Definicija BOGA?

А ti si kao u toku? Samo mi smo ovde jel? Ne postoji svet oko nas?

PRIJATELJU POGRESNOS SI SHAVTIO:
TO STO SI CITIRAO SE NE ODNOSI NA SVET I DRUGE VERUJUCE:
VEC NA NAS OVDE.

U stvari odnosi se na mene jer je hteo indirektno a kaze da ja ne verujem u jednoga Boga.

A pitanje mu je postavljeno:

A ko to uci da Bog nije jedan.

Hteo sam da ga izazovem da kaze, TI.

Ali se nije usduio.

Vidis da nisi u toku o cemu je rec.

Ja nidge ne kazem da takvi ne postoje koji veruju a iam vise bogova.

Vidis da nisi u toku po pitanju onoga cega si citirao o emu govrimo.
A ne o tome dal i ima onih koji veruju da bog nije jedan.

Da li sada razumes???

Poslednja izmena:
Evo sada cu ja da uradim tebi isto kao ti meni.

O cemu ti ovde gore govoris jeli?

Ti tvrdis da na zemlji ima jos ljudi a ne samo nas dvojica aaa?

Kao ti si popio sva znanja sveta pa znas da ima jos ljudi osim nas?:eek:

Gde ti vidis druge ljude ovde osim tebe i mene?
Vidim ja puno toga, ali sam daleko od znanja, jos dalje od "sva znanja sveta". Koliko vidim ti si blizi tom "sva znanja sveta" a ko si uobrazava da sve zna.... zna se....

Vidim ja puno toga, ali sam daleko od znanja, jos dalje od "sva znanja sveta". Koliko vidim ti si blizi tom "sva znanja sveta" a ko si uobrazava da sve zna.... zna se....
Nije rec o tome covece.

ja znam zatos to proucavam to i zanima me.

To je sve.
Nisam lenj da ucim o tome.

I sada ako ti nekoga ko se trudi da uci pa da to prenese drugima smatras da mislid a je sveznajuc onda ja nemam vise sta da kazem?

- - - - - - - - - -

Evo, ja vidim sebe.

Evo nismo samo nas dvojica na ovome svetu???

Ima jos jedan?

Odkale ste svi gospodjo i kako dodjoste na ovaj svet???:eek:

Nije rec o tome covece.

To je sve.

I sada ako ti nekoga ko se trudi da uci pa da to prenese drugima smatras da mislid a je sveznajuc onda ja nemam vise sta da kazem?
I nemoj vise nista kazati leba ti. Inace ces me uveriti da mislis da si popio svu mudrost.
Nisi lenj da ucis svoje al si lenj da ucis tudje jer smatras da je tvoje istina a ostalo laz. Jos i da preneses drugima laz? Nemoj. Uci i cuvaj svoje lazno znanje za sebe, ne uvaljuj ga drugima. (a sada vidis druge jel?)

Nije rec o tome covece.

To je sve.

- - - - - - - - - -

Evo nismo samo nas dvojica na ovome svetu???

Ima jos jedan?

Odkale ste svi gospodjo i kako dodjoste na ovaj svet???:eek:

I ja sam ovde da pripomognem.A ti sigurno znas sta proucavas i zasto te to zanima.
Stihovi:
matej 28, 19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,

D.Ap. 2 38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;
22 16 I sad šta oklevaš? Ustani i krsti se, i operi se od greha svojih, prizvavši ime Gospoda Isusa.
19 5 A kad to čuše, krstiše se u ime Gospoda Isusa.
6 A kad Pavle metnu ruke na njih, siđe Duh Sveti na njih, i govoraše jezike i proricahu.
Galatima 3, 27 Jer koji se god u Hrista krstiste, u Hrista se obukoste.
Jovan 7 39 A ovo reče za Duha kog posle primiše oni koji veruju u ime Njegovo: jer Duh Sveti još ne beše na njima, jer Isus još ne beše proslavljen.

Posto tvrdis da proucavas i zanima te, zamolio bih te da nam objasnis sledece:Ako je Isus poslao apostole da krstavaju u Ime Oca, Sina i Sv. Duha, zasto apostoli krstavaju u Ime Isusa Hrista?Potvrdjeno u vise stihova.

I jedno i drugo je ispravno.

