Quantcast

Dejan Mirović : „Razgraničenje“ ili podela Kosova i Pčinjskog okruga

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
„Razgraničenje“ ili podela Kosova i Pčinjskog okruga.

Dejan Mirović
utorak, 12. maj 2020.
%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B%D0%94%D0%B5%D1%98%D0%B0%D0%BD.jpg
Predsednik Srbije Vučić je više puta u periodu od marta do juna prošle godine izjavio da se zalaže za podelu Kosova, odnosno razgraničenje. „To je moja ideja“ - odgovorio je potvrdno na pitanje novinara o podeli, stojeći na brani Gazivode 8. septembra 2018.
Ideju podele Kosova je podržao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u avgustu 2018. rečima da je to najbolje rešenje, kao i ministar odbrane Vulin (koji po zakonskim propisima ima dužnost da brani teritorijalni integritet zemlje) koji je u septembru 2019. tražio da što pre dođe do podele.
Prema Bečkoj konvenciji o ugovornom pravu iz 1969. izjave predsednika države i ministra spoljnih poslova obavezuju državu, odnosno pokazuju njen zvaničan stav. Dakle, može se tvrditi da je zvanična politika Beograda podela Kosova i Metohije iako je toje u suprotnosti sa Ustavom Srbije koji zahteva 2/3 većinu u Narodnoj skupštini i većinu na obaveznom referendumu radi promene pokrajinskih ili državnih granica. Ona je u suprotnosti i sa Rezolucijom 1244 SB UN u kojoj se više puta izričito garantuje teritorijalni integritet Srbije.
http://91.222.7.144/kosovo-i-metohi...ela-kosova-i-pcinjskog-okruga.html?alphabet=l

E sad nakon 21 juna 2020 godine velika je verovatnoća da će SNS i koalicija oko SNS dobiti 2/3 većinu u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, posebno uzevši činjenicu da je opozicija potpuno razbijena a što se tiče referenduma nije ni neophodan i ne mora se održati , sve je na slobodnoj volji vladajuće većine u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, posebno kada je u pitanju kvalifikovana ili 2/3 većina , u svim segmentima, ustavnim , bilateralnim, multilateralnim i drugim pitanjima. Čak i da je po aktuelnom Ustavu Republike Srbije i predviđen refrendum koji Dejan Mirović spominje isti se 2/3 većinom u Narodnoj Skupštini Republike Srbije može izmeniti u tom delu.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.