Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
Мен су одвели на бакину сахрану кад сам имала 5 година. Није имао ко да ме чува, али су ме држали мало по страни. Није ме толико шокирала сама сахрана, свест о томе да је бака мртва, колико сам трауматично поднела да видим своју маму како се губи од бола, како пада (бака је имала свега 57 година, а мама оца никад није имала, иако је био жив још тада), како вришти и нариче... То ми је било страшно.
Сећам се да сам имала страшне снове, сањала гробље и будила се плачући....и то богами, још пар месеци после сахране...
С друге стране проценила сам да моја деца од 11 и 12 година могу да поднесу сахрану деда-тече и зато сам их и одвела... Баш зато да им не би први пут био тако страшан.
Наравно, припремила сам их за све, разговарале смо о свему како ће то изгледати и питала их да ли желе да иду. Мислим да је било корисно.
Сећам се да сам имала страшне снове, сањала гробље и будила се плачући....и то богами, још пар месеци после сахране...
С друге стране проценила сам да моја деца од 11 и 12 година могу да поднесу сахрану деда-тече и зато сам их и одвела... Баш зато да им не би први пут био тако страшан.
Наравно, припремила сам их за све, разговарале смо о свему како ће то изгледати и питала их да ли желе да иду. Мислим да је било корисно.

nesto mesas ti ovde,al ne bih ulazila u to