Krstiti u ime Isusa krstavas u ime trojice.

Krstiti u Ime Oca i Sina i Duha svetoga, krstio si opet u ime trojice i u ime Isusa.

Da su oni odvojeni pa hajde.

Oni rade zajdno isti posao.

EVO:

1.Pet 1:2 Po providjenju Boga Oca, svetinjom Duha dovedenim u poslušanje i kropljenje krvi Isusa Hrista: da vam se umnoži blagodat i mir.

Evo ovde se krstava u ime Isusa i duha svetoga:

1.Kor 6:11 I ovakvi bejaste neki; nego se opraste i posvetiste i opravdaste imenom Gospoda našeg Isusa Hrista i Duhom Boga našeg.

NIJE TO U MATEJU JEDINO MESTO GDE NALAZIMO SVU TROJICU

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da je kojim slucajem glasilo: krstise se u ime Boga Oca ti bi odma rekao: eto, zasto nije u ime Isusa.
Vidite da je Otac veci od njega?

Zasto sada ne koristis tu logiku u ovom slucaju?

Zasto ne kazes: Eto vidtte: krtseni su u ime Isusa ne u Ime Boga oca. Znaci da je on jednak Ocu ili cak i veci i on je Bog?

Zasto ne PLP?

Poslednja izmena:
углавном се брише ил уништава што не одговара будали.
глуп се крије иза радне одоре.
духовност забрањују и ниподштавају медиокритети.

A ko je ta nevesta na zemlji da nije u Bruklinu?

A ko to uci da Bog nije jedan?

A ko se to ne krstava u ime Isusovo ti?

Otkrivenje 21 9 I dođe k meni jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša napunjenih sedam zala poslednjih, i reče mi govoreći: Hodi da ti pokažem nevestu, Jagnjetovu ženu.
22 17 I Duh i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života zabadava.

Ti si trojicar, pa tako i pises ovde,a Bog je Jedan, i nema drugoga,a tacno je da je on bio u Isusu i Isus u njemu.

Ti se nisi krstio u Ime Isusovo,a ja Jesam:Apo.D.2 38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;
8 16 Jer još ni na jednog ne beše došao, nego behu samo kršteni u ime Gospoda Isusa.

17 Tada apostoli metnuše ruke na njih, i oni primiše Duha Svetog.

Sta nas briga ovde kako si se ti krstio?
Sto se hvalis?

Ti si dvojicar pa ti se ja tako ne obracam.

Nego ne rece nam ko je ta nevesta?

Citiras nevestu ali ko je to danas na zemlji?
Ko te je tako krstio i kojoj crkvo pripada?
Kakva je to nevesta kada ni ime nesmes da joj kazes?
Ima li ona adresu da proverimo da li stvarno tako krstava ilu je to samo prica?

Vidimo da se neki krstavaju u ime isusa i Duha svetoga.
Zasto si to zaobisao a naglasavas samo jedno?

Poslednja izmena:
Sta nas briga ovde kako si se ti krstio?
Sto se hvalis?

Ti si dvojicar pa ti se ja tako ne obracam.

Nego ne rece nam ko je ta nevesta?

Citiras nevestu ali ko je to danas na zemlji?
Ko te je tako krstio i kojoj crkvo pripada?
Kakva je to nevesta kada ni ime nesmes da joj kazes?
Ima li ona adresu da proverimo da li stvarno tako krstava ilu je to samo prica?

Vidimo da se neki krstavaju u ime isusa i Duha svetoga.
Zasto si to zaobisao a naglasavas samo jedno?

Daklem idemo ispocetka:
Otkrivenje koje Bog dao Isusu;

3 20 Evo stojim na vratima i kucam: ako ko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večeraću s njime, i on sa mnom.

21 5 I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.

6 I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.

9 I dođe k meni jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša napunjenih sedam zala poslednjih, i reče mi govoreći: Hodi da ti pokažem nevestu, Jagnjetovu ženu.

22 17 I Duh i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.

Ovako Bog Poziva za svoju crkvu, Nevestu,bes Desetka, bez Subote, Voda je Besplatna za Izabrane.

Zapitaj se da li si to ti, a ja jesam, Amin

Opet izbegavas.
Pa koja je to crkva na zemlji gde se nalazi? Ima li ime i adresu?
Ko te je krstio?
Neka nevesta kazes a ne postoji nigde?
Da ti opet ne pokusavas da prevaris ovde ljude?

