Detalji Koje Subotari Kriju kao Zmija Noge

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303
- Da su oni ti koji organizuju seminar. Uvek je to “seminar o Hristu”.

- Subotari sebe smatraju “jedinom istinskom crkvom ostatka”. Svi drugi ce da budu prokleti…

- Spasenje zavisi o tome da li se svetkuje subota ili ne, i to iskljucivo kroz sektu.

- Ukoliko “primite” Hrista kroz sektu subotara, oprastaju se gresi samo do tog momenta. Svi gresi posle ulaska u sektu nece biti oprosteni.

- Subotari su trenutno u periodu "istraznog suda" (o kome nema ni reci u Bibliji), i sve sto urade ili ne urade se zapisuje i ostavlja za strasni sud.

- Bice sudjeni cak i za "dangubljenje", jer su mogli biti korisniji (za sektu naravno). Zato i cuce ovde na forumu nebi li “bili korisni”.

- Bicete podsticani da postanete vegetarijanac.

- Ignorisace deo Biblije u kome pise "…onaj ko je slab u veri jede zelje" (Rim. 14,2)

- Ocekivace da se postuje guru Helen Vajt, za koju smatraju da je bila prorok.

- Nikada nece reci da je isti guru dokazani plagijator i lazni prorok. Rane sramotne izjave gurua su prepravljene u svrhu prikrivanja.

- Nece reci da u pocetku nisu verovali u Sveto Trojstvo. U to vreme su verovali da je Isus Hrist zapravo – Arhandjel Mihajlo. Mada, ima indikacija da verovanje u Sveto Trojstvo ima samo za cilj lakse vrbovanje u sektu. U stvarnosti i dalje veruju da je Hristos zapravo Arh. Mihajlo.

- Planirali su da ovu jeres da je Hrist zapravo Arh. Mihajlo pokriju manipulisuci sa Biblijom, tako da izjave gurua Helen Vajt da je Arh. Mihajlo Starozavetno ime Isusa Hrista ima biblijsku podrsku. Senka jehica…

- Sakrice da su rani subotari bili braca sa jehicima, imajuci izvore u laznim prorocima. Pogresni proracun vremena Hristovog dolaska je uzrokovao razlaz.

- Sakrice da su rani subotari ocekivali Hrista da ce da se vrati 1843. i 1844. godine. Razocaranje je bilo katastrofalno.

- Sakrice da su jeresi "nebeske svetinje", "istraznog suda" proizvedene kako bi se objasnio razlog Hristovog ne-dolaska. Umesto da se javno pokaju zbog greha u koji su upali, izmislise tu jeres.

- Sakrice da je lazni prorok i guru Helen Vajt u periodu izmedju 1843. i 1844. tvrdila kako su vrata spasenja bila zatvorena (jeres “zatvorenih vrata”). Posle 1844. i Hristovog ne-dolaska, objasnjenja su izmenjena kako bi se sve pokrilo i zabasurilo.

- Sakrice da je bivsi subotarski pastor Walter Rea, objavio knjigu na temu plagijata gurua Helen Vajt ukljucujuci i skice i crteze njenih "vizija" koje je precrtala od drugih autora.

- Sakrice da je preko 80% tekstova gurua Helen Vajt zapravo plagijat.

- Obajsnjenje za plagijate ce naci u cinjenici da u to vreme nije postojao copyright, pa je to sasvim legalno. Da li to opravdava plagijat ?

- Sakrice da slеdeca izjava nikada nije povucena: "Verujemo da su otkrovenje i inspirisanost Biblije i napisanija Helen Vajt na jednakom nivou. Inspirisanost i nadahnuce Svetim Duhom je jednako i identicno u oba slucaja." Toliko o Soli Skripturi.

- Sakrice das u izbacili pastora koji je odabrao Bibliju umesto napisanija gurua Helen Vajt.

- Sakrice da je naglasak gurua Helen Vajt bio na jelu, i da je ona izjavila : "ukoliko jedemo meso zivotinja, pocinjemo da poprimamo njihovu prirodu".

