Depilacija, epilacija, uklanjanje dlaka sa raznih delova tela

  • Začetnik teme trazim savet
  • Datum pokretanja

Које дијелове тијела депилирате?

  • ноге

  • науснице

  • испод пазуха

  • руке

  • предио око гениталија

  • стомак/ груди/ лице

  • не депилирам ништа


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ne zelim ni da mislim o tome...
nemam pojma...
ja se pitam da li je uopste moguce odstraniti te dlacice?
ili da menjam salon?
ili da dizem ruke?
13 tretmana je po mom amaterskom misljenju previse
ja sam isla na 5 i moje dlake su se prepolovile,a da sam isla na preporucenih 10 verovatno bi nestale
e sad pitanje je je l te ovi iz salona deru,ili su tvoje dlake otporne ali u svakom slucaju ja ne bih nastavila kod njih
da li je bilo promena od februara?
 
ja sam isla pre par dana u salon flamingo,radila sam nausnice,prvi tretman. sve je trajalo celih 5 minuta a onda su mi uzeli 2000din i bukvalno izbacili napolje i rekli da dodjem za dva meseca,naravno!
nisu mi ni rekli da ne smem na sunce ni za koliko ce mi dlake ispasti ni nista nista. Ja nisam imala pojma da ne mogu na sledeci tretman ako pocrnim,tako da sam dzabe bacila te 2000din,i odlucila sam da sacekam i krenem ispocetka na jesen.

pa ako mozete da mi preporucite neki salon,samo da ne bude nesto preterano skup :)
 
Ono što pouzdano znam je da posle laserske epilacije:

Sledeća 3 dana ne koristiti bazen, saunu, vrele kupke
Koristiti specijalne kreme po poreporuci lekara
Ograničiti primenu kozmetike

Pred izlazak na ulicu u sunčano vreme nanositi kreme sa faktorom zaštite od sunca ne manji od 30.

Ne preporučuje se uklanjanje dlačica voskom, vibroepilatorom ili elektroepilacijom

Ne preporučuje se sunčanje u toku 3 nedelje posle epilacije.
 
Odnosi se i na prepone i na bilo koju formu bukinija. Moj savet je, da ako ikako možete, sami napravite formu koju želite jer tretmane radi Doktorka a ne kozmetičarka sa takvom vrstom islustva. Čujem da postoje šabloni za razne forme bikinija pa to možda može da pomogne ako sami ne uspete da to izvedete.

Cena jednog tretmana je: za prepona 1.700 din, za ceo bikini 2.900 din, nausnice 950, pazuh 1.700, cele noge 5.700 din......

Mislim da su ovo najniže moguće cene što ne znači da su za mnoge i ovo velike pare. Olakšavajuća okolnost je što se tretmani ponavljaju za 1, 2 ili 3 meseca pa se dobija u vremenu za skupljanje para.

jel' mogu i ja da dobijem telefon i adresu?
 
Na zalost tehnickim podacima se lako manipulise. Recimo, na IPL uredjaju stoji da moze da da 50 J/cm2, ali se ne govori u kom opsegu. Najlakse je "izvuci" energiju iz UV dela spektra koji je pritom jako opasan. "Pravi" uredjaj bi morao da ima filter koji ne propusta stetno UV zracenje. Drugo, taj uredjaj ne moze da bude malih dimenzija, prosto to fizicki zakoni ne dozvoljavaju. Da bi lampa opalila potrebni su ogromni kondenzatori, koje je nemoguce smestiti u malo kuciste. Trece, kad vidite veliku sondu (vec preko 3 cm2) bezite odatle.
Lasere bas ne poznajem dobro... od IPL-ova recimo Svedski Plasmalite je odlican uredjaj. Postoji i jedan Svajcarski uredjaj komercijalni naziv je Hair & Skin. Ne znam da li ima neko u Beogradu ove uredjaje.

