margareta lepo cveta
Zainteresovan član
- Poruka
- 311
Ne pokušavaj da ga odižeš na bilo koji način, jer nećeš moći. Znači, samo ova okretanja, o kojima sam pisala i koja objašnjavaju i Mrvica i Tanidad. Ne treba ti snaga, to je samo tehnika koju ćeš savladati posle nekoliko puta. Ne plaši se. Sačuvaj prisebnost.
I ne gaji ljutnju u sebi, to te razara. Vidim da kada to kažem neke nerviram, ali sve se može prihvatiti onako kako jeste, bez velike drame. Nisu oni krivi što su tako oboleli. Možda ćemo i mi biti iste takve, možda još gore... Da li možeš da zamisliš svoju decu kako su stalno besna na tebe?! A budi sigurna da tada nećemo znati da kažemo da nas daju u dom, svest se izopačuje.
I uzivaj u svakom danu koliko god možeš, raduj se sitnicama sa svojom porodicom. Možeš ti to, kao što i mi možemo, iako je sve ali ne lako.
I ne gaji ljutnju u sebi, to te razara. Vidim da kada to kažem neke nerviram, ali sve se može prihvatiti onako kako jeste, bez velike drame. Nisu oni krivi što su tako oboleli. Možda ćemo i mi biti iste takve, možda još gore... Da li možeš da zamisliš svoju decu kako su stalno besna na tebe?! A budi sigurna da tada nećemo znati da kažemo da nas daju u dom, svest se izopačuje.
I uzivaj u svakom danu koliko god možeš, raduj se sitnicama sa svojom porodicom. Možeš ti to, kao što i mi možemo, iako je sve ali ne lako.

Da li neko zna da li moze da se trazi da komisija dodje kuci (mada mi zvuci nemoguce), ili neko drugo resenje? Koje, pojma nemam! On je vojni osiguranik i nazalost, kod vojske je gore nego kod civila. Organizacija im je - nikakva! 
Nije dobro da ti otac tako malo mokri pa pokusaj da mu das neki caj za lakse mokrenje, recimo brezov list, koren persuna i celera... Znam recepte:
.Puta do kuce se takoreci i ne secam.Na vratima me je docekala moja majka jer je znala da idemo na hitnu.Kad sam joj rekla da mi je dete ostalo u bolnici,pocela je da place.Dalje se opet ne secam svih detalja,samo znam da sam joj jednog trenutka rekla da ako mi jos jednom spomene "kako je ona jadna" i " sta je ona skrivila Bogu da tako zivi"(a to ima obicaj po milion puta dnevno da kaze)da cu je udaviti.Evo od tad je manja od makovog zrna,nije vise zaboravna,nema agresije niti svadje,Shvatila sam da ona savrseno moze da se kontrolise samo kad hoce i da su ti njeni izlivi besa bili samo neko inacenje i bezobrazluk.Tu noc kad mi je cerka ostala u bolnici,ja nisam spavala.Sedela sam celu noc,popusila brdo cigareta i popila bezbroj kafa i osetila ogromnu bol i grizu savesti ali prema mom DETETU
Jedino da nadjete vezu i da idete sa njim kao pratioc...

.Pokusaj sad kad vise nemas obaveza oko nje,necim da se bavis,druzi se,setaj...tako ces malo ubiti vreme,ali i isprazniti se.Pokusaj bar malo da skrenes misli.Nabavi nekog kucnog ljubimca ako si u mogucnosti.Moja deca imaju psa koji je sa nama u kuci,jako je mazan i trazi paznju i mogu ti reci da mi je ovo par dana kad sam bila u nevolji,malo pomogao.Kad dodje i sedne pored mene i pogleda me onim njegovim okicama,nisam mogla da ga ne pomazim,da ne pricam sa njim i veruj mi da su zivotinje dobra psihoterapija.Izdrzi....uz tebe smo