Quantcast

Demokratska ili radikalska Srbija?

paola

Ističe se
Banovan
Poruka
2.333
opanak:
Ako se slazes neka idu obadve, u sustini teme su samo slicne.

A na tvoje pitanje, ako je DS i g-din tadic merilo demokratije kao i ono iza njih,...............pitam se...........dokle cu se pitati..........

Не треба се више питати! Садашње вођство ДС је врло скромних могућности и угледа у бирачком телу. Деобе, деобе... Враћају се само испушене муштикле: Мићуновић, Захарије Трнавчевић..., још им само треба Пешићка, јер ту је г-ђа Вида, па ће имати лепо геријатријско друштво. Све то прати својим буљавим очима г-дин Петровић, који својим гласом, ставовима и појавом више користи радикалима него ДС. Дилеме нема: после пада Богољуба, отворен пут Радикалима. То је Србији будућност!
 

natali

Obećava
Poruka
69
paola:
Не треба се више питати! Садашње вођство ДС је врло скромних могућности и угледа у бирачком телу. Деобе, деобе... Враћају се само испушене муштикле: Мићуновић, Захарије Трнавчевић..., још им само треба Пешићка, јер ту је г-ђа Вида, па ће имати лепо геријатријско друштво. Све то прати својим буљавим очима г-дин Петровић, који својим гласом, ставовима и појавом више користи радикалима него ДС. Дилеме нема: после пада Богољуба, отворен пут Радикалима. То је Србији будућност!
SUMNJAM POSLE PADA BOGOLJUBA BOGOLJUB NIJE PAO NITI MOZE PASTI VECINI JE JASNO DA JE TO POLITICKA IGRA I NEMOJTE SE IZNENADITI DA MU UPRKOS TOME PORASTE POLITICKI REJTING.
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.195
Управо одгледах директан пренос Конгреса СПС и ЈУЛ-а... пардон ДС-а... огромна сличност очигледно није случајна... ех, што ти је "социјалистичка интернационала" сви ти "изборни скупови" су потпуно исти, стално неке репризе... оно што ми још увек гребе и растура мозак то је више пута поновљена сентенца Бориса Тадића: МАЛИ ОБИЧАН ЧОВЕК... мали обичан човек... мали обичан човек... какав цинизам па тај наставник психологије и осредњи ватерполо играч замишља да је ОН ВЕЛИКИ НЕОБИЧНИ ЧОВЕК... о Боже.. имали су читаву представу, сценарио, режију, глумце, статисте, музичке ефекте, видео-бимове, расвету прави правцати "перформанс" да не кажем циркус...

Нешто мислим зашто се ти "анђели" стално мувају по Србији, сећате се оног "милосрдног анђела" који је летео овуда и посејао онолико смрти и праву епидемију канцера... а ево још једне незапажене вести која говори о доласку још једног "анђела" у Србију преко Бориса Тадића:


PREDSEDNIK TADIĆ DOBITNIK NAGRADE RUSKOG DOBROTVORNOG FONDA
DRUŠTVO - AKTUELNO - Petak, Februar 17, 2006 13:33 RTS

Predsednik Srbije Boris Tadić dobitnik je nagrade 'Dobri andjeo sveta', koju ruski dobrotvorni fond 'Mecene stoleća' dodeljuje prvi put na medjunarodnom nivou za doprinos produbljavanju veza i saradnje medju državama i narodima.

U ime predsednika Srbije Orden - zvezdu sa brilijantima primiće večeras na svečanosti u Kremlju potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović.

Izvršni direktor Fonda Natalija Lipinska rekla je da će se priznanje dodeljivati jednom godišnje istaknutim ruskim i inostranim političarima, naučnicima, privrednicima i kulturnim stvaraocima, koji daju doprinos razvoju mecenatstva, a uz orden laureati dobijaju zlatnu statuetu andjela raširenih krila. Nagrade se dodeljuju u kategorijama 'Počasni mecena i dobrotvor sveta', 'Mecena i dobrotvor', 'Muza milosrdja' i u specijalnim kategorijama 'Predsednik Republike-2005', 'Gubernator-2005' i 'Gradonačelnik 2005'.

