Deoba nasledstva

U sukobu interesa odluku mora da donese sud uzimajuci u obzir objektivne zahteve svih stranaka.

Pogledaj ovo.
Glava deseta, bas ona koju ti je Ugljesa spominjao.
https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_vanparnicnom_postupku.html
Koji sukob interesa ili prava postoji kada npr. ja i ti imamo idealne polovine u pravu svojine nad kucom?

Sta je tu sukob interesa?

Necu da prodam, necu da delim, necu bre.

Dalje, taj problem je izazvala sama drzava svojim nasilnickim pravnim normama o nekakvim nebuloznim nuznim naslednim delovima, umesto da da POTPUNU slobodu ostaviocu da odredjuje sta kome pripada. Nuzni nasledni delovi su opet, krsenje ljudskih i imovinskih prava ostavioca, ogranicavanje njegove poslovne sposobnosti.

Znaci imas problem koji je sama drzava izazvala, i sada ona zeli nasilno da ga resi.

To je potpuna teorijska besmislica, i nasilje.

Potpuno, ali potpuna besmislica, izmisljena da pomenuti advokati, sudije i drzava besmisleno uzimaju kintu.

Potpune besmislice.

Upravo bi ograničenje svojinskih prava bilo tvoje ponašanje, tj. blokiranje imovine. Nećeš da kupiš deo, nećeš da prodaš svoj deo, nećeš da se proda cela nepokretnost. Koja bi omda bila prava drugog suvlasnika?

Niko ti ne oduzima pravo svojine, ne izvrći. Dobiješ ti novčanu protivvrednost. Ne znam šta drugo da ti kažem osim da imaš potpuno iskrivljenu sliku stvarnosti, o pravu da ne govorim.

Koji sukob interesa ili prava postoji kada npr. ja i ti imamo idealne polovine u pravu svojine nad kucom?

Sta je tu sukob interesa?

Necu da prodam, necu da delim, necu bre.

Dalje, taj problem je izazvala sama drzava svojim nasilnickim pravnim normama o nekakvim nebuloznim nuznim naslednim delovima, umesto da da POTPUNU slobodu ostaviocu da odredjuje sta kome pripada. Nuzni nasledni delovi su opet, krsenje ljudskih i imovinskih prava ostavioca, ogranicavanje njegove poslovne sposobnosti.

Znaci imas problem koji je sama drzava izazvala, i sada ona zeli nasilno da ga resi.

To je potpuna teorijska besmislica, i nasilje.

Potpuno, ali potpuna besmislica, izmisljena da pomenuti advokati i sudije besmisleno uzimaju kintu.
Hajde da podjemo od toga da ti i ja imamo ista prava.
Oboje imamo pravo da zadrzimo nekretninu ili da trazimo njenu prodaju, jer je fizicki ne mozemo podeliti.
Ti neces, a ja hocu da je prodam. I tu je sukob interesa. Ti meni ogranicavas moje pravo.
I tu nastupa sud.
To su veoma dugi, mukotrpni procesi i uvek je bolje kad se naslednici sami dogovore.

Hajde da podjemo od toga da ti i ja imamo ista prava.
Oboje imamo pravo da zadrzimo nekretninu ili da trazimo njenu prodaju, jer je fizicki ne mozemo podeliti.
Ti neces, a ja hocu da je prodam. I tu je sukob interesa. Ti meni ogranicavas moje pravo.
I tu nastupa sud.
To su veoma dugi, mukotrpni procesi i uvek je bolje kad se naslednici sami dogovore.
Ti imas idealnu polovinu.
Ja ti ne branim da radis sa svojom idealnom polovinom sta god hoces.
Sud nastupa uvek i svuda, oko bilo cega.
Opet kazem, ove besmislice je sama drzava stvorila besmislicama i ogrnaicavanju volje ostavioca nekakvim nuznim delovima.

Zasto uopste i postoje ovi problemi? Zato sto drzava stvara ove probeme.

Ima obavezni deo kod nasledjivanja, tako da ne moze bas tako prosto.

