Dete je nemoguce u skoli/kuci

DocWeb

Zainteresovan član
Poruka
104
Pozdrav,

imamo problem koji se sada jos vise izrazava od kada je posao u prvi razred, vec smo bili 2x kod psihologa.
Dete ima 8 godina.

Kada se iznervira baca sve oko sebe, cepa sveske, baca dzojstik, lupa se po glavi i tako, bio je kod direktora, uciteljica kaze nezna sta ce sa njim...
Ja sam verenik njegove majke, dakle ne otac, ne znam koliko uticaja ima?

Odnos nam je solidan, igram s njim nekada igrice, fudbal itd, ali je majka tu mnogo vise, oko domaceg, spremanja za skolu itd...

Batine dobije kad majka skroz izgubi zivce i tad dobije postene batine, al ja vidim tu jedan problem da mu se ne sece u korenu ludilo.

Ponasa se kao histericno trogodisnje dete, otac mu je bio jako problematican, ali nema kontakt sa njim od druge godine njegove.

batine , pa batina ima uvek dva kraja
a neki kažu da je iz raja izašla
ali , nikad , nikada batine nisu nekoga vaspitali, a još manje usmerili u istinski pravac
samo konsultacije i tretmani kod psihologa
prvi korak bi bio da se utvrdi zašto je to dete nezadovoljno od nečega pa se tako ponaša, posle sve drugo je lakši deo i rutina
_otkriti uzrok takvog ponašanja _

Pa ne znam ljudi, probali smo skroz i bez batina pa je jos gori bio.
Jako je pametan, upija sve kao sundjer i to koristi.
Primer zna da ako se dere jace da ce komsija sici da pita sta se desava, pa zna da se dere komsije upomoc i sta mi da radimo na to?
Da ga pustimo?

Kako su ranije gajili decu, dobijali smo batine non stop preventivno, nije bilo nicega sto danas imamo i sto se desava na zapadu i sada kod nas.

Мени ово већ постаје сумњиво.

Трећа тема за пар месеци у којима очух програмер има проблема са женом и њеном децом и износи их овде на форуму. Све ти приче различите, али имају заједничку нит.

Мени ово већ постаје сумњиво.

Трећа тема за пар месеци у којима очух програмер има проблема са женом и њеном децом и износи их овде на форуму. Све ти приче различите, али имају заједничку нит.
A sta je razlicito? druze sta ja imam od toga da trolujem? Radi se o problemima koje sam hteo da pitam ovde da cujem razlicita misljenja.

On se ne iznervira iz cista mira i nije bas tako i ne kontrolisan kad mu se pojavi neko koga se plasi (neko sa strane), ali se vise nas ne plasi izgleda
Potrazi savjet drugdje jer ga neces dobiti ovdje. Previse je to kompleksna tema za pisati,a da ne pisem o kompetentosti odgovora koje ces dobiti, ukljucujuci moje. Odite ponovo kod psihologa ako smatrate da ne mozete rijesiti razgovorom sta prije. Problem nije od jucer, a koliko mi je poznat ttvoje ranije pisanje, Pod uvjetom da nisi trol cijela situacija mi ne izgleda zdrava i samim time se ne moze ocekivati da ce sve drugo tj. u ovom slucaju dijete biti OK.

Pozdrav,

imamo problem koji se sada jos vise izrazava od kada je posao u prvi razred, vec smo bili 2x kod psihologa.
Dete ima 8 godina.

Kada se iznervira baca sve oko sebe, cepa sveske, baca dzojstik, lupa se po glavi i tako, bio je kod direktora, uciteljica kaze nezna sta ce sa njim...

Odnos nam je solidan, igram s njim nekada igrice, fudbal itd, ali je majka tu mnogo vise, oko domaceg, spremanja za skolu itd...

Batine dobije kad majka skroz izgubi zivce i tad dobije postene batine, al ja vidim tu jedan problem da mu se ne sece u korenu ludilo.

Ponasa se kao histericno trogodisnje dete, otac mu je bio jako problematican, ali nema kontakt sa njim od druge godine njegove.
Koliko vremena provodite sa detetom? Kvalitetnog vremena ? Pokušava da vam skrene pažnju na nešto, ali na pogrešan način, promenite pristup, umesto batina ,kazna i ne regaujte uvek kada postane histeričan, komšiluk nek izvini, al to je dete , pa nek istrpe malo ako on viče. I još nešto, slažem sa sa prethodinm, obavezno i dalje rad sa psihologom.

