Deda Mrazu luksuzan hotel sa 5* a siromašnom narodu narodna kuhinja, 'leba i pasulj!

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Da uporedimo ove 2 vesti:

Premijer za četiri dana odmora spiskao pet prosečnih plata!
Mirko častio ženu haljinom od 500 evra!
Utorak - 11.01.2011
Premijer Srbije Mirko Cvetković na četvorodnevno praznično baškarenje u luksuznom hotelu „Izvor“ u Aranđelovcu spiskao je najmanje 160.000 dinara!Pored sume za koju prosečan građanin Srbije crnči gotovo pola godine, premijer, kako „Alo!“ nezvanično saznaje, iskeširao je dodatnih 500 evra za dizajniranu haljinu kojom je u hotelskom butiku častio svoju gospođu.
Dok je Cvetković u salonu preznojavao svoje partnere za preferans, gospođa Cvetković, navodno, bezecovala je papreno skupu krpicu kod žene jednog od premijerovih kartaških pajtosa. Prema priči našeg dobro obaveštenog izvora, predsedniku vlade su tokom boravka u Aranđelovcu društvo pravili ambiciozni privrednici, pa se sumnja da su pozadina ovog neobičnog aranžmana poslovni pregovori koji su se tih dana vodili uz čašu viskija i partiju karata. Tako se po Aranđelovcu odmah proširila priča da je vlasnik „Izvora“ i predsednik „Alko grupe“ Miroljub Aleksić bacio oko na lokalni fudbalski klub Šumadija, koji je u vlasništvu grada, a čiju privatizaciju, kako se spekuliše, premije Cvetković bi trebalo „da pogura“.
- Taj klub se nalazi u blizini hotela, a Aleksić je već duže vreme zainteresovan da ga pripoji svojoj imperiji. Zato je Cvetkovićevu posetu iskoristio da o tome pregovara, jer je tokom njegovog boravka u hotel gotovo svakog dana svraćao gradonačelnik Aranđelovca Vlada Gajić, koji je takođe iz Demokratske stranke - priča naš izvor. On dodaje da je tema razgovora biznismena i političkog vrha navodno bilo i ustupanje već zapuštenog Starog zdanja Aleksiću, kako bi ga obnovio i vratio mu stari sjaj. Podsetimo, u toj velelepnoj građevini svojevremeno je bio smešten prvi srpski parlament, za koji meštani kažu da je namerno zaboravljen da bi mu se godinama srozavala vrednost.

Drugi Cvetkovićev saigrač u preferansu bio je, navodno, lokalni kralj mermera Miki Vulić, koji je svojevremeno kupio rudnik mermera „Venčac“, ali je privatizacija kasnije poništena. Kao blizak prijatelj i saradnik Aleksić je Vulićevoj supruzi ustupio lokal u hotelu u kome se gospođa Cvetković i ponovila. Prema tvrdnjama upućenih, premijer je o trošku građana Srbije tokom svog gala odmora uspeo i da obiđe okolne atrakcije. Tako je službenim automobilom u pratnji brojnog obezbeđenja gospođu izvodio na večeru u etnoselo „Brestovi i vizija“. Zanimljivo je da se tik uz taj kompleks nalazi etnoselo u kome je policija nedavno lovila jatake odbeglog generala Ratka Mladića.


Cvetko uživao u saunama!

Direktor hotela „Izvor“ Dragan Todorović tvrdi za „Alo!“ da je premijer sam platio svoj odmor u Aranđelovcu, a tokom boravka ga je obilazio i lično vlasnik hotela Miroljub Aleksić.
- Nama je drago da je gospodin Cvetković odabrao da sa suprugom dođe kod nas. To je bio njegov privatni odmor i čovek je platio iz svog džepa sve. Uživao je u našim bazenima, saunama i ostalim sadržajima koje nudimo. Mislim da se baš odmorio, iako je trajalo samo tri ili četiri dana - ispričao nam je Todorović.


