Demokratija je bezvredna

Prvo uvesti neposredno biranje predstavnika vlasti po izbornim jedinicama. Odbaciti centralizovani i proporcionalni izborni sistem.
Da li ovo možeš da prevedeš na srpski? Jednostavne reči i primer kako to izgleda u praksi da može lakše da se razume?
Primere u praksi već imaš u razvijenim zemljama.
Primeri tih zemalja?
Podelu vlasti i ograničenje iste.
Primer?
To što si ti protiv ograničenja vlasti je tvoj problem da shvatiš.
Najpre mi treba primer šta ograničenje vlasti podrazumeva, da bih znao da li sam za ili protiv toga?

Pa autokrate i oligarsi sa neograničenom vlašću funkcionišu tako drugarski jebu narod ovde.
Ok, zna se ko su, zna se šta rade kod nas. Zašto su još uvek tu gde jesu?
Šta ti nije jasno? Može li neko u Nemačkoj da ukrade 5 miliona evra na kilometar puta? Ne može.
Teško, jer su kao i većina EU naroda naučeni da drukaju druge još od malena. Ako primete da nešto ne štima tj. da nije po propisima prijaviće to nadležnima, a ovi koji su napravili problem će trpeti sankcije.

Mislim da je demokratija bezvredna.
Demokratija odbacuje kvalitet i osvrće se na kvantitet; odbacuje mane i vrline i pridaje značaj popularnost.
Ovo je loše, jer činjenica je da postoje jaki i slabi, nadareni i nenadareni, sposobni i nesposobni.

Ovako je govorio Edmund Burke. Doduše, malčice sam ga parafrazirao. 🙂

Ево на chess.com шаховски мајстор игра против остатка света, и шта мислите ко добија партију, један мајстор или демократска већина осталог света?

Емпиријски доказ да демократија не ваља.

Интернационални мајстор Леви Розман, a.k.a. Gotham Chess, против света, где остали чланови сајта chess.com демократски гласају о сваком свом потезу. Један лик разбија сам цео свет, а да није чак ни велемајстор, јер свет демократском већином изгласава лоше потезе. У 31. потезу, Леви припрема мат дамом на h1, а свет демократски изгласава узимање његовог пешака на f7?! То нам је опростио пошто немамо појма, али се игра са нама како му се хоће.

https://www.chess.com/votechess/game/386700

Демократија се као концепт заснива на испуњавању жеља већине, не узимајући у обзир смисао и мудрост њихових жеља, које могу бити и штетне па и погубне.

FB_IMG_1764092447672.jpg

Ok, zna se ko su, zna se šta rade kod nas. Zašto su još uvek tu gde jesu?

Teško, jer su kao i većina EU naroda naučeni da drukaju druge još od malena. Ako primete da nešto ne štima tj. da nije po propisima prijaviće to nadležnima, a ovi koji su napravili problem će trpeti sankcije.
Zato smo bolji. Mi ne drukamo nego zavidimo što i mi ne krademo. Mentalitet je zajebana stvar a još gora je generacijska negativna selekcija i nepotizam po kome smo šampioni. Neće niko da dodje i da okupira ovde i da zavodi red. Niti se to nekome isplati niti je to praktično i normalno. Mi će da se promenimo kad dotaknemo samo dno dna i kad nas svi puste niz vodu.

Напиши где је све постојало (писао си у множини).
Prva mi na pamet pada Kina/Hong Kong u skorijoj istoriji, tu je verovatno još i Singapur mada on je specifična priča.
Libija pod Gadafijem je takođe ok primer čini mi se.
Donekle mi se i prvi Putinov mandat može da se svrsta u ovu kategoriju, mada posle je to krenulo da se razvija u neki čudni oblik kapitalizma.
Totalitarizma i progresa je bilo i na drugim mestima mada bilo je tu primesa i još dosta toga negativnog kao što je bila Hitlerova nacistička Nemačka, te je to moralo da pukne.

Zato smo bolji. Mi ne drukamo nego zavidimo što i mi ne krademo. Mentalitet je zajebana stvar a još gora je generacijska negativna selekcija i nepotizam po kome smo šampioni. Neće niko da dodje i da okupira ovde i da zavodi red. Niti se to nekome isplati niti je to praktično i normalno. Mi će da se promenimo kad dotaknemo samo dno dna i kad nas svi puste niz vodu.
Kao društvo imamo krajnje sjeban sistem vrednosti ...

Po meni do toga dolazi iz 2 osnovna razloga:
Prvi je da odgajamo decu u narcise - fraza "moje dete je najbolje na svetu", pa će neka od njih postepeno da izrastaju u kvarne (ne)ljude.
Drugi je da se takve stvari promovišu u mejnstrimu kod nas pa ih valjda i dobar deo naroda doživljava kao normalizovane?

