Дете има проблема са средњим ухом

Dete nema astmu ni bronhitis, znaci problem je srednje uho i nos.Detaljnije analize smo poceli da radimo kada je dete dobilo vrtoglavice pored tog sekreta i suvog kaslja.Radili smo i magnetnu rezonancu glave i EEG ali se na kraju ispostavilo da su svi problemi najverovatnije iz srednjeg uha koje se slabo ventilira.Dok je nosio cevcice nije mu nista izlazilo iz usiju, ali nije imao vrtoglavice,E sad koliko sam ja citao treci krajnik se uvecava kada je pod cestim infekcijama ili alergijom(ali on posle operacije ne bi trebalo da ima treci krajnik).Sigurno treba uraditi alergotest i iskljuciti alergiju.Ja bih najradije 2, 3 meseca proveo na moru ali imam i drugih problema u porodici(majku koja ima alchajmerovu bolest) a i posao ne mogu napustiti na toliko dugo, no to je neka druga tema.Ne idemo kolima, tako da najverovatnije necemo na Sitoniju, ali bitno je da po Vasem misljenju i Pefkohori moze blagotvorno da deluje na ovaj problem

Poslednja izmena:
Imam sina 6,5 godina koji ima problema sa alergijom ,srednjim uhom i stalnim slivanjem sekreta iz nosa , i pored operacije treceg krajnika i cevcica koje je nosio godinu dana.Posto ga nikad nisam vodio na more, odlucio sam da ove godine odemo u Pefkohori. Izbegao sam Crnu Goru zbog kanalizacije koja se izliva u more.Medjutim kazu da Jadransko more , pogotovu bokokotorski zaliv ima bolju klimu od Egejskog za probleme koje sam naveo, i da li Egejsko more uopste moze da pomogne.Vasa iskustva?

Bokokotorski zaliv, tacnije mesto Prcanj, se najvise preporucuje kod plucnih bolesti i kod alergija uopste. Problem je sto je to malo mesto i preskupo je za to sto tamo dobijas, znamo da plaza skoro i nema a o zagadjenosti i da ne govorimo. Slicna klima, pa i bolja, je na Tasosu jer skoro celo ostrvo je pokriveno borovom sumom a i gustina soli u vodi je veoma bitna. Ako biras Tasos neka to bude neko mesto na onoj strani koja gleda ka kopnu, nikako ona prema otvorenom moru jer ta strana je, kako kazu, mnogo toplija i nije toliko pokrivena sumom. Mi smo preporuke za Tasos dobili od nekoliko lekara pulmologa.
Eto, nadam se da ce biti od pomoci.

Evo opet se javljam posle godinu dana.Prosle godine smo bili u Pefkohoriju 10 dana, nista nije pomoglo.Dete i dalje ima problema sa srednjim uhom (los nalaz timpanometrije) nema upale usiju, dobro cuje,ima ponekad vrtoglavice.Radili smo alergotestove na inhalacione alergene nije alergican.Inace da podsetim radjena je operacija treceg krajnika sa ugradnjom cevcica.Sada su rekli da opet operisemo treci krajnik kao vratio se mada posle operacije nikakvog poboljsanja nije bilo.Sada sam opet u dilemi gde na more u opciji su mi Stavros, Metamorfozis(kazu vazdusne banje) i Dobre vode u CG.Moze neki predlog savet, hvala

E, da metamorfosis...toplo preporučujem.
Mi smo bili tamo pre mnogo godina sa detetom. Znam ljude koji su u toku letovanja ostavili cigare jer tamo nisu mogli da puše od oštrine svežeg vazduha. Borova šuma svugde unaokolo i voda u slavinama iz obližnjeg planinskog izvora, može se piti.

Hvala puno,
Citam komentare da je plaza losa i da ima kamenja u vodi ali ako je vazduh tako dobar zrtvovacemo pesak u vodi

Hvala puno,
Citam komentare da je plaza losa i da ima kamenja u vodi ali ako je vazduh tako dobar zrtvovacemo pesak u vodi
Ako idete kolima, problem vam je rešen. I nije tako loša plaža, čak ima i hladovine. Na dvadesetak km ima predivna plaža Vourvuru, a i Ioanis je jako lepa plaža. Vama je bitan jutarnji i večernji vazduh za šetnju i da spavate kraj otvorenih prozora.