Nagrade će večeras biti uručene u prisustvu predstavnika državnih i društvenih organizacija, šefova država, istaknutih umetnika, a svečanost će biti završena koncertom zvezda ruske estrade Ljubov Kazarnovskaje, Jurija Antonova, Nikolaj Baskov, Tamare Gverdciteli i drugih.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

... да ли су ти "анђели" у ствари АНЂЕЛИ ПАКЛА ? :shock: :shock: :shock:
 

gost 304860

Buduća legenda
Poruka
44.432
Vidiš brate Lider. Meni je već preko one stvari kad neki platifusari (aut. uvaženi veKsla) kao što je dotični gospodin, to izjavi i ostane živ. Ja imam svoje mišljenje o radikalima i ono ovde uopšte nije bitno. Bitno je da se svi nazovi demokrati neskriveno plaše njihovog uspeha i preuzimanja poluga vlasti. Ovoga gospodina zabole ona stvar za demokratiju, znamo dobro kakva je demokratija bila u njihovoj stranci gde je vladalo jednoumlje i protokolarno školovanje da bi se bilo ogledalo onoga što i tadašnji lider. Po tome se nisu razlikovali od SPS. Znači ostaje pitanje zašto radikali, a ne npr. LDP-ovce kad za to ima više osnova jer su ovi otcepljeni i odbačeni te su u antagonizmu sa DS-om, a bogme neki i sa samim sobom? Zato što radikali imaju nesumnjivu podršku ne samo medju neobrazovanim svetom već i medju intelektualcima. Sad će vrane da skoče i da traže da ih navedem :D, ali gospodo to je pritajena podrška pa mislite vi šta želite. Stranku ne čini ono jezgro u Skupštini, ili Predsednik koji pravi moronima one u Hagu, stranku čine postulati i ideja oko koje su organizovani. Pa i sam DS je doveo gomilu svojih ljudi na funkcije i na pozicije, koji blage veze nisu imali sa intelektualcima koji su im dali podršku posle famozne revolucije. Mnogi od njih su bili upleteni u afere sa pranjem novca i diletantskim transferima istog kao i tranzicionim špekulacijama koje npr. jedna dobro organizovana partija kao što je SPS ne bi nikada napravila.Što bi radikali bili drugačiji. Ovi prvi iz inostranstva nisu došli zbog ljubavi prema Srbiji već su bili debelo plaćeni i preplaćeni. Bio sam sledbenik teorije koji mnogi ovde zastupaju za primitivnost radikala, dok nisam upoznao nekoliko vrsnih intelektualaca koji stoje iza njihove politike. Sad šta će se desiti ako radikali dobiju prostu većinu i zauzmu na Blitz Krieg sve važne pozicije u državi Srbiji to niko sa sigurnošću ne može reći, pa ni oni sami.. Neki misle smak sveta, streljanja, apsane... :D . Takvi imaju nečistu savest i imaju toliko putera na glavi da znaju šta bi se njima desilo u tom slučaju. Prostom paoru, seljaku, gradjaninu, studentu će biti isto. Znači cela priča je smuti pa prospi i lansirana je u cilju denuncijacije političkih oponenata koji mogu da im naškode na ovaj ili onaj način. A konačno... ako su i radikali takvo zlo, videćemo brzo, bili su ovde i Turci pa su otišli, otići će i oni. Možda je za sadašnji politički establišment Srbije najbolja pozicija radikala kakva je sada i uvek što je bila... za dizanje i spuštanje pritiska povodom važnih odluka. Bumo videli....
 

~Petar~

Poznat
Poruka
8.644
@lider
podela na radikale i demokrate je u osnovi ispravna,jer srbija mora da se opredeli izmedju jednog od ta dva koncepta,ili eventualno da prihvati treci,dss-ov,koji,sta god pricali,u praxi vise ide ka ds konceptu...nije na delu nikakvo fabrikovanje vestackih podela,vec onih koje zaista postoje...i ne mislim da sad treba kao da vidimo kakvi su radikali,jer su ostali se vec izredjali.. nisu oni neke novajlije-vec su pokazali sta su i ko su...
@paola the radical...
zar nije malo glupo tako pricati o vidi ognjenovic?zena ipak nije ulicarka,ni profesionalna politicarka zeljna kesa i publiciteta,vec ipak ima ime...
 

gost 304860

Buduća legenda
Poruka
44.432
Bata Pero, slažem se donekle, ali svi već ponavljaju floskule... radikali su se pokazali za vrem SM-a kad su delili vlast. Bahati jesu bili... a jel znaš šta su DS i SPO da uzmem samo te dve stranke, radili dok su imali opozicionu vlast u BG. Bolje da ne pričam, jer nije za javnu priču. Sigurno da je sadašnji Premijer najbolja opcija za Srbiju iz prostog razloga što strpljivim koracima sklapa kocke koje su pre njega mnogi porušili.
 