Moze da napravi ugovor o dozivotnom izdrzavanju dok je ziva sa nekim, da zajebe svoje naslednike iz prvog reda doduse, taj ugovor je bas onako stvoren za to.

по новом закону обавезан део не постоји. Чак можеш све своје биолошке или социјалне особе сродне или из 'круга'

лишити наследства и 'препистати' коме ти воља

Кад је реш о 'зајебу'.. има фалсификовања тестамената.. убиства 'издражавне особе' ... да не залазимо у ПДФ Хроника

по новом закону обавезан део не постоји. Чак можеш све своје биолошке или социјалне особе сродне или из 'круга'

лишити наследства и 'препистати' коме ти воља

Кад је реш о 'зајебу'.. има фалсификовања тестамената.. убиства 'издражавне особе' ... да не залазимо у ПДФ Хроника
Ne verujem da je to moguce u ovom etatistickom svetu, bukvalno pa nikad.

Ali da, kapitalizam i sloboda su na strani testamenta; a tvoje etatisticko-komunjarske gluposti o nekim nuznim delovima, gde se veliki spasilac Drzava pojavljuje i spasava stvar, su donele toliko sra.nja u ljudskoj civilizaciji.

Nekakav nuzni deo ovde je ogranicavanje ostavioca, ogranicavanje da njegova izjava volje proizvodi neka pravna i fakticka dejstva, ogranicavanje njegove poslovne sposobnosti.

Ne verujem da je to moguce u ovom etatistickom svetu, bukvalno pa nikad.

Ali da, kapitalizam i sloboda su na strani testamenta; a tvoje etatisticko-komunjarske gluposti o nekim nuznim delovima, gde se veliki spasilac Drzava pojavljuje i spasava stvar, su donele toliko sra.nja u ljudskoj civilizaciji.

Nekakav nuzni deo ovde je ogranicavanje ostavioca, ogranicavanje da njegova izjava volje proizvodi neka pravna i fakticka dejstva, ogranicavanje njegove poslovne sposobnosti.

Читај

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_nasledjivanju.html

Ti imas idealnu polovinu.
Ja ti ne branim da radis sa svojom idealnom polovinom sta god hoces.
Sud nastupa uvek i svuda, oko bilo cega.
Opet kazem, ove besmislice je sama drzava stvorila besmislicama i ogrnaicavanju volje ostavioca nekakvim nuznim delovima.

Zasto uopste i postoje ovi problemi? Zato sto drzava stvara ove probeme.
Hipotetički. Recimo predmet nasleđa je prizemna kuća. Ili stan. Koje je nemoguće fizički podeliti. I šta onda? Prodaćeš jednu sobu?

To moze i kompjuterski program da radi.

Sustina prava nije to, nego tumacenje prava.

Da znas teoriju; a to nabubavanje clanova, ZKP-a i ZPP-a ostavi za moju pokojnu babu.

Нема 'тумачења'....

Тај појам у Праву застарева и избацује се као рецидив

Баш то што си наводно да си 'против' је 'тумачење' али не 'комуњарско или етатистичко'

већ тумачење од стране судскога и правничкога система које своја 'тумачења' по закону

може слободно вољно радити и нико им ништа не може јер су независни

Зато су и судско адвокатски системи највеће лопурде јер 'тумаче' .. пре и сад... То су те Загорке .. Апелациони .. Касациони... Врховни.. судови

НПР

У прошлом законику од рецимо три што наслеђују наследство се дели на три дела ,

а нужни наследни део који тестамент не може утицати је половина наследнога дела.

Данас по закону је тај члан избачен и тестаментом све може оставилац да препише првоме што пролази улицом

Овај члан међутим није кориштен за заштиту јер је у исто време постао члан о 'тумачењу намере оставиоца',

а у закону није јасно био одржен приоритет па је то био пут којим су митом и корупцијом процеси отезани до у бескрај.

