Dekan zaposlio celu familiju

Poruka
8.016
http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/dekan-zaposlio-celu-familiju/

Da li je moguće sa osnovnom školom raditi kao referent za doktorske studije na Medicinskom fakultetu? Ili biti mašinski preser, a zaposliti se na mesto sekretara Katedre za internu medicinu? Iako zvuči neverovatno, sve ovo je moguće - neophodan je samo rođak, koji je dekan fakulteta.

Prema saznanjima „Blica”, profesor Milan Višnjić, dekan Medicinskog fakulteta u

Nišu, zaposlio je ukupno devet članova svoje porodice, od kojih deo nije kvalifikovan za radno mesto u naučnoobrazovnoj instituciji.

Dekan Višnjić je, iako za to ne postoji zakonski osnov, već pet mandata prvi čovek Medicinskog fakulteta. Za praktično 12 godina zaposlio je užu, ali i širu familiju pa čak i majku zeta. Među prvima dekan je zaposlio sina na mesto docenta na predmetu socijalna medicina iako nije reizabran na mesto asistenta a što je neophodno po statutu. Sinovljeva supruga, odnosno dekanova snaja, inače je diplomirala književnost, ali na Medicinskom fakultetu radi kao lektor srpskog jezika.

Sto da ne...:dash:

Dekan Medicinskog fakulteta u Nišu Milan Višnjić u razgovoru za „Blic” isprva je negirao sve naše navode. „Nisam nikog zaposlio”, tvrdi on. Krenuli smo s pitanjima redom...

Od sina i ćerke: - Eeee, pa nisam ih ja zaposlio, to su izabrana mesta. Raspiše se konkurs i oni su prošli - kaže dekan.

A zet? - Nije mi bio zet kada se zaposlio, ali i on je izabran. To su sve dobra deca! Zar vi mislite da treba da ima moje dete nizak nivo inteligencije pa da ne može da se zaposli. To su priče za malu decu da sam ja nekog zaposlio - kaže dekan.

A sestra i snaja? - E tačno je, zaposlio sam i sestru i snaju! A što da ne? Šta... trebalo je da zaposlim partijske drugove? Zašto da ne zaposlim sestru, treba i ona da radi! A tu drugu sestru nemam.

Pa i prija? - Pa majka zeta je čistačica... Pa nisam je primio za direktora! Znate li koliko sam primio čistačica? Nisam ja to partijski! Znate šta, moje je pravo da odaberem koga ću da primam, a preko limita nisam nikoga! Sve je to rekla-kazala, u ovolikom kriminalu u zemlji, vi mene za sestru i rodbinu! Čim sam postao dekan primio sam sestru, što da ne? Neko uvek mora da bude primljen i po nekom osnovu! Mogu ja i da raspišem konkurs, ali onda će da se javi 500 ljudi i onda bude problema. Meni je došlo da pobegnem sa ove funkcije, što me svaki dan čeka po 20 ljudi da ih zaposlim - žali se dekan.

Naš sagovornik negira i da ima stranku. „To je sinovljevo, on se time bavi”, kaže. O imenovanju samog sebe na katedri ističe: „Opšti konsenzus je bio da ja budem šef katedre i procedura je da najstariji hirurg to bude. Takav vam je protokol.” Dekanu je i njegovih pet mandata „sasvim logična stvar”.

- To je jako logično. Napravio sam Ameriku u Nišu. Ja sam čovek u koga imaju ljudi poverenja - poručuje dekan Višnjić.

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/dekan-visnjic-ja-biram-koga-cu-da-primim/

Dekan uzvraca udarac (degenima) "JA BIRAM KOGA CU DA PRIMIM !"

:hahaha: :rotf:

Tako vam i treba :mrgreen:
Sve je to vama vasa borba dala :ok:
Nadam se da ce cela Srbija slaviti godisnjicu demokratskih promena 5. Oktobra.
:hahaha:

Da su ovi posle 5. oktobra nesposobni, evidentno je, al ne treba zbog toga da im lepimo sve i svašta..

Kakve veze ima 5.oktobar sa našom korupcijom i "snalažljivošću"? Kao da toga nije bilo za vreme Tita i Slobe?
Direktori zapošljavali i Kurtu i Murtu...studentkinje polagale ispite u kabinetima, šetale se koverte iz džepa u džep, al smo svi živeli daleko bolje nego sada, pa nam to nije smetalo.

Da su ovi posle 5. oktobra nesposobni, evidentno je, al ne treba zbog toga da im lepimo sve i svašta..

Kakve veze ima 5.oktobar sa našom korupcijom i "snalažljivošću"? Kao da toga nije bilo za vreme Tita i Slobe?
Direktori zapošljavali i Kurtu i Murtu...studentkinje polagale ispite u kabinetima, šetale se koverte iz džepa u džep, al smo svi živeli daleko bolje nego sada, pa nam to nije smetalo.

Ima veze i te kako samo neki to nisu u startu uočili.

Suština je u tome što petooktobarska horda nije imala nameru da menja ništa bitno. Oni su samo hteli preuzimanje moći ali i metodologije ostvarivanja iste od svojoh prethodnika.