Strela

Elita
Poruka
17.212
[/B]Do kraja 1881. godine u Srbiji su "ustoličene" tri velike i jake stranke i bezbroj malih stranaka koje će među sobom početi rat za parlament i vlast.
Vodeće ličnosti ovih strana bile su:
Liberalna (najstarija) stranka: Jevrem Grujić, Vladimir Jovanović, Jovan Ilić, Milovan Janković, Jovan Ristić, Stefan - Stevča Mihajilović, Stojan Bošković, Alimpije Vasiljević, Živko Karabiberović, Todor Tucaković, LJubomir Kaljević, Radivoje Milojković, Dimitrije Matić, Panta Jovanović i Živan Živanović.
Imali su svoj organ "Srpska nezavisnost", koju je jedno vreme uređivao pesnik Laza Kostić.
Napredna stranka: Ilija Garašanin, Jovan Marinović, Danilo Stefanović, Nikola Hristić, Filip Hristić, Đorđe Cenić, Kosta Cukić, Đorđe Topuzović, Milan Piroćanac, Milutin Garašanin, Aćim Čumić, Stojan Novaković i Čedomilj Mijatović.
Novine su im se zvale "Videlo", koje su dugo opstojale - gasile se i vaskrsavale; bile su (i ostale) ogledalo u kome je zapisano jedno tragično vreme srpskog partizma kada je ono bilo najžešće i najkrvavije od 1880. do 1900. godine.
Narodna radikalna stranka: Adam Bogosavljević, Milija Milovanović, Nikola Pašić, Pera Todorović, Aca Stanojević, Lazar Paču, Gligorije Geršić, Kosta Taušanović, Paja Mihajilović, Raša Milošević, Andra Nikolić, Ranko Tajisić i Jovan Đaja.

Kao što se iz prethodnog teksta može videti u Srbiji od 1881.godine postojale tri jake stranke:
LIBERALNA STRANKA
NAPREDNA STRANKA i
NARODNA RADIKALNA STRANKA.
Od navedenih stranaka postoji samo RADIKALNA STRANKA, jer je očito njena ideja najutemeljenija u srpskom narodu. Sve ostalo vezano za RADIKALE je predrasuda, koja se nezadrživo menja!
 

Strela

Elita
Poruka
17.212
NOVINE NA UDARU VLASTI
RADIKALI su, takođe, imali svoje glasilo. Prvo se zvalo "Samouprava" (najduže ga uređivali Pera Todorović i Stojan Protić). Pošto su često "kršili štamparska pravila" i bili pod represijom režima koji je bio na vlasti (naprednjaci), njihove novine su privremeno ili trajno zabranjivane, pa su bili prisiljeni da menjaju i nazive i uredništvo. Posle "Samouprave" izdavali su "Slobodu", zatim "Odjek", pa "Novi Odjek" i dr.
Napredna stranka je uvek bila uz vladara i režim. NJihov organ ("Videlo") je vrlo žestoko i "bez dlake na jeziku" napadao druge stranke, posebno radikale sa kojima je neprekidno u "žurnalističkom ratu". Hvalio je režim i knjaza odnosno kralja i uvek bio uz njihov skut. U ovim novinama je više hvale nego kuđenja i kritike aktuelne vlasti; životne istine, posebno sela i srpskog seljaka, najčešće je lakirao i prikrivao.
 

~Petar~

Poznat
Poruka
8.644
@marlon
znam tu pricu za stanove i danu...ali,ne vidim da sada postoji korupcija u gradu.ok,mozda nisam potpuno upucen.e sad,sta su radikali radili po zemunu..ista prica,to je taj mulj nase sitne politike,narocito na lokalu..
oko sadasnjeg premijera bi se mozda vise slozili,kad bi sproveo u delo svoju pricu o zavrsetku saradnje sa hagom.kazem ti,mislio sam da,kad je dosao na vlast,ce biti gore..ovako i nije lose prosao u mojim ocima zbog sporazuma sa eu,karica...ali je neverovatno vazno da u izgradjivanju moderne pravne drzave ucestvuju paralelno i ds i dss..mislim da ce tako posle izbora i biti.samo,ne podnosim pricu o nekakvoj postenosti srs-a i slicno..
 

