Depresija - teorija i praksa

Šta je depresija? Potištenost. Jok. To je samo serbski prevod strane reči ali koja je definicija depresije. Doktorka na radiju, jednom, celi sat priča o depresiji a ne zna definiciju depresije, a "pametna" novinarka neće da je pita koja je prava definicija depresije. Oni misle da se depresija leči samo lekovima. To me potseća na jednu našu domaću seriju u kojoj je igra Berček tasta koji je dobio za zeta Đošu. Tast koga je žena nakljuikala lekovima protivu depresije sluša i smeje se dok mu zet priča kako mu je upropastio mečku..ali nemoj ti ništa da se brineš tatko ja ću to sve da sam sredim.... Tek posle kaže ženi da mu donese pušku kada dejstvo lekova prođe.... Tako je i sa ovim našim lekarima misle da se depresija može izlečiti sa lekovima. Pevaš od radosti usled lekova a nemaš ni jedan razlog zašto .....Postoji mlogo dublji razlog za pojavu depresije.
:rtfm:Depresija je jasan uvid u realno stanje stvari to je jezik kojim se vaša podsvest obraća vašoj svesti da to što radite... nema ništa od toga. Može biti u vezi bilo čega. Ako je pojedinačno nije strašno dođe i prođe, ali ako se javi da je recimo ceo život promašaj onda postaje opasno...
Ima jedan lep film koji je to veoma lepo i plastično pokazao šta dolazi kada je uvid u realnost potpun i da je sve ostalo bila samo iluzija - nada. Bila su dva brata stariji ljubimac roditelja upisao pilotsku akademiju ima lepu verenicu.....ali strada. Tada roditelji sve prebaciju na mlađeg sina da zameni brata iako on to ne želi ali dobar sin poštuje onu božiju zapovest koja kaže:"Poštuj oca i mater da ti dobro bude i dugo poživiš.." čak dobija i bratovu verenicu. U pilotskoj akademiji upoznaje devojku i ta tat ta. Mesec dana pred diplomiranje saopštava da je prosi i da napušta akademiju radiće neki biznis ali ga ona odbija i vraća mu verenički prsten sa rečima da ona želi da se uda za pilota a ne "pilićara" kojih ima u mestu koliko hoćeš...... Strašna spoznaja i jasan uvid da je ceo život njegov promašen jer niko ne želi njega samog već "belu uniformu"..... Posle odlazi u zajedničku sobu u motelu guta prsten i skine se go i :amen:(Oficir i Džentlmen). Samoubistvo je najiskreniji oblik samokritike neko reče.
To je depresija u svom najačem vidu. Može biti u vezi bilo čega. U šta najviše ulažete snage i pokaže se jalovo "džaba smo krečili" tu je depresija najača i može se ispoljiti i češće se ispoljava čak i u vidu nasilja prema bližnjima. Neko mora da plati to što sam ja nesrećen...Ako ti ne kontrolišeš zlo, zlo će kontrolisati tebe. Otuda i ova crna hronika svakoga dana..... :sad2:
Terapija
Psihijatar može da konstatuje samo u čemu je problem ali ne i da te izleči to mora svako sam za sebe. Da li hoćete da budete izlečeni ili doktore daj ti meni inekciju da mi bude bolje a ja ću po starom koje me je dovelo do bolesti? Valja izvršiti introspekciju, samospoznaju samoga sebe i brutalnom prihvatanju te realnosti. Zašto sam rodjen? Zašto živim? Koja je svrha moga života? Želim ovo ali to ne mogu da imam i koji su realni razlozi za to i da to neću moći nikada imati ma šta uradio,,,,Zašto je moj život(posao,deca bilo šta) bezvredan i kako da učinim da bude vredan življena i kliko će to da košta? Trik pitanje...Sve je to veoma složeno ali posle lifetime tapkanja u mraku meni je teurgija donela svetlo na kraju tunela, svrhu i smisao zašto su stvari takve kakve jesu a ne drugačije :heart:....Na vama je da nađete svoje svetlo.:ok:
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.