po meni:
termin "natprirodno" se najcesce primenjuje za:
1. ono za sta se misli da nije u skladu sa zakonima oblasti u kojoj je, za to mislim da ne postoji), zato i kazem za ono sto se me misli, misle...
2. ono sto nije u skaladu za zakonim neke druge obasli izvan koje se nalazi, najcesci primer bi bio za nesto sto nije u skaldu sa zakonima u nasoj prirodom ili u skladu sa nama poznatim njenim zakonima (odnosno moguce je da je samo ne otkriveno - misetija ako cemo za pojam misterije uzeti ono sto jos nismo otkrili, saznali)
3. misterije, opisao sam sta bi kako bi ih definisao
4. ostalo, sto je retko
to je sve za sta se termin "natprirodno" primenjuje
ja bi ga koristio za razlicite definicije u oblasti koja se bavi:
1. saznanje, istrazivanje, da li se nesto moze desiti da nije u skaldu sa zakonima koji vaze u oblasti gde se desava, mislim da ne moze, i ako se nesto kao dokaze nikada se ne bi potvrdio da je sigurno tako jer ne mozemo otkriti sve zakone koji vaze, vecina svega nam je ne poznata
2. saznanje, istrazivanje, ostalih zakona koji vaze u nasoj prirodi i van nje
3. saznanje, istrazivanje, koliko se zakoni mogu razlikovati, u to nisam siguran, mislim da kada bi sve razlozili na krajnje deljivu cesticu sto je verovatno ne moguce bi videli da su principi delovanja toga verovatno po istoj osnovi koja se moze posle granati, ali to samo mislim, hocu da kazem nesto slicno onome da ako sutnes loptu na desno tamo ce i ici , za pojam duhovnosti i sta pretstavlja sta je, da li je materijalan, ......, nisam siguran, takodje bi mogal biti jednao od podgrana srodnog istrazivanja, da pomenem i da ni malo i nigde ne ospotavam veru i verujem
4. ostalo slicno tome, jedno od toga bi moglo biti koliko zaista mozemo biti pouzdani u ovo istrazivanje i slicno, sve,...
misterije sam vec defifinisao sta mislim da one podrazumevaju i slicne su mi ovome, idu uz ovo,
ako je neko samo rekao natprirodno i nije ga definisao ili nedovoljno da bude bar neka smernica i ostavio da ga drugi definisu, onda mu i nevidim neku primenu nego sami izraz, ili samo kao potenciju koja ce asocirati na nesto ili klimavo obuhvatiti nesto, vazno je ono cime se bavi to sto je tako nazvano i sta je postiglo, a manja bi zabuna bila da se koristi prera peric 01, 02, 03, ... umesto "definisati pojam "natprirodno"