Dejvid Blejn (David Blaine) - Iluzija ili stvarnost

Sensei

Master
Moderator
Poruka
67.369
Dejvid Blejn (David Blaine) je američki iluzionista, umetnik izdržljivosti i ekstremni izvođač. Najpoznatiji je po neverovatnim demonstracijama izdržljivosti a postavio je i oborio nekoliko svetskih rekorda.

Blejn je rođen i odrastao u Bruklinu, Njujork, sin samohrane majke, Patris Vajt, učiteljice rusko-jevrejskog porekla, i oca Vijetnamskog veterana, portorikanskog i italijanskog porekla. Kada je imao četiri godine, video je mađioničara kako izvodi trikove u metrou što je izazvalo doživotno interesovanje za magiju.

Dejvid je imao samo 23 godine kada je Street Magic prvi put emitovan na ABC-u, transformišući magiju na televiziji okrećući kameru na publiku. Njegov originalni brend ulične magije, izazvao je reakcije koje će zadiviti publiku i imati neverovatan odziv u javnosti. U svojoj poslednjoj emisiji, magija upoznaje dokumentarni film u jednočasovnom specijalu, Dejvid raznosi umove najprepoznatljivijih poznatih ličnosti na svetu, uključujući Kanye Westa, Jennifer Lawrence, Will Smith, Drejk, Stephen Hawking, David Beckham, Johnny Depp, Steph Curry, Dave Chappelle, John Travolta, Patrick Stewart, Emma Stone i Arnold Schwarzenegger, između ostalih.

 

Back
Top