Демонологија

Сврха ове представе је показати опасност демонологије и вежбања демонских чини према малолетницима који исказују жељу ка забрањеном знању које је санкционисано од стране званичника Цркве.

Сцена прва, улица, два лика Гаша и Раша су локални мангупи који проводе дан на улици пијући алкохол испред локалног супермаркета, Раша доноси упакован четвороугаони објекат у браон папиру.

Г:"Добро, шта си то купио?"
Р:"Clavicula Salomonis Regis."
"Гљиву неку?"
"Не тебра, књига, гримоар, наш'о на бувљаку код неког избеглице."

Раша вади књигу из папира

"А, екстра о чему се ради?"
"Неки демони, ***** материне, прочитао сам нешто мало."
"Шта, сатанизам, црнило, дебела Гоца што се хефта у Кинки бару?"
"Ееее.. то, само што нема дебеле Гоце, само неки Шумајилији, Мозмаијили и тако то..."
"Звучи опасно тебра."
"Ма није бре, глупост најобичнија брзо сам скапирао."
"Опа, постајеш сатаниста а,а,а?"

Гаша боцка лактом мало Рашу као део њихове међуљудске интеракције

"А ма не не... Набасао док сам тражио нешто за ћалета и видео тог неког избеглицу како се кези ка мени и ја му пришао да видим због чега..."
"А кул..."
"И знао је српски лик ладно! Ко да је рођен овде."
"Ма помешао си са неким циганом."
"Није циганин, знам да је био неки Арапин, нешто, неки од тих што су избегли."
"Откуд знаш?"

Рашине очи се нагло обрћу уназад док се његове беоњаче не виде потпуно, а његове руке опуштају и падају, књига му испада из руку. Странице књиге се обрћу док хладан ветар почиње да дува на сцени. Раша говори дубоким гласом из грла.

"... ја знам све.."

Гаша би у овом тренутку требало да се успаничи, да гледа лево десно. Раша треба да почне да левитира помоћу чини са странице 32. дотичне књиге Гоетије, која помиње сазивање Краља Духова и тражења његове помоћи за левитациону чин. Сценографу би било врло добро да има спремљене материјале за ритуал при руци у случају да сцена крене наопако.

"Тебра, ****** шта кој *****! Шта је ово у пичку материну!"

Сазови ноћ и не брини се, сав твој дух је део мене, ослободи се и крени ка мени.

"ШТА КОЈ *****!"

"У овом тренутку, саветујемо да се скинете и нацртате круг око себе за сваки случај."

"НЕ СТАНИ, ЕЈ, ПРЕСТАНИ... АЛО..."

"Ако видите нешто иза себе, игноришите и наставите да ово читате. Не брините."

"ЕЈ, ОВО ВИШЕ НИЈЕ ПРЕДСТАВА."

Крај.

Back