju. Imao je mnogo dobar karakter, bio je poslušan i trpeo me je kad sam mu satima pričala priče i sedela pored njega. E to je pas. Koji zna šta mu je pretnja a šta nije. Moji su uvek bili tu kada sam bila napolju sa njim jer su bili normalni a ne da me puste sa tolikim psom samu. Iako je bio pas za primer, ipak. Dete je dete.

Jadno dete
Kad prolazi odrasla osoba s detetom pored psa,svaki pas iskljucivo gleda u dete i uglavnom bude uznemiren ,neki deluju kao da bi se igrali ali ne treba prepustati slucaju

Зашто сте толики балкански фашисти, одмах метак, нож. Не знам да ли је то горе или ови што хоће да уводе неке порезе за држање паса, па нека правила да као не смеју да лају ноћу комшијама под прозор или да морају да их шетају на повоцу и са брњицом или да морају да скупљају њихов измет и тако те глупости из страног света.

Више од балканских фашиста ме нервирају ови са запада, поједине земље које имају закон који регулише правила која се тичу држања паса, да сваки власник мора да прође неке тестове и обуку и да мора да поштује горе наведена правила и ко зна шта још што држава налаже. Ужас један и гажење псећих и људских права.

Зашто сте толики балкански фашисти, одмах метак, нож. Не знам да ли је то горе или ови што хоће да уводе неке порезе за држање паса, па нека правила да као не смеју да лају ноћу комшијама под прозор или да морају да их шетају на повоцу и са брњицом или да морају да скупљају њихов измет и тако те глупости из страног света.

Више од балканских фашиста ме нервирају ови са запада, поједине земље које имају закон који регулише правила која се тичу држања паса, да сваки власник мора да прође неке тестове и обуку и да мора да поштује горе наведена правила и ко зна шта још што држава налаже. Ужас један и гажење псећих и људских права.
ybg taki je zakon. pravilo. da ker koji osakati coveka mora biti uspavan..nisu ga pisali ni ljubitelji zivotinja a ni oni koji ih mrze. al ko sto kod nas ima muvanja, mita i bude to je moja mica, omaklo mu se sto je rasporila dete, nece vise nikad ovih mi ociju... a oci micinom vlasniku ko marti feldmanove...

i zabole ga...posle mesec dana kad se stisa opet ga pusti da divlja i kolje... isto tako i u britaniji...albancima ne smeju da uspavaju pitove koji kolju jer znaju da ce siptari njih zaklati ako to urade. svet je postao skroz debilan.

Nešto ne čujem da se iznose predlozi o strožem zakonskom regulisanju držanja opasnih rasa pasa ili pak drastičnog smanjenja broja istih, kao u slučaju vatrenog oružja.

Šetaju se opasni psi opušteno, bez korpe, negde čak i pušteni s povodaca, često im ljudi i prilaze da ih pomaze i ispričaju se sa neodgovrnim vlasnikom, šaljući tako poruku da je to sve sasvim normalno.

Lud narod.

Možda je pas inače bio OK, ali se istripovao, kvrcnulo mu nešto u glavi i desila se nesreća. Jadno dete, valjda će se skroz oporaviti i fizički i psihički. A sa psom, ne znam šta dalje. Ja ga ne bih usmrtila ali bi morao da bude ubuduće sklonjen.

Зашто сте толики балкански фашисти, одмах метак, нож.
Psu kad jednom kvrcne u glavi i kada krv prolije, ljudsku krv, tu nema ispravke. Nema ponovnog dresiranja. Nema premotavanja filma unazad.
Metak i gotovo. Koliko god da ga volis.

Ад

Vucjak tako da napadne dete, tipujem da je zlostavljan pas. Gazda da odgovara za pokusaj ubistva i da se uspava zivotinja.

Psu kad jednom kvrcne u glavi i kada krv prolije, ljudsku krv, tu nema ispravke. Nema ponovnog dresiranja. Nema premotavanja filma unazad.
Je li to i sa psima? Isto sam čula da traže medveda u divljini kako bi ga usmrtili ako se desi da napadne čoveka.

Onda će ga uspavati. Tj. da li je takav zakon ili samo praksa?
Ma какав закон бре, ово је Србија. Свако тумачи како жели. У суштини пса не може нико да успава, добра воља власника. А ако се родбина организује и отрује пса, онда ће устати сви кучкари Србије и тражиће освету.

У Србији је то кривично дело. Закон штити пса, али не постоји ни један закон који се тиче власника паса и његове одговорности.

Back