Dakle i oni su jednako hteli hleba bez motike, moć neograničene uzurpacije, koruptivni potencijal, hteli su da budu Tite umesto Tite i Slobe umesto Slobe.

Fora je u tome što je za vreme Tite bio samo jedan Tita, za vreme Slobe je bilo nekoliko Sloba ali kada je došao DOS dobili smo po pedeset Tita i Sloba i to duplo alavijih od svojih prethodnika.

DOSosi su demokratiju protumačili ne kao vladavinu zakona, narodne volje i tako to već kao umnožavanje broja despota po jedinici vlasti što je izazvalo ubrzanu taloženje neproduktivnog tkiva tako da smo danas postali prilično mastan mehanizam sa manjkom mišića da ga pokreće.

Zato se sporo krećemo i brzo zamaramo ali je zato rođacima ko bubrezima u loju.

Ima veze i te kako samo neki to nisu u startu uočili.

Suština je u tome što petooktobarska horda nije imala nameru da menja ništa bitno. Oni su samo hteli preuzimanje moći ali i metodologije ostvarivanja iste od svojoh prethodnika.

Dakle i oni su jednako hteli hleba bez motike, moć neograničene uzurpacije, koruptivni potencijal, hteli su da budu Tite umesto Tite i Slobe umesto Slobe.

Fora je u tome što je za vreme Tite bio samo jedan Tita, za vreme Slobe je bilo nekoliko Sloba ali kada je došao DOS dobili smo po pedeset Tita i Sloba i to duplo alavijih od svojih prethodnika.

DOSosi su demokratiju protumačili ne kao vladavinu zakona, narodne volje i tako to već kao umnožavanje broja despota po jedinici vlasti što je izazvalo ubrzanu taloženje neproduktivnog tkiva tako da smo danas postali prilično mastan mehanizam sa manjkom mišića da ga pokreće.

Zato se sporo krećemo i brzo zamaramo ali je zato rođacima ko bubrezima u loju.

Da ti znaš kako bih ja volela da promenim frizuru.....pa cipele....ma, mnogo toga bih menjala na i u sebi....samo mi jedna stvar to ne dozvoljava - nemam pare !
Možemo mi da tupimo sad šta hoćemo, da krivimo čas Voju, čas Zorana, Mirka i Slavka...onaj ko ima lovu, ima i vlast, i on diktira šta će se menjati, kako i u kom smeru. A, mi znamo, valjda, ko kod nas ima lovu i čiji smo taoci.

Ja mislim da ovakvih primera nije bilo ni kod Tita ni kod Slobe, ali ajde dobro, ako je vama dobro, meni je drago. :ok:

Da ti znaš kako bih ja volela da promenim frizuru.....pa cipele....ma, mnogo toga bih menjala na i u sebi....samo mi jedna stvar to ne dozvoljava - nemam pare !
Možemo mi da tupimo sad šta hoćemo, da krivimo čas Voju, čas Zorana, Mirka i Slavka...onaj ko ima lovu, ima i vlast, i on diktira šta će se menjati, kako i u kom smeru. A, mi znamo, valjda, ko kod nas ima lovu i čiji smo taoci.

Čekaj, jesu li nas oni zadužili sa 40 milijardi dolara kredita ili moja baba? Taoci smo onih koji su uzeli lovu u naše ime a danas nas tom istom lovom ucenjuju i tlače. To je bila i Titina metodologija a to isto radi i petooktobarska hunta danas. Nije tačno da love nije bilo samo su oni koji su nas oterali u vazalstvo imali sa njom drugačije namere a ne da je ulože u razvoj zemlje.

Oni su izgleda po 40 puta dnevno menjali cipele, frizure, odelca, kola, pitchke, kuće, ostrva, avione a ostali jednom u u deset godina ili nikad.

Čekaj, jesu li nas oni zadužili sa 40 milijardi dolara kredita ili moja baba? Taoci smo onih koji su uzeli lovu u naše ime a danas nas tom istom lovom ucenjuju i tlače. To je bila i Titina metodologija a to isto radi i petooktobarska hunta danas. Nije tačno da love nije bilo samo su oni koji su nas oterali u vazalstvo imali sa njom drugačije namere a ne da je ulože u razvoj zemlje.

Oni su izgleda po 40 puta dnevno menjali cipele, frizure, odelca, kola, pitchke, kuće, ostrva, avione a ostali jednom u u deset godina ili nikad.

Tome dodaj i onaj deo od "privatizacije" sto su RASPISALI, tj. podelili.

(i jos jednom da se ponovim) ... yebo im pas mater i njima i ko glasa za njih ....

:mrgreen:

Tome dodaj i onaj deo od "privatizacije" sto su RASPISALI, tj. podelili.

(i jos jednom da se ponovim) ... yebo im pas mater i njima i ko glasa za njih ....

:mrgreen:

Tu se nisu izgleda mnogo `leba najeli jer su po svemu sudeći morali da prodajom tzv. društvene imovine bud zašto vraćaju pare koje onima koji su investirali u njihov dolazak na vlast.

Al kanulo je i tu po koje milionče, nema tu šta.

Back