Sada da li će se stvari promeniti milom - mislim da je gotovo nemoguće jer se ovo nenormalno raširilo, da li će se promeniti silom - mislim da bi se tako najlakše promenilo, ali takođe da će tako nešto da se desi samo pod prilično specifičnim uslovima.
U prevodu - ebali smo ježa ...

Da posredna demokratija je bezvredna ja sam na direktnu demokratiju, pa zašto ne i neki oblik anarhizma iliti neko uređeno bezvlašće tako da kažem.

Mislim čovek je stvoren da bude slobodan, da ima svoju volju i sam odličuje o svojoj sudbini i prosto nije ni prirodno da čovek ima nekakvog gospodara ili da bude nečiji podanik niti da neki drugi čovek diktira njegovim životom i odlučuje o njegovoj sudbini, pa stoga iako demokratija ima dosta mana i rupa (koje nažalost vlastodršci obilato koriste da bi se održali na vlasti) opet teško da ima alternativu i da je još izmišljen neki bolji sistem (iako ja tvrdim da jeste a to je direktna ili neposredna demokratija i sistem vlasti organizovan ne po piramidalnom i vertikalnom sistemu već po horizontalnom što je definitivno budućnost čovečanstva).

Prvi je da odgajamo decu u narcise - fraza "moje dete je najbolje na svetu", pa će neka od njih postepeno da izrastaju u kvarne (ne)ljude.
Drugi je da se takve stvari promovišu u mejnstrimu kod nas pa ih valjda i dobar deo naroda doživljava kao normalizovane?

Sada da li će se stvari promeniti milom - mislim da je gotovo nemoguće jer se ovo nenormalno raširilo, da li će se promeniti silom - mislim da bi se tako najlakše promenilo, ali takođe da će tako nešto da se desi samo pod prilično specifičnim uslovima.

То су последице

Нису узроци

Da posredna demokratija je bezvredna ja sam na direktnu demokratiju, pa zašto ne i neki oblik anarhizma iliti neko uređeno bezvlašće tako da kažem.

Mislim čovek je stvoren da bude slobodan, da ima svoju volju i sam odličuje o svojoj sudbini i prosto nije ni prirodno da čovek ima nekakvog gospodara ili da bude nečiji podanik niti da neki drugi čovek diktira njegovim životom i odlučuje o njegovoj sudbini, pa stoga iako demokratija ima dosta mana i rupa (koje nažalost vlastodršci obilato koriste da bi se održali na vlasti) opet teško da ima alternativu i da je još izmišljen neki bolji sistem (iako ja tvrdim da jeste a to je direktna ili neposredna demokratija i sistem vlasti organizovan ne po piramidalnom i vertikalnom sistemu već po horizontalnom što je definitivno budućnost čovečanstva).

Слобода тражи одговорност. Зато је слобода тако тешка - Е.Фром

Mislim da je demokratija bezvredna.
Demokratija odbacuje kvalitet i osvrće se na kvantitet; odbacuje mane i vrline i pridaje značaj popularnost.
Ovo je loše, jer činjenica je da postoje jaki i slabi, nadareni i nenadareni, sposobni i nesposobni.

Ovako je govorio Edmund Burke. Doduše, malčice sam ga parafrazirao. 🙂
Јбте, па докле ови ћаци ботови.
Ајде и ти на игнор.

Nama je potreban period katarze koji nismo prošli. Mi i dalje za svoja sranja krivimo druge. Problemi su uvek bili ovde i još uvek su tu i od toga treba poći i na tome treba završiti priču.

Prva mi na pamet pada Kina/Hong Kong u skorijoj istoriji, tu je verovatno još i Singapur mada on je specifična priča.
Libija pod Gadafijem je takođe ok primer čini mi se.
Donekle mi se i prvi Putinov mandat može da se svrsta u ovu kategoriju, mada posle je to krenulo da se razvija u neki čudni oblik kapitalizma.
Totalitarizma i progresa je bilo i na drugim mestima mada bilo je tu primesa i još dosta toga negativnog kao što je bila Hitlerova nacistička Nemačka, te je to moralo da pukne.

Kина је чудо које не знам где може да се понови.

Хонг Конг се развио много пре Кине, са тотално либералним политичким системом. Нпр. тамо је либертаријанска партија најјача у целом свету.

Либија? Пре месец дана сам овде написао да се земље које имају нафту никако не рачунају у земље када тражимо упоредне земље за анализу.

Ali kako bi ta katarza trebala da izgleda je dobro pitanje ...
Za početak shvatiti da sva sranja zaslužujemo zato što imamo ovakvu vlast i ovakav sistem. Zatim prekinuti sa patetikom kako je siromaštvo super. Nije i nikada nije bilo. Zatim da prestanemo da jedemo gofna kako se bilo gde živi gore nego ovde. Da, živi se gore u divljačkim zemljama. Na zapadu se ne živi gore i prestanimo sa glupostima. I najvažnije treba da se ugledamo na uspešne i bogate zemlje a ne na idiote sa Kube, brata Madura kretena, Lukašenka večitog ,Ruje i ostale mamlaze.

Back