Dete od 9 godina. Preporuka za prvu, jeftinu iole pristojnu gitaru. Moze i polovna.

Bilo koju klasicnu normalnu, sto jeftiniju.
Prvo nek pocne da se zainteresuje i da pocne da svira nesto tj da se vidi neki napredak prisutnosti te gitare.Onako moze samo da je pogleda i malo nesto pokusa da svira i ostavi da hvata prasinu, tako da bolje neku normalnu jeftiniju klasicnu za svaki slucaj a posle toga se kupuje dobra akusticna ozvucena, za nekih 300 do 400 eura pa onda elektricna.

Bitno je da gitara dobro drzi stim, nema devijaciju vrata i da je dobro setovana pre svega da zice nisu visoko podignute od oragova.To mora da se spusti i bude prijatno za sviranje.

Dete od 9 godina. Preporuka za prvu, jeftinu iole pristojnu gitaru. Moze i polovna. Neka iz oglasa itd... Da li sam rekla jeftinu? 😁
Dečak ili devojčica?
Da li ima afiniteta za muziku?
Da li voli baš gitaru?

Ako želiš samo da probudiš interes u detetu, onda klasična gitara. One su generalno manje i imaju najlonske žice koje su mnogo lakše za prste novajlija a naročito dece.

Veoma jeftine gitare su obično krš i može da odbije dete da uopšte svira. Solidnu gitaru možeš uvek da prodaš za iste pare ili više ako dete izgubi interes.

Hvala svima :)
Ja nemam bas sluha, ali sincic je vise puta izrazio zelju da svira i peva. Pre dve godine je rado isao na radionicu klavira. Sad je trazio gitaru. Dolazi iz porodice koja nema tv, niti on ima internet na mobilnom i ne znam odakle mu interesovanje za muziku. Ali drago mi je i zelim da proba. Zeli akusticnu gitaru. Zice- pojma nemam ni da postoje dve vrste 🙈

Hvala svima :)
Ja nemam bas sluha, ali sincic je vise puta izrazio zelju da svira i peva. Pre dve godine je rado isao na radionicu klavira. Sad je trazio gitaru. Dolazi iz porodice koja nema tv, niti on ima internet na mobilnom i ne znam odakle mu interesovanje za muziku. Ali drago mi je i zelim da proba. Zeli akusticnu gitaru. Zice- pojma nemam ni da postoje dve vrste 🙈
Nađi takozvanu klasičnu gitaru. One po pravilu imaju najlonske (umesto metalnih) žica. To će detetu da bude mnogo lakše.
Nemoj da mu kupuješ umanjene, igračke gitare.

Ovakvu nemoj ni u ludilu da kupuješ

1732230257465.png

Back