- Poruka
- 67.168
Dejan Bulatović podneo ostavku na sve funkcije u SSP i napustio stranku
VESTI Autor:FoNet22. dec 202209:2728 komentaraPodeli :

Narodni poslanik Dejan Bulatović izjavio je da je podneo podneo neopozive ostavke na sve funkcije u Stranci slobode i pravde i da je napustio tu partiju.
POVEZANE VESTI

Đilas: Iskreno mi je žao što je Bulatović napustio SSP
VESTIpre nekoliko minuta0

Bulatović o napuštanju SSP: Najteža politička odluka u životu
VESTI10:4910
U saopštenju koje je medijima uputio Bulatović se navodi da je podneo ostavke na mesta potpredsednika SSP i člana užeg Predsedništva SSP.
„Stranka slobode i pravde nastala je preimenovanjem imena Zelene ekološke partije – Zeleni, kojoj sam ja bio predsednik, u Stranka slobode i pravde 19. aprila 2019. godine, kada ju je preuzeo Dragan Đilas, ujedinjavanjem Zelene ekološke partije – Zeleni sa neformalnim inicijativnim odborom SSP, koji je vodio Dragan Đilas“, naveo je Bulatović.
O razlozima zašto je kao jedan od osnivača SSP doneo odluku o napuštanju te partije i o daljim političkim koracima koje će preduzeti, Bulatović će obavestiti javnost na konferenciji za novinare koja će uskoro biti održana, navedeno je u saopštenju.
https://rs.n1info.com/vesti/dejan-bulatovic-podneo-ostavku-na-sve-funkcije-u-ssp-i-napustio-stranku/
За оне који не знају ко је Дејан Булатовић,
постао је први пут познат кад је на протестима деведесетих носио велику лутку Цобета Смрдљошевића у пругастом (затворском) оделу.
Касније је формирао "Зелену странку", са којом се Ђиласова организација ујединила и тако уписала у регистар политичких странака.
Постао је потпредседник ССП, а и народни посланик.
Иначе, иако је посланик власник мандата, сматрам да је дужност приликом оваквих иступа да се мандат врати.
Требало би на конференцији за медије (веорватно у скупштини) да образложи овај потез, а за сада претпостављамо да је Ђилас направио дил са Злотвором,
а Булатовић је био против таквог потеза.