Premijer došao nepozvan?!

Vlasnik hotela „Izvor“ Miroljub Aleksić kaže za „Alo!“ da Cvetković nije bio njegov lični gost, već da je „sam došao“.
- Proveo je tri dana o svom trošku, plativši ličnom karticom troškove boravka za ženu i sebe u jeftinijem i mnogo skromnijem poluapartmanu od onoga čije ste slike prikazali u vašem listu! I redovna cena boravka je mnogo niža od one koju ste objavili - poručio nam je gazda Aleksić, izbegavši ipak da precizira koliko je skromni odmor koštao premijera.
On dodaje da nije blizak sa Cvetkovićem, te da je s njim svega nekoliko puta popio kafu „u širem društvu“, a da je ovaj na odmor došao sa svojim prijateljima.
- Smatram da je osnovni red da se pozdravi takav gost, ali i da se ne uznemirava i ostavi da se odmori, jer je to bio jedini razlog dolaska - kaže predsednik „Alko grupe“.
Aleksić tvrdi da apsolutno nije zainteresovan za kupovinu FK Šumadija, pa nas je znalački podsetio da Zakon o privatizaciji klubova još nije ni u nacrtu. On je takođe odbacio tvrdnje da je zainteresovan za kupovinu Starog zdanja.
- Staro zdanje nije ni pomenuto. Koliko je meni poznato, premijer i predsednik opštine se nisu ni sreli! Na tih nekoliko kafa se o poslu nije ni pričalo, a objekat je pod zaštitom države. Takođe, na osnovu ranijih procena potrebno je uložiti 6,5 miliona evra u adaptaciju i bez šansi da se komercijalizuje, tako da to ostaje državi da ona reši ili će se sve ubrzo urušiti - nezainteresovan je Aleksić, koji je napomenuo da mu u ovoj zemlji nikada niko ništa nije ustupio, već je za sve morao da se bori.


Kabinet Premijera: To su sve spekulacije!

„To su izmišljotine koje ne želimo ni da komentarišemo. Ne može jedna osoba da utiče na bilo kakvu privatizaciju, a i premijer to sebi sigurno ne bi dozvolio“, poručeno nam je iz kabineta premijera, a povodom informacija da se u hotelu dogovarala privatizacija FK Šumadija i Starog zdanja. U kabinetu tvrde da premijer nije ženi kupio haljinu, te da su to sve spekulacije.

mirko-v.jpg

Deda Mraz i Baba Mrazica

http://www.alo.rs/vesti/34585/Mirko_castio_zenu_haljinom_od_500_evra

Dakle, da vidimo u kakvom se luksuzu baškario Deda Mraz. U pitanju je hotel "Izvor" u Aranđelovcu koji je kompletno renoviran i krajem prošle godine je otvoren posle 7 godina rekonstrukcije. Ovaj hotel sada ima 5*.

spolja_05.jpg

spolja_11.jpg

spolja_04.jpg

unutrasnjost_02.jpg

unutrasnjost_01.jpg

unutrasnjost_07.jpg

unutrasnjost_08.jpg

unutrasnjost_13.jpg

unutrasnjost_14.jpg

unutrasnjost_15.jpg

unutrasnjost_16.jpg

spa_wellness_03.jpg

spa_wellness_04.jpg

spa_wellness_09.jpg

spa_wellness_18.jpg

spa_wellness_20.jpg

spa_wellness_01.jpg

spa_wellness_13.jpg

spa_wellness_06.jpg


A da vidimo koliko koštaju sve ove zajebancije:

Jednokrevetna soba ................................................. 9.600,00 RSD

Dvokrevetna soba .................................................... 12.800,00 RSD (za 2 osobe)

Soba superior ........................................................... 15.400,00 RSD (za 2 osobe)

Apartman ................................................................. 19.900,00 RSD (za 2 osobe)

Apartman superior .................................................... 29.300,00 RSD (za 2 osobe)

http://www.a-hotel-izvor.com/

..................................
 
