ZabranjeniLegenda
Buduća legenda
- Poruka
- 35.830
Mi Crnogorci cvrsto podržavamo snažnu demokratiju naše braće Hrvata 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno, bez tvog prevoda sa srpsko-hrvatskog na kromanjonski nijedna tema ne može da uspe, to se zna...

Hoće reći gologuzi i sirotiTamo turovi
odjevenitu gaće
nema reda i zakonatamo previše,
zakoni se strogo provodetu premalo slobode
sve puno razbojnikaTamo hajduci
sigurna zemljatu žandari
Iako pričaju puno o vjeri i bogu, zapravo bezbošciTamo crkve prazne
bogobojaznitu – pune kao košnice.
sve puno seljačina, nema eliteTamo plemstvu ni traga ni glasa,
stratificirano društvo s različitim slojevimatu plemstvo još uvijek gospoduje.

Izvinjavam se ako vec postavljena tema...
U prostorijama Gradskog kotara Blatine u Splitu došlo je juče do ozbiljnog incidenta tokom obeležavanja Dana srpske kulture, u organizaciji Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“. Manifestacija je prekinuta nakon što je, prema svedočenjima očevidaca, u salu upalo oko 50 muškaraca obučenih u crno i prekinula program Dana srpske kulture i KUD-a iz Novog Sada, rekavši da se "ne može održati u vreme obeležavanja pada Vukovara".
Policija traga za grupom mladića koji su ušli u prostorije Gradskog kotara Blatine-Škrape, tražeći da članovi KUD-a iz Novog Sada napuste prostorije, što su oni i učinili. Reč je o članovima koji su iz Novog Sada stigli u Split kako bi učestvovali u programu koji je organizovalo Srpsko kulturno veće Prosvjeta. Lokalni mediji navode da su mladići članovi navijačke grupe Torcida, a navodno su bili odeveni u crne majice i uzvikivali "Za dom spremni".
https://www.telegraf.rs/vesti/jugos...na-vece-srpskog-drustva-govorili-smece-srpsko
Zar kod vas nisu ćaciji oni koji hoće da uče? Plus uče o jednom od autora SANU memoranduma. Tako da bih ja rekao da si malo pobrkao lončiće. Ćaciji pokušavaju u Hrvatskoj ono što rade u Srbiji. No pasáran,Hrvatski Ćaci kao i ovi Ćaci u Srbiji imaju iste neprijatelje... = Srbe...
U Splitu hrvatski Ćaci oterali srpske studente folklorase...
U Srbiji SNS Ćaci gaze studente...
Biće da su hrvatski Ćaciji obzirniji od SNS Ćacija pri napadu na Srbe ?
...
Zar kod vas nisu ćaciji oni koji hoće da uče? Plus uče o jednom od autora SANU memoranduma. Tako da bih ja rekao da si malo pobrkao lončiće. Ćaciji pokušavaju u Hrvatskoj ono što rade u Srbiji. No pasáran,
Usput kako to da se Vučić i ekipa iz vlasti baš nešto i ne oglašavaju po ovom pitanju. Obično jedva čekaju svaku priliku da se očešu o Hrvatsku, a ovaj put nisam primjetio da jesu.
Pa što je falilo nazivu -U-staša Čvarak?Ostajem pri tvrdnji da hrvatski Ćaci, razne Torcide/Bad Blue boysi i ostala Ćacad...su UDBAska sabraća SNS Ćacija!
Kao što su isto to Plenki i Vucic!
Jedan drugom redovno nabacuju loptu na volej...
Itekako su radosno docekali loptu koju im je nabacio Zagrebacki Plenkijev sektor UDBE!
Eno sinoc i AVtihrist se s radoscu pozabavio time...a prelistaj i danasnje tj vikend naslovnice tzv "srpskih" tj Udbaskih medija pa ces videti na svakoj je Split i Ćaci ustaše...tj udbaše...
P.S.
Da... @Jugoslav Čvarak smislio sam i iskovao novi naziv kojem pripadas i ti...-U-dbaše
...
Pa što je falilo nazivu -U-staša Čvarak?
Tako me Deda s Index foruma zvao.
"Od jutros ustaša Čvarak gnoji po forumu. Usrso se i pelene ne menja."
Pa vidiš kako to super zvuči, kada mi se Deda obrati?
Nema kod nas više UDBE. Razmontirao ih HDZ, zadnja dvojica sa samog vrha, Mustač i Perković, isporučena su Njemačkoj i fasovali 30 odnosno 40 godina, iako se oporba za njih borila i zubima i noktima.Ostajem pri tvrdnji da hrvatski Ćaci, razne Torcide/Bad Blue boysi i ostala Ćacad...su UDBAska sabraća SNS Ćacija!

