Desetine hiljada protestovale u Slovačkoj zbog proruske politike populističkog lidera Fica

Фицо: Изјава Зеленског о протестима у Словачкој мешање у унутрашње ствари земље​

677z381_63-679523cfcb38d.jpg

Роберт Фицо за говорницом (Фото EPA-EFE/JAKUB GAVLAK)
БРАТИСЛАВА – Премијер Словачке Роберт Фицо оценио је данас коментар председника Украјине Володимира Зеленског о протестима у Словачкој "апсолутно неадекватним мешањем" у унутрашње ствари те земље.
Фицо је навео да и грађани Украјине такође учествују у антивладиним протестима у Словачкој и да, како тврди, чине трећину демонстраната, пренела је словачка Правда.

Према Фицовим речима, људи су извођени на улице под лажним наративом о наводном изласку Словачке из ЕУ.

"Свако ко зна колико су два и два два, добро разуме да словачка влада никада није предузела и неће предузети ниједан корак који би угрозио чланство у Европској унији", рекао је он.

Он је рекао да не разуме зашто Украјинци "звижде slovačkkoj влади".

"Превише смо искусни да бисмо дозволили неким невладиним организацијама и неким украјинским и грузијским гардистима да подривају државу", казао је Фицо.

Фицо је рекао да не види разлог за оставку.

Он, међутим, није искључио могућност ванредних избора, иако сматра да они "нису добро политичко решење".

Зеленски је раније данас подржао антивладине протесте које је у петак у више словачких градова организовала грађанска иницијатива "Мир за Украјину" и поручио да је Словачкој место у Европи.

"Братислава није Москва. Словачка је Европа", написао је украјински председник на друштвеној мрежи Икс.

EU PUCA PO SVIM SAVOVIMA!

Zaista, kako Fico zna da je baš trečina na onom protestu bila iz Ukrajine

Zašto ne polovina ili možda ipak samo četvrtina

Možda oni imaju tačkasti softver osetljiv i na nacionalnu pripadnost
А можда имају безбедносне службе које су направиле ту процену, не?

Moras biti totalno poremecen da u bilo koje vreme pregovaras sa Briselom umesto sa DC.
U svetu postoje samo 3 sile; Amerika, Rusija i Kina. Svi ostali su drugoligasi u toj prici; pitanje je samo u cijoj si zoni.

Kakve to veze ima sa temom

Ja niti branim niti napadam Fica, njihova unutrašnja stvar, niti mi znamo kakav je Fico niti oni znaju kakav je AV

Poenta je da dan posle protesta režim u Slovačkoj ostaje bez većine u parlamentu, ekspresno

Ima li tu umešanih i drugih igrača, vrlo verovatno, kao i u Rumuniji uostalom.

Ja zaista ne znam šta ljudi u Slovačkoj zameraju Ficu ili u Mađarskoj Orbanu, ali na našem primeru znam kako se režim trudi da zadovolji strane faktore

- daš Kosovo da zadovoljiš USA
- ne uvedeš im sankcije da zadovoljiš Rusiju
- obećaš litijum Nemačkoj i EU
- pokloniš rudnike Kinezima i prepustiš im izgradnju i kontrolu infrastrukture

Za sve to tražiš i očekuješ da te puste da u Srbiji radiš šta ti je volja.

Odlična računica, još samo da se sad ovi studenti nisu uzmuvali sve bi bilo potaman.

Dodju promene i naravno toliko cekane lustracije, sve stranke bivsih rezima budu zabranjene od sns preko sps do ds i na prvim izborima u roku do godinu dana budu neki novi ljudi i medju njima naravno novi pokret-stranka gde ce preci svi napredni i radikali. I imamo cirkus, opet, jovo nanovo.

U prelaznoj vladi kakva god da bude moraju biti najmanje Vucic Mali i Brnabic, jer samo oni znaju sta su sve potpisivali i sa kim, sta su obecavali javno ili tajno, koliko je drzava u deficitu, kolike su i gde su sve rezerve. I njih troje ce praviti dil da budu liseni krivicnog gonjenja ako zele da zadrze imovinu i nastave zivot u Srbiji.

Svi ostali imaju da dodju pod lupu nove vlasti.

Jeste, jeste, kao kod nas što prave procene i hvataju hrvatske studente koji su došli za NG u BG :per:
Ти си идеолошки острашћен али због оних који нису, Фицо и Вучић су у супротним таборима те ни организатори протеста не могу бити на истим странама.

Ти си идеолошки острашћен али због оних који нису, Фицо и Вучић су у супротним таборима те ни организатори протеста не могу бити на истим странама.

A koje to ikada rekao, ti praviš neke projekcije kako ti se sviđa i kako ti odgovara

Uopšte nisam komentarisao ni Fica ni njegovu politiku ni politiku ovih koji si protiv njega.

jednostavno nije moja briga ni moj problem

A koje to ikada rekao, ti praviš neke projekcije kako ti se sviđa i kako ti odgovara

Uopšte nisam komentarisao ni Fica ni njegovu politiku ni politiku ovih koji si protiv njega.

jednostavno nije moja briga ni moj problem
Стварно?
Све пише на теми, и шта мислиш и за кога навијаш.
Мислиш, ваљда, људи су глупи па не могу из твојих ставова да закључе твоја стремљења. :lol:

Стварно?
Све пише на теми, и шта мислиш и за кога навијаш.
Мислиш, ваљда, људи су глупи па не могу из твојих ставова да закључе твоја стремљења. :lol:

Znate li vi, poštovana gospoja, koliko mene zabole onaj novi znak naprednjačkog pokreta za to šta ste vi zaključili i za koga ja to navijam.

Trenutno imam samo jedan fokus a to je ovaj zlikovački, odnarođeni režim u Srbiji a za sve ostalo me baš briga, kao što i njih uostalom baš briga za nas

Znate li vi, poštovana gospoja, koliko mene zabole onaj novi znak naprednjačkog pokreta za to šta ste vi zaključili i za koga ja to navijam.

Trenutno imam samo jedan fokus a to je ovaj zlikovački, odnarođeni režim u Srbiji a za sve ostalo me baš briga, kao što i njih uostalom baš briga za nas
Колико видим занима те и Фицо и Словачка. А то је већ подељена пажња те је и твоје баговање оправдано. :mazi:

A da ti ne deliš tako etikete?

A da ti ne deliš tako etikete?

Koja etiketa, možda "poštovana gospojo"

izvinjavam se ako neko shvati ovo kao etiketiranje

Komentar da me zabole novi logo SNS-a za njeno i tvoje mišljenje je moj lični stav i ne sadrži elemente etiketiranja.

Ova tema je bila samo satirična komparacija "gde je Evropa a gde smo mi" na vesti da su pre dva dana bili protesti u Slovačkoj a da je juče izgubljena većina u parlamentu

I dalje me uopšte ne zanima šta se dešava u Slovačkoj

Takođe, pošto sam dodatno razmislio i dalje me baš briga šta poštovana gospoja i ti mislite o tome

Орбану је Трамп помогао да се рстосиља дугова према ММФ-у.
И тиме му је дао неописиву самосталност у одлукама.
То се увек наводи као аргумент кад Орбан навија за Трампа.
Lupa gluposti.
Bili su pozvani.

Back