....................................................

A sada da vidimo drugu stranu države u kojoj je premijer ovaj ološ:

У Србији порастао број корисника народних кухиња за 50%

Векну хлеба и пола литра куваног јела у народним кухињама свакодневно чека 30.000 људи, што је чак за 50 одсто више него прошле године!
Број корисника народних кухиња у Србији већи је за скоро 50 одсто у односу на прошлу годину! На заједничком казану, уместо 21.000 људи, сада се храни више од 30.000, показују најновији подаци Црвеног крста. Најалармантније је што на векну хлеба и пола литра куваног јела чека и 6.000 деце, од којих је 2.500 млађе од 10 година!

Редовна исплата помоћи

Исплата свих социјалних накнада биће редовна у 2011. најавио је државни секретар у Министарству рада и социјалне политике Зоран Мартиновић.

- Редовна исплата родитељских, дечјих додатака, накнада за породиљско одсуство, инвалиднина, као и социјалне помоћи загарантована је средствима издвојеним из буџета за 2011. годину - казао је Мартиновић. Он је навео да износи свих социјалних накнада свакако нису довољни, али да су у складу са тренутним економским могућностима државе.

Драгица Кљајић, стручни сарадник за социјалну делатност Црвеног крста, потврђује за Пресс да број корисника народних кухиња у Србији расте из дана у дан.

- У односу на прошлу годину број народних кухиња је са 59 порастао на 70. Више од 6.000 деце храни се из заједничког казана, а 2.500 њих је млађе од 10 година. Јасно је да су потребе за отварањем нових кухиња огромне, али број корисника код нас никада није зависио само од потреба већ од финансијских средстава која могу да се прикупе у те сврхе - истиче Драгица Кљајић.

Јужније тужније

Ова црна стстистика није још комплетна јер народне кухиње не постоје у неким од најсиромашнијих општина као што су Димитровград, Босилеград, Црна Трава, Лебане, Власотинци, Трговиште... Јавних кухиња често нема и због аљкавости локалних власти.

- Ситуација је најтежа на југоистоку Србије! Иако тамо постоји велика потреба за народним кухињама, локалне самоуправе немају могућност да их отворе. С друге стране, неке председнике општина срамота је да признају да су грађани сиромашни. Влада је за Трговиште обезбедила храну и аутомобил за транспорт оброка, али надлежни у овој општини нису урадили ништа да народна кухиња почне да ради -
упозорава наша саговорница.

Мука натерала... Све више грађана долази у народне кухиње по храну

Она каже да је наша држава свесна да је оброк са заједничког казана за многе грађане једино решење, па је за рад народних кухиња у 2011. години издвојила значајна финансијска средства.

- Влада је за наредни период издвојила око 330 милиона динара за рад народних кухиња и набавку пакета са храном и средствима за хигијену. Око 220 милиона динара намењено је за куповину намирница за рад 70 народних кухиња, док ће остатак отићи за набавку пакета за грађане у најсиромашнијим општинама. Пакете ће добити најсиромашнији грађани који живе у удаљеним сеоским срединама и нису у могућности да се хране у народним кухињама - наводи Драгица Кљајевић.

У народним кухињама хране се и инжењери

Драгица Кљајић каже да се значајно променила и социјална категорија сиромашних грађана у Србији.

- Доскора су се у народним кухињама хранили искључиво корисници социјалне помоћи. Сада се јавља све већи број људи који су остали без посла, а не могу да остваре право на било коју помоћ јер су радно способни - истиче Драгица Кљајић.

Запослени у народној кухињи „Липов лад" потврђују да су се код њих хранила два инжењера која су остала без посла.

Да редови за векну хлеба и пола литра куваног јела постају све дужи, за Пресс потврђује и Микана Миловановић, куварица у пункту Народне кухиње „Липов лад" у Београду. Она каже да је међу онима који сваког јутра чекају оброк велики број деце.