~Petar~

Poznat
Poruka
8.644
vecavestica:
mislim da se mnogi plaše RADIKALA bez potrebe.pošto smo sve već videli hajde da vudimo i njih pa što reče Marlon i Turci su ovde bili pa otišli :wink:
nemamo mi nikakvog vremena za eksperimentisanje..ali,ok,ako narod tako izabere(a nece)
znaci treba racionalno promisliti,samo mi je glupo kad neko glasa za radikale iz razloga sto oni nisu bili na vlasti skorije..pa kao,ako ne valja,doci ce drugi
 

OrthodoxCelt

Primećen član
Poruka
638
Ако баш морам да изаберем између ова два бирам Радикале,
не зато што су најбољи, него зато што су сложнији од свих осталих заједно!
Да смо ми као народ мало више сложнији, можда би нас се политичари и плашили,
овако се сви понашају као диктатори, шта ће ми таква демократија где јачи имају сва права, а слабији се боре за голи живот.
У којим су облацима ови наши политичари ја не знам, причају 3 приче за сваког по једну, нама сервирају једно, овима са стране причају друго а између себе нешто треће.

По мени је ово питање чиста глупост, није нам доста што се међусобно убијамо годинама, него нас деле на још два дела...

Може мени свако да прича своју причу, у мојој општини су ове демократе на власти већ 12 година(Бечеј ако неког баш интересује) и за тих 12 година су успели да га умртве и униште у сваком погледу, е па време је да се нешто мења, 19.02. су избори видећемо шта ће бити, макар то били и радикали...
Лако је демократама из Београда и осталих већих демократских општина које су увек биле снажне, зашто су у Бечеју покрали све и хоће још....е па надам се да неће више никад!

 

vecavestica

Iskusan
Poruka
5.601
Petar_FPN:
nemamo mi nikakvog vremena za eksperimentisanje..ali,ok,ako narod tako izabere(a nece)
znaci treba racionalno promisliti,samo mi je glupo kad neko glasa za radikale iz razloga sto oni nisu bili na vlasti skorije..pa kao,ako ne valja,doci ce drugi
Petre ,daj mi jedan jedini razlog za bilo koju stranku da glasam.Veruj mi da ja najradije ne bih glasala za nikoga od njih.
 

gost 304860

Buduća legenda
Poruka
44.432
Ma jok bre Pero kakva poštenost SPS-a... bila je centralizovana vlast i dobro su bili organizovani... i znali su da drpaju, DS se kriminalno ponašala što se toga tiče kao i SPO... Kao za stanove sa SPO-om i volšebno nestale tankere sa naftom za grad, pa.... da ne nabrajam, isto sa stanovima je radio DS, fala Bogu sad ni jedni ni drugi to ne mogu, a hteli bi. Država se ne pravi preko noći, to znaš bolje od mene, a i to Voja zna bolje od svih nas. Zato ide ovako sporo ali samo neka ide. O Hagu je iluzorno i pisati jer upadamo u kaljugu svi odreda.
 

~Petar~

Poznat
Poruka
8.644
vecavestica:
Petre ,daj mi jedan jedini razlog za bilo koju stranku da glasam.Veruj mi da ja najradije ne bih glasala za nikoga od njih.
ma sta sad ja tebi imam da delim savete..snaci ces se vec nekako:)
samo,mogu da navedem podosta razloga da ne glasas za radikale..pored toga sto mislim da je rec o budalama(nekome je to uvredljivo,ali ja ne mogu da nadjem bolju rec)i sirovinama(intelektualci o kojima marlon govori su mi prilicno nepoznati,sem ako se ne racunaju i "prodani" tipa cavoski,crncevic;poznat mi je i jedan profa sa fpn-a kojeg treba samo videti i sve ce vam biti jasno:)) glupo je generalizovati,cast izuzecima,ali sta reci o predsedniku stranke koji kaze-boricemo se do zadnje kapi krvi..ma vazi...svako moze da se qrci,prica o nekakvim mega granicama,planovima,herojstvu..ali je politika umetnost moguceg,pa se gleda koliko ko moze da ostvari realnih ciljeva...
i u danasnjem vremenu,opste povezanosti i globalizacije,niko ne moze da ide na kartu zatvorenosti..treba biti pomalo makijavelista,pa gledati ko moze najbolje i najbrze da te dovede do cilja.nas cilj definitivno mora biti pravna drzava,uredjeno drustvo,kooperacija i clanstvo u eu.danas svet mozda jeste iskljuciv,ali ako si van toga,gubis
ja se raspisa...a satro,ne delim savete:)...eeee...
p.s.malo mi bedak sto sam napisao budale,ali to je moja percepcija likova poput tome ili pop lazic...opet kazem,cast izuzecima...
 

VICEROJ 79

Početnik
Banovan
Poruka
20
lider:
Boris Tadić izjavi upravo ovo.
Opet se delimo?

КРАЉЕВИНА СРБИЈА !

СРБИЈА СРБИМА ОСТАЛИ НАПОЉЕ !

Тадића и Коштуницу обесити испред скупштине на јарбол уместо застава
да види народ како пролазе издајници Српског народа!
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.