Ovo sto cu sad da napisem je malo off, ali nadam se da moderatori nece da zamere ;-)
Inace IPL, za razliku od lasera, promenom filtera, moze da vrsi i druge tretmane. Nisam primetio da se ovde neko interesuje za to, ali recimo crvena koza (mislim da se to zove rosacea) se otklanja IPL-om kao gumicom, onda pigmentne fleke, mladezi... za to je potrebno jedno opaljenje i kraj!! Akne se takodje vrlo efikasno uklanjaju sa ovim uredjajem, za to je potrebno vise tretmana (prvim se unistavaju bakterije, drugim se utice na limfne zlezde koje izazivaju stvaranje akne, a trecim se pegla lice od eventualnih oziljaka itd...)

ja sam bila na 6 tretmana IPL-om zbog akni oziljaka od istih (vise zbog oziljaka, akni nemam bas mnogo). zadovoljna sam ALI i sad prije 6 tretmana koji je btw bio juce su mi izasle 3 ogromne upalne akne!!! u cemu je stvar? ako se prvim tretmanom unistavaju bakterije ? ja bas ne kontam vise i bas sam se iznervirala kad su se pojavile:besna:
ali oziljci su mnooogooo manji i nisu crveni ni tamni a i rupice od istih su jos malo pa neprimjetne.
 
Caos!
Nova sam na forumu.Zelim sve da pozdravim.Ova tema mi se jako dopada,posto vec duze vreme razmisljam o skidanju dlacica sa lica.Problem je samo sto su meni dlacice na licu uglavnom svetle i iako se ne vide puno,jako me nerviraju.Mrzim sveku dlaku na svom telu ,sem prelepe kose :gace: ,pa me zanima da li je moguce trajno skinuti i tako svetle dlacice?
Moze li mi neko dati bilo kakav kontakt Valdija?
Hvala vam puno unapred.
Cekam vas odgovor.:brus:
 
Ako ti je koza "bela" ili preciznije Tip I i II pa i Tip III najefikasniji su Alexandrite laseri (npr. GentleLase, Candela). Ako imas bas crnu dlaku i ove tipove koze, za nijansu manje efikasni ce biti Diodni laseri (npr. LightSheer) ali ti to ne bi ni primetio. U oba slucaja, pogotovo sto se radi o jako skupim tretmanima, idi na pregled, trazi da ti urade test (sve ovo besplatno) i da ti kazu sa kojom snagom ce da ti rade. U slucaju Alexandrite lasera ako je min. 17-18 J/cm2 ili veca snaga prihvati a za Diodni min. 25-30 J/cm2 ili veca. Ovo ce ti biti pokazatelj kakvu efikasnost da ocekujes. U svakom slucaju oba aparata su odlicna.
Velicina spota kod GentleLase je oko max 3.2 cm2 a duzina tretmana oko 1h, kod LightSheer-a 0.8 cm2 ili 1.4 cm2 a trajanje od 2-4h pa o tome takodje razmisli.
Sto se tice bezbednosti, kod lasera je najvaznija strucnost osoblja, a tu ti ne mogu pomoci.
Sto se tice cene, potpuna besmislica kao i mnoge u Srbiji, od 50-100% vece nego u nekim salonima u USA na istim aparatima?? Ocekuj od 500-800 evra ali obidji sto vise salona i proveri.
Sto se tice IPL-a ima svacega, od Kineskih i neimenovanih aparata do prosecnih Izraelskih, Evropskih i Americkih ali i dobrih iz istih zemalja. Efikasnost u tvom "idealnom" slucaju ce biti skoro ista ili malo manja u odnosu na lasere (u slucaju dobrog IPL-a), mozda 1-2 tretmana vise.
Velicina spota je uobicajeno od 3.5-8 cm2 (ima i vecih) pa u najboljem slucaju tretman traje oko 30 min bez eventualne pripreme (trimovanja, brijanja).
Bezbednost zavisi kojoj klasi pripada. Neki su Klase II kao i laseri pa vazi isto pravilo. Ako su Klase I znaci da aparat ima fiksne odnose odredjenih parametara i sam preuzima veci deo bezbednosti.
Cene su kao kod lasera ili za 10-30% nize sto takodje smatram nekorektnim. Sto se toga tice jedino mogu da ti preporucim moj salon :) a cene: za muskarce, stomak 3.300, grudi 3.600, ramena 2.100 din. Ukupno oko 115 evra.
Inace, ja sam musko.
Odluka je tvoja pa srecno.