Kao one firme bez adrese. Uzmu pare ljudima a kada blvide da su prevateni nigde ne postoje.

A to sto odbacujes Bozji zakon.
To odavno znamo da volis da zivis u grehu.
Ali Isus je rekao da nema na dve stolice.

Nema Bog i greh.

Pa sada ti vidi.

Dakle hoces li dati odgovor te tvoje nepostojece crkve?
Danas imamo internet i mucenja se brzo otkriju.
Ako ne kazes ljudima kako mozes da ocekujes da te iko uzme za ozbiljno Plp?

Poslednja izmena:
Ne sudi, da ti se ne bi sudilo, nemoj nikada da zaboravis.
Licno ne pripadam nijednoj zemaljskoj crkvi.Trenutno odem ponekad u crkvu Mesijanskih jevreja.A Isusova Nevesta kao crkva postoji, ukucaj na internetu pa ces je naci.Licno ocekujem da kada se dogodi, budem u Jagnjetovoj Nevesti i to je sve.bas mi je zao sto ne mozes da me nigde nadjes, jer bi onda mogao da nastavis svoja mudrovanja kao sti i pokusavas konstantno da smaras, :whistling:

Pa stobti ne ides u tu nevestu a druge pozivas?
Ti ides kod MJ jer si to cuo od Miroljuba da tako treba. A sam zoves ljufe u neku drugu crkvu?
Ne rece nam ko te tako krstio?
Da nije Miki il si sam kako on uci?

Bog je Ljubav, Ljubavlju je sve stvoreno, dakle Bog je sve što vidimo, svuda je prisutan. Čak i naš sto, kanta za đubre, naš auto, olovka itd. poseduju božansku Svest. Da bi se došlo do ovog shvatanja potrebno je dosta raditi na sebi i istraživati. Jedino stvari koje nisu stvaralačke, poput mašina koje uništavaju, nisu stvorene od Boga. Bog je stvorio Čoveka i dao mu slobodnu volju - dakle Čovek sam odgovara za ono što je on stvorio na Zemlji. Dok je svaki akt usmeren ka stvaranju, koji je dobronameran, iskren, svakako podržan od strane Boga. I naravno, mi smo stvoritelji kao i Bog, a on je u nama. On je i bezkonačna Svest koja se bezkonačno razvija.

Pa stobti ne ides u tu nevestu a druge pozivas?
Ti ides kod MJ jer si to cuo od Miroljuba da tako treba. A sam zoves ljufe u neku drugu crkvu?
Ne rece nam ko te tako krstio?
Da nije Miki il si sam kako on uci?

Sa Miroljubom imam veze koliko i ti.Krstio me je pastor ko i tebe.MJ su najblizi istini iz Bozije reci.A Svako onaj ko je is Bozijeg semena bice u Nevesti:
Otkrivenje 17, 8 i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta,
13 8 I pokloniše joj se svi koji žive na zemlji kojima imena nisu zapisana u životnoj knjizi Jagnjeta, koje je zaklano od postanja sveta.
Efesc 1 5 Odredivši nas napred kroz Isusa Hrista sebi na posinaštvo, po ugodnosti volje svoje,
11 Kroz kog i naslednici postasmo, Napred određeni bivši po naredbi Boga koji sve čini po savetu volje svoje,
Nevesta je Bozija crkva i u Otkr. 21
1 I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema.

2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom.

3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
9 I dođe k meni jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša napunjenih sedam zala poslednjih, i reče mi govoreći: Hodi da ti pokažem nevestu, Jagnjetovu ženu.

10 I odvede me u Duhu na goru veliku i visoku, i pokaza mi grad veliki, sveti Jerusalim, gde silazi s neba od Boga,

22 I crkve ne videh u njemu: jer je njemu crkva Gospod Bog Svedržitelj, i Jagnje.

24 I narodi koji su spaseni hodiće u videlu njegovom, i carevi zemaljski doneće slavu i čast svoju u njega.

27 I neće u njega ući ništa pogano, i što čini mrzost i laž, nego Samo koji su Napisani u Zivotnoj knjizi Jagnjeta.

Back