И деца у реду за хлеб

- Редови постају све дужи. Међу 343 корисника, колико их тренутно имамо, много је деце. Неки од малишана сами долазе по храну. Један дванаестогодишњак, који има болесну мајку, сваког јутра узима седам оброка. Свраћа и један дечачић из Малог Мокрог Луга, једва да има десетак година. Има и жена које мука натера, па по храну долазе с бебама у наручју - прича Микана.

Њена колегиница Милка Стојановић, која у овој народној кухињи волонтерски ради од њеног отварања 1957. године, каже да су опет дошла тешка времена.

- Многи од ових људи не би могли да преживе да није ове наше кујне. Ово што овде добију једини је оброк који имају. Најтеже ми је кад видим да и деца чекају у реду за хлеб - прича мајка Милка, како ову хуману жену зове звездарска сиротиња.

Слика Србије

-Милион грађана евидентирано је као сиромашно
- Више од 300.000 деце живи испод или на самој граници сиромаштва
- Проценат сиромашних је три одсто већи на селу него у градовима, око 10 одсто код старог сеоског становништва и изнад девет одсто код деце до 14 година
- Свако треће сеоско домаћинство суочава се са сиромаштвом, при чему је ситуација најнеповољнија у југоисточној Србији


http://www.vidovdan.org/2010-04-26-12-27-13/48-vesti/6024---------50-

narodna-kuhinja-x.jpg


narodna_kuhinja.jpg


narodna-kuhinja1.jpg


Narodna-kuhinja-300.jpg


I da sumiramo, dok se premijer Deda Mraz baškari u luksuzu od 5*, sauni, đakuziju i osvetljenom bazenu, narod te iste države kokoj je on premijer, živi na ivici bede, siromaštva, gladi i u dugovima a mnogi kao što smo videli bukvalno nemaju šta da jedu ! Jadna li si, Srbijo sa ovakvom Vladom i predsednikom ! Jadna, bedna i gladna !!! :dash:
 
Tata Laci, moraš jednom da me odvedeš u ovaj hotel da se i ja i ti baškarimo malo tamo. Ipak sam ti sin. Kad može Deda Mraz što ne bi mogla nas dvojica. :per:

Moram.

Video sam ga samo spolja. Trenutno, to je jedino što Aranđelovac može da ponudi. Sve ostalo je oronulo, zapušteno i propalo. Ebote, čak ni autobusku stanicu nemaju ... Da ne veruješ.
 
Moram.

Video sam ga samo spolja. Trenutno, to je jedino što Aranđelovac može da ponudi. Sve ostalo je oronulo, zapušteno i propalo. Ebote, čak ni autobusku stanicu nemaju ... Da ne veruješ.

Evo sad si video kako izgleda i iznutra. Stvarno je prelep. Nego nemo' da mi manevrišeš nego mi odgovori kaće me vodiš tamo da se brčkamo malo? Pa valljda smo zaslužili za sve ove zaebancije po forumu, bem' mu miši. :hahaha:
 
Moram.

Video sam ga samo spolja. Trenutno, to je jedino što Aranđelovac može da ponudi. Sve ostalo je oronulo, zapušteno i propalo. Ebote, čak ni autobusku stanicu nemaju ... Da ne veruješ.
Eto ,premijer drzave provodi odmor u takvoj selendri u srcu Srbije , a ovde digli frku ko da je na Bahamima ili u Kaprunu bio .
 

Tih što na narodnoj kuhinji dobijaju hranu za Dž

ima 25.000, a populacija je 7.325.000, tako da narodna kuhinja ne predstavlja široke mase.

И циљ вам није испуњен док не направите јавне кухиње за 7 милиона Срба.
Зато сте и даривали пензонере са 100 динара за оне што имају 20.000 дин. пензију, а преко са 160 дин.
Браво, мајстори..
Како вас није срамота или барем помало страх од тога да за вас народ не отвори бријачнице за гратис бријање на суво...:)
 

Back
Top