Fali im puno toga ako u manastiru Krka pivaju da Knin i Dubrovnik kliču srpstvu. Zamisli da neki naš bend ode u Srbiju i piva da su Subotica i Zemun hrvatski gradovi. Šta bi im vi napravili?A sto da ne?Sta to fali sajkacama i srpskim pjesmama?
Zar to nije tolerantna i miroljubiva EU?
Zar Hrvati ne vole Srbe?
Bas sam iznenadjena!
Hrvati u BiH imaju svoju elektroprivredu , svoju poštu, svoj sabor, svoje nogometne klubove, čak i policiju koja nosi šahovnice na uniformama. Puno više imaju nego Srbi na Kosovu. Hrvatske zastave se bez problema vijore od Kupresa do Neuma. Srpskih zastava nema u Prizrenu i Prištini.Znam sta je marginalno, Hrvati u BiH.Ne brini ti za mene
Kakav slom? Hrvati u BiH od sva 3 naroda imaju najbolji natalitet pogotovo Široki Brijeg.Joj kako ce vas slom u BiH biti sladak, pojma nemas![]()
Hrvati u BiH imaju svoju elektroprivredu , svoju poštu, svoj sabor, svoje nogometne klubove, čak i policiju koja nosi šahovnice na uniformama. Puno više imaju nego Srbi na Kosovu. Hrvatske zastave se bez problema vijore od Kupresa do Neuma. Srpskih zastava nema u Prizrenu i Prištini.
Kakav slom? Hrvati u BiH od sva 3 naroda imaju najbolji natalitet pogotovo Široki Brijeg.
Kako su se Hrvati poseljačili, sunce ti žarko... Ne može Srpska kultura, dok im istovremeno u Splitu nastupaju Milica Pavlović, Seka Aleksić i slični umertnici.![]()
Ni ne triba nam predstavnik. Imamo sve ostalo važnije.Samo nemate predstavnikaLepo je sto spominjes KiM ali pricamo o BiH.
Pa da dobijemo još više. Možda smo postali pohlepni. Nitko nije savršen.Pa ako je vama super zasto stalno kmecite i skicite? Sta onda hoce HDZ i Covic? Ako vam je tako dobro mislim.
Ni ne triba nam predstavnik. Imamo sve ostalo važnije.
Pa da dobijemo još više. Možda smo postali pohlepni. Nitko nije savršen.
Šta je problem da slušaju srpsku muziku? Slušam je i ja.Pa svi se oni Hrvati odvaljuju od onih najgorih srpskih narodnjaka, ne mislis da valjda da slusaju Betovena i Mocarta?
Kako su se Hrvati poseljačili, sunce ti žarko... Ne može Srpska kultura, dok im istovremeno u Splitu nastupaju Milica Pavlović, Seka Aleksić i slični umertnici.![]()
Šta je problem da slušaju srpsku muziku? Slušam je i ja.
Zavisi o kakvoj se muzici radi.Znaci ako kuzim dobro, Hrvati mogu slusati srpsku muziku u HR ali Srbi ne mogu?
![]()
Zavisi o kakvoj se muzici radi.