Delegacija Srpske liste u Stejt Departmentu sa Eskobarom: Neophodno poštovati potpisane sporazume

Žižoč

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.329

Delegacija Srpske liste u Stejt Departmentu sa Eskobarom: Neophodno poštovati potpisane sporazume

https://www.euronews.rs/srbija/poli...-neophodno-postovati-potpisane-sporazume/vest

27/07/2023


Delegacija Srpske liste u Stejt Departmentu sa Eskobarom: Neophodno poštovati potpisane sporazume
Delegacija Srpske liste u Stejt Departmentu sa Eskobarom: Neophodno poštovati potpisane sporazume - Copyright Tanjug/SRPSKA LISTA

Potpredsednik Srpske liste (SL) Igor Simić i član predsedništva Slavko Simić danas su u Stejt Departmentu imali sastanak sa zamenikom pomoćnika sekretara i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

186228_tan2023-07-2718305867-6_s.jpgKako je saopšteno iz SL, na sastanku je prenet stav srpske zajednice o politički bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, potrebi da se poštuju potpisani sporazumi uključujući dogovore o formiranju Zajednice srpskih opština, kao i mapi puta za deeskalaciju situacije na severu Kosova i Metohije.

Delegacija Srpske liste, koja je danas započela posetu SAD, imaće važne sastanke sa visokim predstavnicima Stejt departmenta, kao i sa predstavnicima Srpskog kokusa u Kongresu SAD.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Potpisani sporazumi podrazumevaju i da Srbija priznaje kosovske pasoše šta predstavlja de jure priznanje kosovske nezavisnosti. A ti narode se loži i dalje na priče Dragoslava Bokana. I diži barikade kada ti se namigne sa Andrićevog venca jer je Čipuljčaninu pao rejting čak i među babama. Uništavaj beogradske fasade sa parolom "Kosovo je Srbija" dok glavešine "Srpske liste" žvaću bifteke u Vašingtonu.
 

Vučić: Poseta Srpske liste Vašingtonu važna zbog legitimizacije njihove uloge​

Slavko Simić, Gabrijel Eskobar i Igor Simić

Izvor: Kosovo Online
Share on FacebookShare on ViberShare on WhatsappShare on TwitterShare on Email

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je poseta predstavnika Srpske liste Sjedinjenim Američkim Državama prvo važna za njih da oni vide kako to izgleda u svetu, a posebno u Vašingtonu, ali i zbog legitimizacije njihove uloge.​

"Da ne misle da je to lako i jednostavno, a sa druge strane važno je jer je to legitimizacija njihove uloge. Šta će iz toga da proizađe videćemo, ali ne mislim da bi taj razgovor mogao da bude loš i da bi mogao da ima bilo kakve negativne konsekvence po poziciju srpskog naroda", rekao je Vučić.
Govoreći o tome da je Srbija angažovala dve lobističke grupe u Vašingtonu, predsednik je kazao da je srećan zbog toga.
"Samo sam obavešten i srećan sam zbog toga. Trebalo je da radimo mnogo ranije, na transparentan način, da ljudi znaju da ulažemo taj novac i još mnogo je potrebno da ulažemo. Biće nam tek potrebno da ulažemo novca ne samo u SAD, već i na mnoga druga mesta širom sveta ", rekao je predsednik.
 

Back
Top