dekompenzacija srca

moler

Zainteresovan član
Poruka
195
Moja tetka ima 81 godinu, ogromne otoke u potkolenicama, mucninu, zamara se i od najmanje aktivnosti. Tesko se krece i ne spava po cetri-pet dana, pa pocne da halucinira od umora. Lekari su samo konstatovali da je to dekompenzacija srca. Uzima laseks povremeno, ali ucinak je slab. Citao sam da po nekom americkom NYHA sistemu postoje cetiri faze te bolesti.

Moje pitanje je sta da ocekujem u buducnosti, nasta sve da budem spreman? Kako se dalje razvija ta bolest? Zelim da budem spreman i da pomognem koliko god mogu...Zahvaljujem unapred na svakoj pomoci.

gost 4554

Buduća legenda
Poruka
39.145
Moja tetka ima 81 godinu, ogromne otoke u potkolenicama, mucninu, zamara se i od najmanje aktivnosti. Tesko se krece i ne spava po cetri-pet dana, pa pocne da halucinira od umora. Lekari su samo konstatovali da je to dekompenzacija srca. Uzima laseks povremeno, ali ucinak je slab. Citao sam da po nekom americkom NYHA sistemu postoje cetiri faze te bolesti.

Moje pitanje je sta da ocekujem u buducnosti, nasta sve da budem spreman? Kako se dalje razvija ta bolest? Zelim da budem spreman i da pomognem koliko god mogu...Zahvaljujem unapred na svakoj pomoci.

potrebna je korekcija terapije...odvedite je kod interniste-kardiologa..

Gost 36589

Domaćin
Poruka
3.225
Dekompenzacija srca znaci da je baki srce jako slabo.
Dalje mozes da ocekujes da se dekompenzacija srva sve vise i vise uvecava do potpune srcane slabosti i loseg ishoda,naravno,to sve ako se baka ne leci.
Postoji obilje lekova ali njih propusuje iskljucivo kardiolog tako ,ako zelis da joj pomognes,hitno je odvedes kod istog,jer u tim godinama potpuna srcana slabost moze da se razvije i za par dana.

drbgd

Početnik
Poruka
45
ваша тетка има знаке срчане декомпензације, што захтева хоспитализацију на кардиолошком одељењу ради - у првој фази давања парентералне (инјекције, инфузије) терапије која је ,,јача", а касније и кориговања терапије коју ће узимати код куће. с обзиром на године старости, потребно је размотрити и бубрежну функцију

Slične teme