Ima sve, nekoliko prodavnica, dečije igralište, plažu, kafiće...ma, ko ti napriča da tamo nema ničega ? Ima i nekih butika, pekara, mesara, restorana, veliko šetalište koje doduše nije uređeno, ali ima gde da se prošeta. Ima i pravoslavna crkva, bogoslovija.
Pa citao sam po forumima i vidim na gugl mapi da je mesto bas malo mada ima ljudi kojima se svidja. Hvala puno uzecu u obzir ovo sto si napisala prilikom odlucivanja
Pozdrav

i mi smo se patili godinama sa sličnim problemima...i ako ti je za utehu sve to samo prođe kad dete malo poraste i ojača
Pa znate sta, rekli su problem je treci krajnik ima sekret u srednjem uhu mora da se vadi krajnik, i cevcice na bubnim opnama da se stave.Uradili smo operaciju ali posle toga nikakvo poboljsanje.Nosio je cevcice godinu dana skinuli ih opet pod anestezijom i posle toga doktor kaze mora ponovo operacija vratio se treci krajnik.Tako da vise ne idemo kod orl ali smo skoro uradili analizu i opet pokazuje da ima sekreta u srednjem uhu.Mene jedino brine sto mu se ponekad zavrti u glavi a primecujem da cuje dobro.More ocigledno vise pomaze kod alergija i organa sa disanjem, a kao sto sam napisao on nije alergican kazu ima hronicni rinitis.Znam da sa godinama to prodje ali treba izdrzati.Hvala na podrsci

Pa znate sta, rekli su problem je treci krajnik ima sekret u srednjem uhu mora da se vadi krajnik, i cevcice na bubnim opnama da se stave.Uradili smo operaciju ali posle toga nikakvo poboljsanje.Nosio je cevcice godinu dana skinuli ih opet pod anestezijom i posle toga doktor kaze mora ponovo operacija vratio se treci krajnik.Tako da vise ne idemo kod orl ali smo skoro uradili analizu i opet pokazuje da ima sekreta u srednjem uhu.Mene jedino brine sto mu se ponekad zavrti u glavi a primecujem da cuje dobro.More ocigledno vise pomaze kod alergija i organa sa disanjem, a kao sto sam napisao on nije alergican kazu ima hronicni rinitis.Znam da sa godinama to prodje ali treba izdrzati.Hvala na podrsci
eh, prošli smo mi sve od ORL, preko pulmologa do imunologa i nazad. na operaciju nismo pristali jer su tri različita ORL dala različita mišljenja. pio je dve godine singular, na more smo išli svake godine, pio presing i slične lekove i sve je to trajalo godinama...i prošlo sve samo po sebi negde u 5 razredu.

eh, prošli smo mi sve od ORL, preko pulmologa do imunologa i nazad. na operaciju nismo pristali jer su tri različita ORL dala različita mišljenja. pio je dve godine singular, na more smo išli svake godine, pio presing i slične lekove i sve je to trajalo godinama...i prošlo sve samo po sebi negde u 5 razredu.
Mi evo zavrsavamo prvi razred i bili smo pored orl i kod imunologa i kod homeopate ali nadam se da ce kad malo odraste biti bar malo bolje.A more ce nam dobro doci, sigurno nece da steti

Poslednja izmena:
Док не кренете на море, могли бисте да дете одведете у тзв "слану пећину" или "собу", већ како се зове. Има их већ неколико у Бг.

Друго, испирајте нос морском водом у спреју "Аквамарис" или већ коју нађете.

Моја ћерка је страшно кубурила са ушима, цевчицама, божемесачувај...То је прошло са пубертетом, за утеху.

Трећи крајник је незгодан јер уме и по више пута да израста изнова.
Управо је трећи крајник један од основних разлога за стално накупљање секрета и упале ушију.
Добро је што је имао неко време цевчице, да би се дренирао садржај из средњех уха.

Pa ne znam slane pecine jedino nismo probali.Malo je cudno to kod njega, dok je ima cevcice tih godinu dana nista mu nije izilazilo na usi.
Цевчице служе да се притисак у средњем уху изједначи а не да из њих нешто цури. Цури у еустахијеву тубу, која је код хроничне упале средњег уха углавном стиснута и непроходна. Др Шибалић (геније) из Пастерове је набољи резултат код моје ћерке постизао гуменим балончићем који се нагло стисне у ноздрву.

Цевчице служе да се притисак у средњем уху изједначи а не да из њих нешто цури. Цури у еустахијеву тубу, која је код хроничне упале средњег уха углавном стиснута и непроходна. Др Шибалић (геније) из Пастерове је набољи резултат код моје ћерке постизао гуменим балончићем који се нагло стисне у ноздрву.
Cuo sam da postoje baloni koje dete duva na nos i tako podstice rad eustahijeve tube ,da li ste to radili ili je lekar njemu produvavao kroz nos eustahijevu tubu?

Cuo sam da postoje baloni koje dete duva na nos i tako podstice rad eustahijeve tube ,da li ste to radili ili je lekar njemu produvavao kroz nos eustahijevu tubu?

Лекар јој је продувавао тубу балончићем, нагло притисне и цикне у увету, тј дете осети краткотрајни оштар бол.
Моја ћерка је имала велике проблеме са ушима, две операције стављања цевчица (прве су пребрзо испале), и хиљадупетсто контрола, пијења Флуимуцила, спрејева за нос, ужас.

Сад је хвала богу све у реду, да куцнем о дрво.

Не мора лекар с њим. Може и сам.
Постоје и балони за надувавање од тврђе гуме и то се да детету да дува унутра. Ефекат је повећање притиска у средњем уху и ''ветрење'' кроз еустахијеву тубу. Свакодневна вежбица од пар минута.
Могу да се распитам за име производа, ако те занима?

Back