1986. godine, moj brat Vladan i ja osnovali smo prvi reggae bend na prostorima ex-YU. Uspesnim nastupom na subotickom festivalu 1988. godine stekli smo dovoljno samopouzdanja za ulazak u studio.
Prvi album koji je objavljen 1989.god. nam je omogucio da prosirimo svoju koncertnu aktivnost i da steknemo reputaciju koja nas odvodi 1990.god. u Zagreb na Countereurovision fest kao predstavnike Bga uz Dispciplinu kicme.
Odlican odnos koji smo izgradili sa publikom zabelezen je 1992.god. na koncertu u Bgu.
Album godina majmuna je prvi autorski CD objavljen kod nas i proglasen je za LIVE album godine.To je vreme totalnog raspada zemlje,ratova i finansijskih kriza.
S obzirom na ogranicene tiraze prva 2 albuma 1993.god. objavljujemo treci album koji po sadrzaju predstavlja presek nase dotadasnje karijere ukljucujuci i neobjavljene snimke.
Osim hiperinflacije tu godinu je obelezio i promotivni koncert na kojem smo uz pomoc speleologa Bga(spustanje pevaca na binu iz vazduha) pomerili tehnicke standarde nastupa uzivo na prostorima sadasnje Yu.
NAkon promotivne turneje dolazi do personalnih promena u bendu.Sa novim muzicarima provodimo gotovo citavu 1995.god. stvarajuci "Reggaeneraciju",album koji nas je doveo na vrh muzicke scene. Rezultat predanog rada na sirenju poruke u ovom delu sveta je bio i poziv za Adria Spash Festival u Portorozu 1996. godine gde smo nastupali sa Misty in Roots i dobili prva medjunarodna priznanja.
Po povratku u Bg odrzan je veliki promotivni koncert, dogadjaj dostojan bilo kojeg velikog imena iz sveta muzike. usledile su hiljade predjenih kilometara turneje.Taman kada smo se odlucili da prekinemo koncertnu aktivnost i da se povucemo u studio,tromesecno bombardovanje odlaze snimanje novog albuma i vraca bend na binu.Tada smo u Bgu ljudima poklanjali besplatne koncerte svakog petka(cak i kad nije bilo struje). Posle rata grupa je morala da odgovori brojnim pozivima jer je vest o ratnim svirkama obisla drzavu.
200-te godine nastupamo na Sunsplash festivalu u Tolminu zajedno sa U-Royem i Zephaniahom i ostvarujemo saradnju sa kucom VinyIMania Records i njenim vlasnikom Rolandom Jureckom.....
Irie Yovan!
Ja jos mogu da ti kazem:da imaju 5 albuma, i to
1. Igraj odk te ne sruse 1989
2.Godina majmuna 1992
3.Geneza 1993
4.reggaeneracija 1995
5.retrospective 200
Novi album je uradjen jos na leto....... i svi smo u iscekivanju.....
Pre oko 4 meseca, mozda i celih 5, Yovan je davao izjavu jednoj mojoj drugarici za njenu radio emisiju, i rekao da album samo sto nije izasao.....Medjutim......
jedno vreme, recimo od 2000. pa do proleca 2003. bili su prilicno pasivni,bar sto se tice svirki po Vojvodini i Bgu, ali od proleca 2003.,bar na kojima sam ja bio, odrzali su koncerte u Somboru S.Mitrovici, St.Banovcima(odakle im je i novi klavijaturista,sada ih ima dvojica),novogodisnji Exit, i cini mi se neki humanitarni koncert u hali na Nbgu na kojem nazalost nisam bio....
Ako te zanima raspored svirki na kojima ce DAB svirati, ostavi mail.....pa mogu da ti javim
Eto,mene nije mrzelo da pisem....
"DAB uziva kultni status u Sloveniji i Makedoniji"- Professor Sknk!
P.S.Sto se tice coyota svirao je u prvom sastavu DABa..... Posle njega sastav se izmenio jos dva puta(delimicno naravno)...ali veruj mi Coyote nikad vise nece svirati u DABu.......i hvala Bogu na tome

)))
Pozdrav!!!