- Ignorisace Bibliju gde pise: “Jedite sve sto je u mesnici…”

- Sakrice da je vecina tekstova na temu hrane pisala zbog "preteranog interesa za seks kod muskaraca".

- Sakrice da je posvetila stranice i stranice u svojim delima na temu masturbacije, koju je krivila za mnoge bolesti.

- Dr. Kelog i njegov brat su a osnovu tih upustava proizveli "cuvene" hladne pahuljice, koje su navodno potpuno nestimulativne.

- Sakrice da je guru Helen Vajt isla kod frenologa (okultna nauka) da joj "procita" kvrge na njenoj glavi.

- Sakrice da zajedno sa jehicima propovedaju jeres "uspavanih dusa" i da negiraju postojanje pakla.

- Sakrice da je njihova biblija pod imenom " Clear Word Bible" zapravo prepravljena Biblija tako da su ucenja gurua Helen Vajt ubacena u sam tekst. Onaj ko cita tu njihovu bibliju ne moze da razlikuje Bozje reci od ucenja njihovog gurua.

- Sakrice da se zahteva vodjenje zivota koji u sebi inkorporise sve restrikcije Starog Zaveta, koji je vazio samo do Hristovog dolaska i to za Jevreje.

- Sakrice da se oslanjaju na Stari Zavet iako nam je Hrist doneo blagodat.

- Uce da svojom smrcu na krstu Hrist nas nije iskupio za grehe, nazivajuci Ga time lazovom kada je rekao: “Svrsi se”.

- Uce da cemo biti sudjeni od Boga direktno bez medijatora.

- Ignorisace ciat Biblije koji kaze: “…ako ko sagriješi, imamo zastupnika kod oca, Isusa Hrista pravednika “ (1 John 2,1)

- Sakrice da sebe smatraju duhovno superiornim u poredjenju sa ne-subotarima.
 
Između redaka koje si napisao može se naći puno gluposti (kao da ti znaš tačno šta je pravo & kao da se Pravoslavna crkva drži pravoga :shock: ). Najlakše je pluvati po drugima. Po tome se vidi i gde se lično nalaziš. Pogledaj se u ogledalo svojih dela (i svoje crkve, pa njoj pomozi, kad si tako pametan).
 
MaranAta:
Бегаш зечићу Киско... тражио сам пример за твоју тврдњу. Изгледа да очекујеш да људи верују у оно што ти кажеш, јер забога, па то си ти рекао. 8)

Ej, puno sam već napisao i stvarno sam umoran od svega toga. Kad bi došao pre par meseci možda... iako ne verujem, jer su tvoj STAV i stil odbijajuči.Ja nikako ne očekujem, da ljudi kao ti veruju u ono što ja kažem (pa ni Isusu nisu verovali fariseji, nego obični ljudi), no ja sam želio samo, da neko malo razmisli... Ti produciraš tone (zar misliš, da mislimo, da se pamet meri po količini slova?) gluposti i zaista imam pametnijeg posla nego da se bavim sa tobom. Možda ćeš nekad upoznati razliku između logike i dogme...

Pored toga sam opazio da, uopšteno govoreći, u forumu ne surađuju ljudi, kojim je vera najpotrebnija, pa mi se čini naše natezanje bezplodno. Ako zanemarimo profit vlasnika foruma...

Meni je glavna Biblija i što je uz nju vezano a ne ono što nije. Ako nekog uopšte zanima šta sam napisao, može pročitati unazad, iako ne verujem u to ...

Pozdrav svima, čak i tebi :lol: .
 
Колико је мени познато, суботари написанија гуруа - Вајтове стављају у исти ниво са Библијом. Тако да је и твоја тврдња нетачна. Није ли то и један од навода који суботари крију као змија ноге ? 8)
 
MaranAta:
Колико је мени познато, суботари написанија гуруа - Вајтове стављају у исти ниво са Библијом. Тако да је и твоја тврдња нетачна. Није ли то и један од навода који суботари крију као змија ноге ? 8)

Nisam subotar i ne poznajem njihovo učenje. Kažem ti, da imaš grešku u glavi (u logici). E sad stvarno odlazim. Zauvek :cry:
 

Back
Top