Демонстрације у највећој фабрици ајфона у Кини

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
26.550
https://www.danas.rs/svet/demonstracije-u-najvecoj-fabrici-ajfona-u-kini/

У највећој фабрици за производњу ајфона у Кини, која је у власништву тајванског подизвођача Фокскон, данас су организоване велике демонстрације, показују снимци објављени на друштвеним мрежама Вејбо и Твитер.

На сликама се види мноштво радника који шетају улицом, неки од њих стоје испред реда људи у белим заштитним комбинезонима и полиције у опреми против демонстрација.

Према запосленима и снимцима који су данас објављени на друштвеним мрежама, радници протестују због спорних уговора и ковид контрола.


На снимку се види и како десетине радника узвикују „Одбраните наша права” испред полицијских кордона и полицијског возила са упаљеним ротационим светлима.

Фабрика се налази поред Џенгџоуа у централној провинцији Хенан.

У комплексу је запослено више од 200.000 људи, од којих се већина налази у оквиру фабрике.

Фабрика у Ченгдуу је забележила пораст броја случајева Цовид-19 последњих месеци. Компанија Фокцонн одлучила је да затвори фабрику и њене раднике због избијања заразе, али су стотине радника побегле у паници после те одлуке крајем прошлог месеца.


Тајванска група је највећи кинески послодавац у приватном сектору, са више од милион запослених широм земље и око тридесет фабрика и истраживачких института.


200 000 запослено у комплексу ... Аууууу ... а сва зарада иде где ? У 'комњарске ' џепове .. да нападају и праве бомбе против Тајвана и Сингапура

Зар је могуже да Американци помажу комуњаре .....

Треба подхитно да пребаце фабрике у УСА ....Фокскон за сада није давао изјаве за медије поводом ових демонстрација.
 
Poslednja izmena od moderatora:

Top