Судство адвокатуру треба подпуно укинути и заменити са АИ ... јасним правилима

Адвокатура и судство су апсурдни некорисни штетни непотребни као рецимо 'тумачи гласања' ... 'шта је стварно при гласању била воља'

Због тих 'тумача' имамо једнога АВа који , јер у закону му није забрањено, ради шта му падне на памет јер све подведе под ставку

која јесте по закону 'председник и брижник свих'

Закони су и писани тако да би се налазиле сталнио рупе .. јер када не би било рупа .. шта би се 'тумачило'

Замисли на часовима математике да 'тумаче' како 1+1 су можда 1 .. или 2 ... или 0 .. или 5 ....

Или замисли у саобраћају .... лево .. десно .. вамо .. тамо ...

Poslednja izmena:
Pa ne možeš bez saglasnosti druge strane.

Може да прода.

По закону неможе да се спречи нужно наследство да се намири .. Судски се продаје ..

То се незна ..

и страшно је да ти макар добровољно што 'руководиш' форумима , ајд' што незнаш

него неприпремљен улазиш у дискусију ...

а то би било решење за хиљаде људи који су у ланцима деоба ...

Poslednja izmena:
To moze i kompjuterski program da radi.

Sustina prava nije to, nego tumacenje prava.

Da znas teoriju, i kako da tumacis u skladu sa duhom te teorije; a to nabubavanje clanova, ZKP-a i ZPP-a ostavi za moju pokojnu babu.

Другарица Твоје покојне бабе може само данас да блеји у болници

Нема ни лекарки ни лекара јер пара нема. Нема лекова . Нема ничега

Стажисткиње и стажисти се УЧЕ на умирућима ... То је тај капитализам ...

Истовремено код 'приватних' .. стално те завлаче са резултатима и 'тумаче' ..

И лекарска струка је једна од белих медведица/да који 'дају мишњење'

У УСА рецимо то 'мишњење' уколико се докаже да је довело до смрти или повреде здравствено особље мора да надокнади штету

али у неокапиталистичкој Србији лекар месар адвокат гробар .. исто

Другарица Твоје покојне бабе може само данас да блеји у болници

Нема ни лекарки ни лекара јер пара нема. Нема лекова . Нема ничега

Стажисткиње и стажисти се УЧЕ на умирућима ... То је тај капитализам ...

Истовремено код 'приватних' .. стално те завлаче са резултатима и 'тумаче' ..

И лекарска струка је једна од белих медведица/да који 'дају мишњење'

У УСА рецимо то 'мишњење' уколико се докаже да је довело до смрти или повреде здравствено особље мора да надокнади штету

али у неокапиталистичкој Србији лекар месар адвокат гробар .. исто

Hajde da prebrojimo lekove na A listi lekova, i MRI po Srbiji, u odnosu na SFRJ 'zdravstvo za sve!!!' vreme?

U realnom svetu, nisu imali dovoljno zavoja po bolnicama, bas kao na Kubi.

Koristili svinjski insulin.

Ali Zli kapitalizam!, sada je gore!!!

Koliko citostatika su imali na A listi lekova zdravsvenog fonda, u 'Zdravstvo za sve' SFRJ raju?

Hajde da prebrojimo lekove na A listi lekova, i MRI po Srbiji, u odnosu na SFRJ 'zdravstvo za sve!!!' vreme?

Данас Шваба плаћа бруто 50% више обавезно осигурање од СРБ обавезе , а има 300% више услуге него у Србији

Престани да повлачиш по временској вертикали једну локацију јер јој је циљ само 'блаћење' и скретање пажње са овога сад и данас

него се концентриши по бруто новчаном издвајању

Та твоја 'тумачења' су основ лоповскога система судства здравства политике у Србији

Poslednja izmena:

Koliko citostatika su imali na A listi lekova zdravsvenog fonda, u 'Zdravstvo za sve' SFRJ raju?

Такви као ти само се одстрањују хируршки цитостатицима и зрачењем ..

https://vucic.rs/Vesti/Najnovije/a63859-Vucic-Drzava-krece-u-borbu-za-jeftinije-lekove-vucic.rs.html

Vucic-40-.jpg

Back