Dejstvo kamenja

ma da, znash kako cepa : )))
pa mozes s tim da se igras ako imas para ali neka zena koja se bavi bas izradom nakita od toga rekla je da ne veruje u to
mada su u stara vremena dragom i poludragom kamenju pridavan im je veliki znacaj i valjda nekakve moci, ima pomalo i u bibliji, mozda kraj otkrovenja i stari zavet
mozda nesto znaci i da gledas u to

čitam da se neki pune na suncu, neki u vodi itd, razmišljam da napravim kolekciju....

danas sam našao jedan neobičan beličasti kamen, možda je gorski kristal, prosto sija i budi mi neka čudna osećanja

oprao sam ga u vodi, tačnije koristio sam ga umesto sapuna dok sam prao ruke i kao da sam postao high, kao da mi je neku energiju koju je akumulirao od sunca preneo

Poslednja izmena:
ima MOZDA moci da promijeni mozdane talase, ali to ne znaci da ce ti mijenjat psihu. Ako nisi siguran da li stvari koje mijenjaju mozak obavezno mijenjaju i psihu mogu ti citirati eksperiment dje je dokazano da injekcije adrenalina ne mijenjaju psihu svakome, iz strucne knjige.

kad kupish kamen - trosis pare
kad iskopas kamen pa prodas - nesto malko zaradish
kad prodas nakit s kamenom - zaradis mnogo
valjda tako nekako deluje kamenje :evil:
a neko valjda gotivi tu mistiku, gledaj znachi najverovatnije kabalu ili stari zavet, ne znam vise nagadjam, pitaj madonu, ona se bavi kabalom
mozda neki indusi npr, verovatno sve to staro

čitam da se neki pune na suncu, neki u vodi itd, razmišljam da napravim kolekciju....

danas sam našao jedan neobičan beličasti kamen, možda je gorski kristal, prosto sija i budi mi neka čudna osećanja

oprao sam ga u vodi, tačnije koristio sam ga umesto sapuna dok sam prao ruke i kao da sam postao high, kao da mi je neku energiju koju je akumulirao od sunca preneo

Autosugestivnost !

Ima neka čudna veza između mene i kamenja.
Ne, tu ne mislim na dragulje.
Dragulji mi uopšte nisu privlačni.
Volim obično kamenje.
Ono sa obala - reka, mora, okeana.
I to kamenje nije uopšte obično.
Možeš me uvek naći kako četvoronoške bauljam duž obale,
razgrćem,prevrćem, biram one najlepše.
Najlepše po boji, obliku, možda i po kojem fosilnom zapisu.

Kući se vraćam sa koferom punim kamenja.
Carinici nikoga ne pregledaju, ali mene uvek.
Misle da sam švercer zlata ili delova za atomsku bombu?!
Uživam da gledam njihova lica kada vide šta ja to nosim.

Kasnije, tokom zime, dodirujem to kamenje, sećam se mesta
na kome sam našla svaki kamen.
Sećam se predela,mirisa, doba dana, ljudi koje sam tada srela,sećam
se svake reči, svakog trenutka.
Dodirujem to kamenje, kao da ga mazim.
Prožima me neka milina.
Iz mene nestaje sva teskoba, nezadovoljstvo, napetost.
Osmehujem se.
I lepo mi je.

Takva je moć kamena.

Back