Da li mozes da ostavis emali ili kontakt telefon?
 
evo drage moje konacno su smislili nesto pametno i sto nam treba,pogledajte na intrnetu ovu stranicu ili na facebook www.triabeauty.com , to je KUCNI DIODNI LASER 810 NM TRIA BEAUTY, proizvedeno u Americi krajem 2008 g. a pre par meseci je pusteno u prodaju.Ovo je proizveo isti tim doktora i naucnika u Americi koji su razvili i ovu tehnologiju diodnih lasera koji se koriste u doktorskim ordinacijama.Oni kazu da je sve isto samo eto sto je ovo manje i za licnu upotrebu nemoze se toliko koristiti kao oni veliki, pa ja se nadam da je tako i da ne treba da placamo bezobrazno skupe tretmane kod doktora u ordinaciji,dosta je i njih. Cjena je 799 $ i samo u Americi se moze kupiti. pogledajte vredi pokusati, ja se nadam da je zaista efektno
 
evo drage moje proizveden je KUCNI DIODNI LASER 810 NM u Americi ,pre par meseci pusten u upotrebu , proizveo ga isti tim doktora i naucnika koji su napravili i ove lasre koji doktori koriste u svojim ordinacijama, tako da nema vise placanja skupih tretmana doktorima sad svaka zena moze da kupi sebi i da ima kod kuce,ovo je fantasticno ,bilo je i vreme, pogledajte na www.triabeauty.com ili na facebook TRIA BEAUTY, Cena 799 $,moze se kupiti jedino u Americi u Nordstrom , ovo je fantasticno suvise dobro da bi bilo stvarno , a ti doktori kazu da je sve isto samo sto je ovo manje i nemoze se koristi tako puno kao oni veliki laseri, pa ja se nadam ,tako sam srecna zbog ove stvarcice
 
Bilo bi zgodno, ali na zalost nemoze preko mene, kamo srece, ali ja se nadam da ce i ovde doci u prodaju .Ja sam im slala e-mail na client servis sto moze svako ko je zainteresovan, i rekli su mi da se moze kupiti jedino u Americi ali eto da ce me obavestiti kada se bude moglo kupiti i ovde.Ne bi bilo lose da svaka koja je zainteresovana posalje mail mozda pre distribuisu i ovde.Ma bitno je to da je to stvoreno i da i nije toliko skupo , mada nije ni jeftino ali ako je tako delotvorno kosto kazu onda se isplati.Ako koja ode u Ameriku i kupi neka napise jeli zaista efetno.
 
:vatromet::vatromet::vatromet:Molim vas ukoliko neko ikada kupi taj TRIA BEAUTY-KUCNI DIODNI LASER neka mi javi,kako i gde ga je kupio PLEASE :brus:..Mislim da je super svar!Kao prvo radis epilaciju sam kod kuce kad hoces i onoliko puta koliko ti to bude bilo potrebno (ceo zivot najverovanije:dash: ) i sto je najbolje mozes da ustedis jer bi ovako ceo zivot bacala pare za skupe tretmane po salonima...ziv bio onaj ko ga bude pronasao ovde u bg-u :super::vatromet:
 
:vatromet::vatromet::vatromet:Molim vas ukoliko neko ikada kupi taj TRIA BEAUTY-KUCNI DIODNI LASER neka mi javi,kako i gde ga je kupio PLEASE :brus:..Mislim da je super svar!Kao prvo radis epilaciju sam kod kuce kad hoces i onoliko puta koliko ti to bude bilo potrebno (ceo zivot najverovanije:dash: ) i sto je najbolje mozes da ustedis jer bi ovako ceo zivot bacala pare za skupe tretmane po salonima...ziv bio onaj ko ga bude pronasao ovde u bg-u :super::vatromet:

Draga moja OVDE NEMA videla si da sam gore napisala gde ima kupiti
 
Poslednja izmena:

Back
Top