Koliko vremena provodite sa detetom? Kvalitetnog vremena ? Pokušava da vam skrene pažnju na nešto, ali na pogrešan način, promenite pristup, umesto batina ,kazna i ne regaujte uvek kada postane histeričan, komšiluk nek izvini, al to je dete , pa nek istrpe malo ako on viče. I još nešto, slažem sa sa prethodinm, obavezno i dalje rad sa psihologom.
Osvrni se na predhodno njegovo pisanje i sve ce ti biti jasnije bez ikakvih pitanja.

Dete ima 8 godina.

Kada se iznervira baca sve oko sebe, cepa sveske, baca dzojstik, lupa se po glavi i tako,
... otac mu je bio jako problematican,

Повукао на оца.
Пробајте да ту његову агресивност окренете у неком добром смеру.

Објасните тактику и његовом правом оцу,
ако је могуће нека и он учествује у васпитању.

И стално се сетите атомске енергије
људи су нашли начин да је корисно употребе !!!

Poslednja izmena:
A od pravog oca je dozvoljeno :think:
Osobno nemam losih sjecanja i ustvari imam jako jako malo sjecanja da su nas roditeli udarali. Uvjeren sam i kao sta sam shvatio kada sam odrastao da su radili za nase dobro ne pustajuci da radimo sta zelimo.
Nije dozvoljeno ni od majke a kamoli od ocuha. Ne možeš očekivati da te prihvati neko koga udaras, ma kako udarac ne bio bolan on je ponižavajući.

Pozdrav,

Dete ima 8 godina.

Kao budući defektolog ti savetujem da se raspitaš kod defektologa a ne psihologa. Nemam ništa protiv njih (iako mi lično nisu bili od pomoći), naprotiv moramo da saradjujemo sa njima, medjutim imamo smer koji se bavi upravo problemima ponašanja i jako su dobri u tome. Glavni fokus su nam deca i temeljno se bavimo svakim aspektom njihovog razvoja, te ti preporučujem da tu potražiš savet ili smernice.

Pa ne znam ljudi, probali smo skroz i bez batina pa je jos gori bio.
Jako je pametan, upija sve kao sundjer i to koristi.
Primer zna da ako se dere jace da ce komsija sici da pita sta se desava, pa zna da se dere komsije upomoc i sta mi da radimo na to?
Da ga pustimo?

Kako su ranije gajili decu, dobijali smo batine non stop preventivno, nije bilo nicega sto danas imamo i sto se desava na zapadu i sada kod nas.
On se ne iznervira iz cista mira i nije bas tako i ne kontrolisan kad mu se pojavi neko koga se plasi (neko sa strane), ali se vise nas ne plasi izgleda
Мени ово личи на класично размажено дериште које је навикло да дреком и хистеријом добије оно што у том тренутку жели. Скоро сва дјеца то покушају, али кад схвате да их такво понашање одводи још даље од жељеног (тј. да тек тада сигурно неће добити шта траже, ма колико лудовали), онда од тога одустану. Дијете које је већ навикло да се тако понаша није лако од тога одучити, када би му се сад поставила чврста граница тј. рекло да таквим начином не може добити ништа и оставило га да се дерња, вјероватно би се дерњао као да га кољу јер је већ навикао на образац: Само хистериши још више и ипак ће ти проћи то што хоћеш. Батине ту не рјешавају ништа, могло би га се остављати да се издерњава док се не умори да сте негдје на осами, овако комшилук, неко ће можда пријавити, ето службе па ето и белаја... а све то и дијете и те како добро зна, зато се и дерња.
Озбиљан проблем, проблем који није сасјечен у коријену. Суштина је у томе да мора утувити у главу да таквим понашањем сигурно неће добити оно што тражи. Кад то утуви, мијењаће „тактику”. Начин да се то изведе може бити и овај и онај, суштина је важна. Треба обратити пажњу и на то ударање самог себе, то је већ посебан проблем, пажљиво припазити да ли се удара контролирано или то већ прелази у озбиљно самоповређивање. Ово друго је већ за психијатре. Стално понављати да је вољено, али да таквим понашањем не може добити ништа шта хоће. Кад се смири, мазити га, изљубити, похвалити чешће за добро понашање, дати му неки задатак па га наградити кад га уради, али сјећи хистерију игнорисањем чим се појави.
Да се нико не увриједи, али потпуно исто се понаша и пас кад још као штене добије све што хоће па онда он постане главни, не да да му се пипне ништа његово, а оће и да уједе, власник се боји уједа властитог пса, пас то осјећа и то му даје још већу доминацију... Паралела је потпуна.

Pozdrav,

Dete ima 8 godina.

Мора код психолога. Нешто се ту испречило па не може да контролише бес или шта већ. Неће се ту ништа добити ни галамом, ни казнама, али ни ћутањем. Пробај га натерати да ти објасни зашто то све ради, да проба то да вербализује

И обавезно код психолога

Back